copy dynamic zoom settings to multiple pictures

Get answers to your questions about color grading, editing and finishing with DaVinci Resolve.
  • Author
  • Message
Offline

AndiHoeppel

  • Posts: 7
  • Joined: Tue Apr 09, 2019 5:05 pm
  • Real Name: Andreas Höppel

copy dynamic zoom settings to multiple pictures

PostTue Apr 09, 2019 5:27 pm

Hi,

is there a way to copy the dynamic zoom settings of one picture and paste them to multiple others?

I want to create a movie out of 400-500 stills with the same dynamic zoom settings. Doing that manually would be way to much work.

I would be really thankful if someone could help me with this!
Offline

Michael_Andreas

  • Posts: 1667
  • Joined: Sat Jan 05, 2019 9:40 pm
  • Real Name: Michael Andreas

Re: copy dynamic zoom settings to multiple pictures

PostTue Apr 09, 2019 7:00 pm

Maybe you could make a movie first of all the pictures with the desired timing. Then take the movie you just created and apply the zoom you wanted. You might want to setup a higher resolution for the first movie created to allow for the zoom.

Another thing you can try is to create the timeline with all the pictures at the timing you want. Then mass select all the pictures in the timeline and then mass apply the same zoom to all of them at once.
_________________________________________________
DR Studio 16.2.7.010 Win10Pro 2004/19041.508 - i7-6700K@4GHz, 32GB RAM
RTX 2070 8GB, "Studio" driver 456.38
OS,Library: 1TB SSD - Project: 1TB SSD - Cache: 1TB NVMe
Offline

AndiHoeppel

  • Posts: 7
  • Joined: Tue Apr 09, 2019 5:05 pm
  • Real Name: Andreas Höppel

Re: copy dynamic zoom settings to multiple pictures

PostTue Apr 09, 2019 7:14 pm

I already timed the Pictures to some music. each picture is shown about 2 seconds. I just need a slight zoom in in between those 2 seconds for each single picture.

Mass applying the dynamic (!) zoom just does not work, as it easily works with other effects.

Dynamic zoom seems to be excluded fot that function?!
Offline

Sam Steti

  • Posts: 1589
  • Joined: Tue Jun 17, 2014 7:29 am
  • Location: France

Re: copy dynamic zoom settings to multiple pictures

PostWed Apr 10, 2019 8:32 am

Copy/pate video attributes ?
Legacy MacPro 8core Xeons, 32 Go ram, 2 x gtx 980 ti, 1SSD for system, 2 SSDs raid0 for footage and caches, OSX ElCap and High Sierra, Resolve 15.3 Studio
Offline

AndiHoeppel

  • Posts: 7
  • Joined: Tue Apr 09, 2019 5:05 pm
  • Real Name: Andreas Höppel

Re: copy dynamic zoom settings to multiple pictures

PostWed Apr 10, 2019 4:54 pm

Copy/paste video attributes would be a logical thing to do, I also thought. But for some reason that doesn't work with dynamic zoom.

Some suggestions anyone?
Offline

AndiHoeppel

  • Posts: 7
  • Joined: Tue Apr 09, 2019 5:05 pm
  • Real Name: Andreas Höppel

Re: copy dynamic zoom settings to multiple pictures

PostWed Apr 10, 2019 6:46 pm

Or is there mabe a way to change the "standard" dynamic zoom settings? because I can turn it on on multiple clips, just not change it.
Offline

xunile

  • Posts: 1790
  • Joined: Mon Apr 23, 2018 5:21 am
  • Real Name: Eric Eisenmann

Re: copy dynamic zoom settings to multiple pictures

PostWed Apr 10, 2019 7:07 pm

AndiHoeppel wrote:Or is there mabe a way to change the "standard" dynamic zoom settings? because I can turn it on on multiple clips, just not change it.


You can manually keyframe the Transform parameters in the Inspector to attain the same effect as the Dynamic Zoom, then copy and past that to multiple clips.
Win 10 Home | Intel i7 - 10700f 64 GB 512 GB SSD
RTX-3060 12 GB | Resolve 17.1.1

Win 10 Home | Intel Core I7-7700HQ 32 GB 1 TB NVME SSD 1 TB SATA SSD
GTX-1060-6GB | Resolve 17.1.1
Offline

AndiHoeppel

  • Posts: 7
  • Joined: Tue Apr 09, 2019 5:05 pm
  • Real Name: Andreas Höppel

Re: copy dynamic zoom settings to multiple pictures

PostWed Apr 10, 2019 7:57 pm

Awesome, thanks a lot xunile! That solved my problem.
Offline

xunile

  • Posts: 1790
  • Joined: Mon Apr 23, 2018 5:21 am
  • Real Name: Eric Eisenmann

Re: copy dynamic zoom settings to multiple pictures

PostWed Apr 10, 2019 8:27 pm

AndiHoeppel wrote:Awesome, thanks a lot xunile! That solved my problem.


You're welcome.
Win 10 Home | Intel i7 - 10700f 64 GB 512 GB SSD
RTX-3060 12 GB | Resolve 17.1.1

Win 10 Home | Intel Core I7-7700HQ 32 GB 1 TB NVME SSD 1 TB SATA SSD
GTX-1060-6GB | Resolve 17.1.1
Offline
User avatar

SimplSam

  • Posts: 135
  • Joined: Fri Jan 04, 2019 11:36 pm
  • Location: London, UK
  • Real Name: Sam Cogheil

Re: copy dynamic zoom settings to multiple pictures

PostSat Aug 03, 2019 9:04 am

I am going to re-kindle this fire - as I believe the ability to replicate Dynamic Zoom settings is essential.

Keyframing the transform is nowhere near as efficient and breaks as soon as you alter the fixed zoom, duration, speed or position (slip) of a clip. Which all defeat the beauty of Dynamic Zoom.

I would also like some means to have user-defined presets - similar to what is on the CUT page, but definable and customizable.
Resolve Studio 17.1 » Win 10 Pro 64GB » NVIDIA GTX 1080ti 11GB

Sam
Offline

echofln

  • Posts: 66
  • Joined: Wed Sep 11, 2019 1:54 pm
  • Real Name: EMERSON CARDOSO

Re: copy dynamic zoom settings to multiple pictures

PostMon Dec 30, 2019 3:07 am

SimplSam wrote:I am going to re-kindle this fire - as I believe the ability to replicate Dynamic Zoom settings is essential.

Keyframing the transform is nowhere near as efficient and breaks as soon as you alter the fixed zoom, duration, speed or position (slip) of a clip. Which all defeat the beauty of Dynamic Zoom.

I would also like some means to have user-defined presets - similar to what is on the CUT page, but definable and customizable.

I vote for the dinamic zoom to be "pasteable" together with the "paste attributes" function.
Offline

Jim Simon

  • Posts: 16213
  • Joined: Fri Dec 23, 2016 1:47 am
  • Warnings: 2

Re: copy dynamic zoom settings to multiple pictures

PostMon Dec 30, 2019 4:36 pm

echofln wrote: I vote for the dinamic zoom to be "pasteable" together with the "paste attributes" function.


viewforum.php?f=33
Offline
User avatar

IsraEliteMedia

  • Posts: 234
  • Joined: Fri May 31, 2019 6:08 pm
  • Location: Israel
  • Real Name: Erik Davis

Re: copy dynamic zoom settings to multiple pictures

PostSun May 10, 2020 9:14 am

echofln wrote:
SimplSam wrote:I am going to re-kindle this fire - as I believe the ability to replicate Dynamic Zoom settings is essential.

Keyframing the transform is nowhere near as efficient and breaks as soon as you alter the fixed zoom, duration, speed or position (slip) of a clip. Which all defeat the beauty of Dynamic Zoom.

I would also like some means to have user-defined presets - similar to what is on the CUT page, but definable and customizable.

I vote for the dinamic zoom to be "pasteable" together with the "paste attributes" function.


I too would like to paste the attributes of a dynamic zoom from one clip to another. Would be very helpful.
SYSTEM SPECS
DR Studio 17.0 (2 seats) Win 10 Pro (fully updated)
AMD Ryzen Threadripper 2950x 16-core processor 3.50 GHz
128GB RAM
GeForce GTX 1080i, 11GB Memory, Driver 461.92 Studio Driver

Erik Davis, IsraEliteMedia--Zichron Yaakov, Israel
Offline

kinvermark

  • Posts: 409
  • Joined: Tue Apr 16, 2019 5:04 pm
  • Real Name: Mark Wilson

Re: copy dynamic zoom settings to multiple pictures

PostSun May 10, 2020 12:23 pm

Wished for Dynamic zoom improvements:

USER- PRESETS!
Delayed start & Early-end parameters for a clip. (This will give the full "Ken Burns" experience.)
Green/red boxes same aspect ratio as timeline.
Green/red boxes easier to grab.
Windows 10 PC. Intel i7 x980, 24GB RAM, Nvidia 2070 Super 8GB GPU, SSD & RAID HD array. Dual UHD monitors. Decklink 4k mini. Resolve Studio 16.2
Offline

italygroup

  • Posts: 88
  • Joined: Sat May 09, 2020 8:08 pm
  • Real Name: Stephan Marks

Re: copy dynamic zoom settings to multiple pictures

PostMon Jun 08, 2020 1:41 am

xunile wrote:You can manually keyframe the Transform parameters in the Inspector to attain the same effect as the Dynamic Zoom, then copy and past that to multiple clips.

I have heard many people say this, but I just don't see how it's possible. Maybe for just a small partial zoom, but not a more significant one, or one that also incorporates X and Y displacement.

So +1 on feature request to allow Dynamic Zooms to be pasteable into other clips.

I would also add the ability to add multiple Dynamic Zooms to one clip, rather than forcing it to go from beginning to end of a single clip. It would be much more versatile if you could specify when the Dynamic Zoom kicks in (because you may not want to start it at the beginning), when it ends, have the ability to stay there where you ended while the clip continues, and add another Dynamic Zoom at that point proceeding from that point to the next position, all over 1 underlying unbroken clip.
Dual Xeon E-2670 2.6GHz. Radeon VII 16GB. 64GB RAM (2 x 32GB PC3-14900L DDR3 1866MHz). 120GB SSD (Windows 10) + 500GB SSD (Video Files). USB Mouse w/ Center Wheel (Color: Red; Profile: Ergonomic).
Offline
User avatar

Steven Williams

  • Posts: 73
  • Joined: Sat Nov 16, 2013 4:44 pm

Re: copy dynamic zoom settings to multiple pictures

PostTue Feb 09, 2021 3:44 pm

+100 A bit nuts not being able to do this.
Offline

markvk

  • Posts: 12
  • Joined: Fri Aug 02, 2019 7:42 pm
  • Real Name: Mark VonKanel

Re: copy dynamic zoom settings to multiple pictures

PostFri Mar 12, 2021 11:32 am

Ditto!
Offline

MrMark

  • Posts: 10
  • Joined: Mon Feb 11, 2019 5:53 pm
  • Real Name: Mark Schneider

Re: copy dynamic zoom settings to multiple pictures

PostFri Apr 16, 2021 11:02 pm

Is this really (still) impossible? Failing a simple copy/paste, is there some way to see the exact numerical values associated with a dynamic zoom, so that a second clip can pick up exactly where the first one left off?
Offline

xunile

  • Posts: 1790
  • Joined: Mon Apr 23, 2018 5:21 am
  • Real Name: Eric Eisenmann

Re: copy dynamic zoom settings to multiple pictures

PostSat Apr 17, 2021 12:47 am

As a workaround, you could apply the Dynamic Zoom to an Adjustment Clip then duplicate the Adjustment Clip as many times as you need for the clips you have.
Attachments
2021-04-16 (2).jpg
2021-04-16 (2).jpg (214.24 KiB) Viewed 319 times
2021-04-16 (3).jpg
2021-04-16 (3).jpg (252.44 KiB) Viewed 319 times
Win 10 Home | Intel i7 - 10700f 64 GB 512 GB SSD
RTX-3060 12 GB | Resolve 17.1.1

Win 10 Home | Intel Core I7-7700HQ 32 GB 1 TB NVME SSD 1 TB SATA SSD
GTX-1060-6GB | Resolve 17.1.1
Offline

MrMark

  • Posts: 10
  • Joined: Mon Feb 11, 2019 5:53 pm
  • Real Name: Mark Schneider

Re: copy dynamic zoom settings to multiple pictures

PostSat Apr 17, 2021 1:27 am

xunile wrote:As a workaround, you could apply the Dynamic Zoom to an Adjustment Clip then duplicate the Adjustment Clip as many times as you need for the clips you have.

Well thanks for pointing out adjustment clips...very cool feature...but not sure that helps with matching dynamic zooms from one clip to the next. If we could very simply copy the dynamic zoom attributes, then it would be super simple to invert the start and end zooms points, such that the new clip starts the dynamic zoom at the same place the that previous clip left off.
Offline

xunile

  • Posts: 1790
  • Joined: Mon Apr 23, 2018 5:21 am
  • Real Name: Eric Eisenmann

Re: copy dynamic zoom settings to multiple pictures

PostSat Apr 17, 2021 1:39 am

It helps with one clip to the next by duplicating the Adjustment clip for the second clip then clicking the Swap button on the Dynamic Zoom settings in the Inspector. The end of the first zoom will match up with the beginning of the next clips zoom.
Attachments
2021-04-16 (6).png
2021-04-16 (6).png (267.25 KiB) Viewed 317 times
2021-04-16 (4).png
2021-04-16 (4).png (329.36 KiB) Viewed 317 times
2021-04-16 (5).png
2021-04-16 (5).png (371.96 KiB) Viewed 317 times
Win 10 Home | Intel i7 - 10700f 64 GB 512 GB SSD
RTX-3060 12 GB | Resolve 17.1.1

Win 10 Home | Intel Core I7-7700HQ 32 GB 1 TB NVME SSD 1 TB SATA SSD
GTX-1060-6GB | Resolve 17.1.1
Offline

MrMark

  • Posts: 10
  • Joined: Mon Feb 11, 2019 5:53 pm
  • Real Name: Mark Schneider

Re: copy dynamic zoom settings to multiple pictures

PostSat Apr 17, 2021 2:46 pm

xunile wrote:It helps with one clip to the next by duplicating the Adjustment clip for the second clip then clicking the Swap button on the Dynamic Zoom settings in the Inspector. The end of the first zoom will match up with the beginning of the next clips zoom.

Thanks, I can see how that could work. I'm honestly not sure why I find it to be less satisfying than being able to copy/paste the attributes. Maybe it's the same reason that I find it irritating that one can't combine clips on the timeline without creating a new clip...(?) I guess I just like continuity and predictability in software, so in my mind, if one can copy one attribute in a certain way, then one should just as easily be able to copy all attributes in exactly the same way.

But I do appreciate the work-around. Thank you.
Offline

xunile

  • Posts: 1790
  • Joined: Mon Apr 23, 2018 5:21 am
  • Real Name: Eric Eisenmann

Re: copy dynamic zoom settings to multiple pictures

PostSat Apr 17, 2021 4:14 pm

I agree, Paste Attributes should work with Dynamic zoom, that would be the better way to copy the Dynamic Zoom.
Win 10 Home | Intel i7 - 10700f 64 GB 512 GB SSD
RTX-3060 12 GB | Resolve 17.1.1

Win 10 Home | Intel Core I7-7700HQ 32 GB 1 TB NVME SSD 1 TB SATA SSD
GTX-1060-6GB | Resolve 17.1.1
Offline

mkoster

  • Posts: 11
  • Joined: Wed Apr 22, 2020 9:33 am
  • Location: switzerland
  • Real Name: Michael Koster

Re: copy dynamic zoom settings to multiple pictures

PostWed May 05, 2021 8:42 am

i also request this feature :ugeek:

Return to DaVinci Resolve

Who is online

Users browsing this forum: helfried, Marc Wielage, philtimm, wd60xxx and 114 guests