Loudness history disapeared. Bug?

Get answers to your questions about color grading, editing and finishing with DaVinci Resolve.
  • Author
  • Message
Offline
User avatar

gabrielwolf

  • Posts: 14
  • Joined: Wed Apr 21, 2021 11:33 am
  • Location: Berlin
  • Real Name: Gabriel Wolf

Loudness history disapeared. Bug?

PostTue May 11, 2021 12:26 pm

Version: DaVinci Resolve 17.1

Hello there, I was able to display the loudness history
-- DaVinci Resolve Studio 17.2.1 Build 12
-- macOS Bug Sur 11.3.1
-- 2,3 GHz 8-Core Intel Core i9
-- 32 GB 2667 MHz DDR4
-- AMD Radeon Pro 5500M 8 GB
-- MacBook Pro (16", 2019)
-- UltraStudio 4K
-- EIZO CG319X
Offline
User avatar

Charles Bennett

  • Posts: 3101
  • Joined: Sat Nov 05, 2016 11:55 am
  • Location: United Kingdom

Re: Loudness history disapeared. Bug?

PostTue May 11, 2021 1:02 pm

In the Fairlight page highlight the Automation icon and the Loudness History for the Main 1 or Bus 1, depending which sort of routing you are using, will appear.
Attachments
Loudness History.jpg
Loudness History.jpg (322.54 KiB) Viewed 405 times
Resolve Studio 17.2.1
XPS 8700 i7-4790 4 core, 24GB RAM, GTX1060/6GB (462.59 Studio), Win10 Home 19041, Speed Editor, 2 Screens
Pro Tools 2018.4
Dell Workstation, 2 X 4 core Xeon , 16GB ECC RAM, GTX650, Win7 Ultimate, Digi 002R, Mackie HUI, 3 Screens
Offline
User avatar

gabrielwolf

  • Posts: 14
  • Joined: Wed Apr 21, 2021 11:33 am
  • Location: Berlin
  • Real Name: Gabriel Wolf

Re: Loudness history disapeared. Bug?

PostTue May 11, 2021 3:41 pm

Charles Bennett wrote:In the Fairlight page highlight the Automation icon and the Loudness History for the Main 1 or Bus 1, depending which sort of routing you are using, will appear.


Thank you, very much for your answer!

Unfortunately when following your steps I only get a green bar to view. (View screenshot in new tab)
Attachments
Loudness History Fairlight.png
Loudness History without display
Loudness History Fairlight.png (732.7 KiB) Viewed 378 times
-- DaVinci Resolve Studio 17.2.1 Build 12
-- macOS Bug Sur 11.3.1
-- 2,3 GHz 8-Core Intel Core i9
-- 32 GB 2667 MHz DDR4
-- AMD Radeon Pro 5500M 8 GB
-- MacBook Pro (16", 2019)
-- UltraStudio 4K
-- EIZO CG319X
Offline

Jim Simon

  • Posts: 17150
  • Joined: Fri Dec 23, 2016 1:47 am

Re: Loudness history disapeared. Bug?

PostTue May 11, 2021 9:00 pm

You have to play through the timeline to get a 'history'.
Offline
User avatar

Charles Bennett

  • Posts: 3101
  • Joined: Sat Nov 05, 2016 11:55 am
  • Location: United Kingdom

Re: Loudness history disapeared. Bug?

PostTue May 11, 2021 11:25 pm

The green bar shows how much of the timeline has been analyzed. This is what I see with the Loudness History in Windows. I have brightened up the Loudness History section to make it more visible. Maybe there is a bug in the Mac version.
Attachments
Loudness.jpg
Loudness.jpg (334.04 KiB) Viewed 336 times
Resolve Studio 17.2.1
XPS 8700 i7-4790 4 core, 24GB RAM, GTX1060/6GB (462.59 Studio), Win10 Home 19041, Speed Editor, 2 Screens
Pro Tools 2018.4
Dell Workstation, 2 X 4 core Xeon , 16GB ECC RAM, GTX650, Win7 Ultimate, Digi 002R, Mackie HUI, 3 Screens
Offline

Andy Evans

  • Posts: 108
  • Joined: Sat Jul 25, 2020 8:14 am
  • Real Name: Andrew Evans

Re: Loudness history disapeared. Bug?

PostWed May 12, 2021 1:10 am

You've only got integrated selected, that will take a few seconds to show up as it needs a minimum time window to average across. You might not be playing enough to get a reading. If you want an idea of general loudness of certain areas, check the short term box as well.
Sound Designer/Mixer
Melbourne Australia
www.mud.net.au
Offline
User avatar

gabrielwolf

  • Posts: 14
  • Joined: Wed Apr 21, 2021 11:33 am
  • Location: Berlin
  • Real Name: Gabriel Wolf

Re: Loudness history disapeared. Bug?

PostWed May 12, 2021 12:23 pm

I played as a new test over 3 minutes - no history.
I checked Momentary and Short Term - no history.

Now, I will install the new 17.2 version and see, if the error persists.
-- DaVinci Resolve Studio 17.2.1 Build 12
-- macOS Bug Sur 11.3.1
-- 2,3 GHz 8-Core Intel Core i9
-- 32 GB 2667 MHz DDR4
-- AMD Radeon Pro 5500M 8 GB
-- MacBook Pro (16", 2019)
-- UltraStudio 4K
-- EIZO CG319X
Offline
User avatar

gabrielwolf

  • Posts: 14
  • Joined: Wed Apr 21, 2021 11:33 am
  • Location: Berlin
  • Real Name: Gabriel Wolf

Re: Loudness history disapeared. Bug?

PostWed May 12, 2021 1:21 pm

Unfortunately, yes.

DaVinci 17.2 build 11, and bug persists. How to file this bug correctly?

Best, Gabriel
-- DaVinci Resolve Studio 17.2.1 Build 12
-- macOS Bug Sur 11.3.1
-- 2,3 GHz 8-Core Intel Core i9
-- 32 GB 2667 MHz DDR4
-- AMD Radeon Pro 5500M 8 GB
-- MacBook Pro (16", 2019)
-- UltraStudio 4K
-- EIZO CG319X
Offline
User avatar

gabrielwolf

  • Posts: 14
  • Joined: Wed Apr 21, 2021 11:33 am
  • Location: Berlin
  • Real Name: Gabriel Wolf

Re: Loudness history disapeared. Bug?

PostSun May 16, 2021 8:25 am

Hi there! :-)

Last week I sent an email to Blackmagic via the support form, but got no answer yet. How to further progress in filing the bug?

Greetings from Berlin, Gabriel
-- DaVinci Resolve Studio 17.2.1 Build 12
-- macOS Bug Sur 11.3.1
-- 2,3 GHz 8-Core Intel Core i9
-- 32 GB 2667 MHz DDR4
-- AMD Radeon Pro 5500M 8 GB
-- MacBook Pro (16", 2019)
-- UltraStudio 4K
-- EIZO CG319X
Offline

Jim Simon

  • Posts: 17150
  • Joined: Fri Dec 23, 2016 1:47 am

Re: Loudness history disapeared. Bug?

PostSun May 16, 2021 1:44 pm

Given this and other errors Gabriel, might be time to look at your setup.
Offline

DRWoodhouse

  • Posts: 9
  • Joined: Wed Dec 16, 2020 8:45 am
  • Location: Scotland
  • Real Name: Dean Woodhouse

Re: Loudness history disapeared. Bug?

PostMon May 17, 2021 4:22 pm

Wanted to add, I have exactly the same behaviour, which should be reproducible with any stock M1 Mac Mini and using the DaVinci Resolve training course project: "Age of Airplanes" -> "05 Fairlight Rough Cut"

No matter what I try, I cannot get Integrated levels to appear on the graph. Momentary and Short Term are fine.

Got here after a forum search and after referring to this video (what should happen in DRv16):


I'd say this is a bug.
Dean Woodhouse - http://drw.photo - West Linton, Scotland
DaVinci Resolve Studio 17.2.1 & Speed Editor
Mac Mini (M1 2020) 16GB/512GB, MacOS 11.4 Big Sur
Offline
User avatar

gabrielwolf

  • Posts: 14
  • Joined: Wed Apr 21, 2021 11:33 am
  • Location: Berlin
  • Real Name: Gabriel Wolf

96khz is the problem!

PostSat Jun 19, 2021 3:21 pm

I had contact with Blackmagic support. The error could be reproduced, and is logged: It's 96khz.

Who else is using 96kHz? (See the SMPTE-DCP possibilities!)
You can reproduce the error by importing any 96khz audio, and then try to get a loudness history)

Report to BM and we have better chances the bug to be fixed soon!

Thank you.
Best, Gabriel
-- DaVinci Resolve Studio 17.2.1 Build 12
-- macOS Bug Sur 11.3.1
-- 2,3 GHz 8-Core Intel Core i9
-- 32 GB 2667 MHz DDR4
-- AMD Radeon Pro 5500M 8 GB
-- MacBook Pro (16", 2019)
-- UltraStudio 4K
-- EIZO CG319X

Return to DaVinci Resolve

Who is online

Users browsing this forum: drewgandy, Sean van Berlo, Wouter Bouwens, wuestenfuchs and 77 guests