Fairlight: Changing Plugin Order, How?

Get answers to your questions about color grading, editing and finishing with DaVinci Resolve.
  • Author
  • Message
Offline

onejiujitsu

  • Posts: 30
  • Joined: Mon Sep 17, 2018 7:33 pm
  • Real Name: Mohammad Khayat

Fairlight: Changing Plugin Order, How?

PostMon Jun 14, 2021 6:19 pm

Let's say I have a 5 plugin chain (A-B-C-D-E). If I delete the first plugin (A), everything moves up, and "B" has moved into slot 1. I don't know if this is intended, but I can't imagine audio engineers thinking that this would be more efficient. Some times I also need to move plugins around. For instance, plugin E now needs to be plugin 3 in the chain, but you can't seem to move them around. Once they're in there, they're fixed. Is there any solution to this?
Offline

Reynaud Venter

  • Posts: 2365
  • Joined: Sun May 28, 2017 9:34 am

Re: Fairlight: Changing Plugin Order, HOW?

PostMon Jun 14, 2021 6:31 pm

Both Audio Track and Clip-based plugin order may be rearranged via the Inspector panel.
Each plugin instance provides dedicated Move Up and Move Down buttons.
Offline

onejiujitsu

  • Posts: 30
  • Joined: Mon Sep 17, 2018 7:33 pm
  • Real Name: Mohammad Khayat

Re: Fairlight: Changing Plugin Order, HOW?

PostMon Jun 14, 2021 10:17 pm

It doesn't recognize anything over 6 plugins. If you add a 7th plugin, it doesn't show in the inspector.
Offline
User avatar

Charles Bennett

  • Posts: 3258
  • Joined: Sat Nov 05, 2016 11:55 am
  • Location: United Kingdom

Re: Fairlight: Changing Plugin Order, HOW?

PostMon Jun 14, 2021 10:57 pm

This is correct. If you want more you will have to bus that track to an Aux and add more there.
Resolve Studio 17.2.2
XPS 8700 i7-4790 4 core, 24GB RAM, GTX1060/6GB (462.59 Studio), Win10 Home 19041, Speed Editor, 2 Screens
Pro Tools 2018.4
Dell Workstation, 2 X 4 core Xeon , 16GB ECC RAM, GTX650, Win7 Ultimate, Digi 002R, Mackie HUI, 3 Screens
Offline

Reynaud Venter

  • Posts: 2365
  • Joined: Sun May 28, 2017 9:34 am

Re: Fairlight: Changing Plugin Order, HOW?

PostTue Jun 15, 2021 6:08 am

onejiujitsu wrote:It doesn't recognize anything over 6 plugins. If you add a 7th plugin, it doesn't show in the inspector.
While the Mixer channel provides a maximum of 6 plugin slots, an additional 6 plugin slots are also available at the Clip level.

Return to DaVinci Resolve

Who is online

Users browsing this forum: Paul Carlin and 90 guests