17.2.1 No Audio

Get answers to your questions about color grading, editing and finishing with DaVinci Resolve.
  • Author
  • Message
Offline

Rob578

  • Posts: 3
  • Joined: Wed Aug 05, 2020 8:44 pm
  • Real Name: Rob Stewart

17.2.1 No Audio

PostTue Jun 15, 2021 1:16 am

Upgraded to 17.2.1 this afternoon and no audio.

Have watched all the videos and read all the posts I could find but no fix.

In Resolve > Preferences > Video and Audio I/O Speaker setup is set to manual with my Realtek High Definition audio selected and there are two other NVIDIA high definition options that are not connected and do not work on this computer.

In Fairlight > Patch Input/Output In the Destination drop down for Audio Outputs I have nothing to select.

Shouldn't the Realtek and NVIDIA choices show up here?

I don't have the outputs muted, the tracks have audio and the mixers are active.

Thanks for any help, I'm totally baffled
Offline

Reynaud Venter

  • Posts: 2359
  • Joined: Sun May 28, 2017 9:34 am

Re: 17.2.1 No Audio

PostTue Jun 15, 2021 6:16 am

Assuming Windows since no system spec has been provided.

Is the Realtek selectable in Resolve > Preferences > Video and Audio I/O Speaker?

Are Realtek device Outputs selectable for each stem in Speaker Setup?
Offline
User avatar

Charles Bennett

  • Posts: 3251
  • Joined: Sat Nov 05, 2016 11:55 am
  • Location: United Kingdom

Re: 17.2.1 No Audio

PostTue Jun 15, 2021 9:05 am

I've never had a problem with Realtek audio, and that includes Resolve upgrades. These are my current working settings in 17.2.1.
Attachments
Audio I-Ob.jpg
Audio I-Ob.jpg (86.56 KiB) Viewed 124 times
Realtek Fairlight patchng.jpg
Realtek Fairlight patchng.jpg (27.19 KiB) Viewed 124 times
Audio in Windows.JPG
Audio in Windows.JPG (73.23 KiB) Viewed 124 times
Resolve Studio 17.2.2
XPS 8700 i7-4790 4 core, 24GB RAM, GTX1060/6GB (462.59 Studio), Win10 Home 19041, Speed Editor, 2 Screens
Pro Tools 2018.4
Dell Workstation, 2 X 4 core Xeon , 16GB ECC RAM, GTX650, Win7 Ultimate, Digi 002R, Mackie HUI, 3 Screens
Offline

Rob578

  • Posts: 3
  • Joined: Wed Aug 05, 2020 8:44 pm
  • Real Name: Rob Stewart

Re: 17.2.1 No Audio

PostTue Jun 15, 2021 10:13 am

Charles, thank you very much for your help.
In Speaker properties, Windows was set to 24 bit 192000.
Changed it to 24 bit 48000 and unchecked the exclusive mode boxes.

Rebooted the computer

Then in Davinci > Preferences > Video I/O i was able to assign the stems to the Speakers (before the output was set to unassigned with no options in the dropdown).

Everything is working fine now.

I can post some screenshots this evening if this isn't clear.

Thanks!!
Offline
User avatar

Charles Bennett

  • Posts: 3251
  • Joined: Sat Nov 05, 2016 11:55 am
  • Location: United Kingdom

Re: 17.2.1 No Audio

PostTue Jun 15, 2021 12:35 pm

Excellent. Glad it's now working.
Resolve Studio 17.2.2
XPS 8700 i7-4790 4 core, 24GB RAM, GTX1060/6GB (462.59 Studio), Win10 Home 19041, Speed Editor, 2 Screens
Pro Tools 2018.4
Dell Workstation, 2 X 4 core Xeon , 16GB ECC RAM, GTX650, Win7 Ultimate, Digi 002R, Mackie HUI, 3 Screens

Return to DaVinci Resolve

Who is online

Users browsing this forum: dougja, ebkowmag867, Google [Bot], thatstudioguy, Vit Reiter and 104 guests