Activating Davinci Resolve

Get answers to your questions about color grading, editing and finishing with DaVinci Resolve.
  • Author
  • Message
Offline

tmdag1

  • Posts: 33
  • Joined: Sun Jun 30, 2019 11:41 pm
  • Real Name: Albert Szostkiewicz

Activating Davinci Resolve

PostSat Jun 19, 2021 8:22 am

Had to re-install Linux system but fortunately I had my backups so I could copy over davinci configs. It all starts without issue, but it is not activated (runs as demo mode).
I cannot find any way to enter my activation key!, what is the procedure for activating existing installation ?
Offline
User avatar

Mark Foster

  • Posts: 996
  • Joined: Tue Oct 27, 2015 10:59 am
  • Location: austria - no kangaroos +g*

Re: Activating Davinci Resolve

PostSat Jun 19, 2021 8:55 am

you downloaded the free version
reload the studio:

https://www.blackmagicdesign.com/suppor ... and-fusion
cMP 5.1 2x3,46/96GB/2x2TB 860pro/4x4TB HGST/SSD7101A 4x2TB 970evoplus/HP1344/BMD4k/Radeon VII
macOS 11.2.3

BMPCC 6k pro (7.3.1)
BMPCC 4k (7.3)+ MB speedbooster ultra 0.71 (3.60)
resolve studio 17.2.2
Offline
User avatar

Charles Bennett

  • Posts: 3253
  • Joined: Sat Nov 05, 2016 11:55 am
  • Location: United Kingdom

Re: Activating Davinci Resolve

PostSat Jun 19, 2021 8:56 am

There is no demo mode. If it doesn't ask for your activation key and the opening splash screen does not say Studio, you are running the free version. You can check which version using About Resolve. This is what I see with the Studio version when doing so.
Attachments
About Resolve.jpg
About Resolve.jpg (112.75 KiB) Viewed 132 times
Resolve Studio 17.2.2
XPS 8700 i7-4790 4 core, 24GB RAM, GTX1060/6GB (462.59 Studio), Win10 Home 19041, Speed Editor, 2 Screens
Pro Tools 2018.4
Dell Workstation, 2 X 4 core Xeon , 16GB ECC RAM, GTX650, Win7 Ultimate, Digi 002R, Mackie HUI, 3 Screens
Offline

tmdag1

  • Posts: 33
  • Joined: Sun Jun 30, 2019 11:41 pm
  • Real Name: Albert Szostkiewicz

Re: Activating Davinci Resolve

PostSat Jun 19, 2021 7:01 pm

ah damn! I was downloading from support page, must have clicked wrong link then! Thank you !

Return to DaVinci Resolve

Who is online

Users browsing this forum: BartReynaard, davidemasi, ebkowmag867 and 87 guests