How to copy multiple tracks from one timeline to another

Get answers to your questions about color grading, editing and finishing with DaVinci Resolve.
  • Author
  • Message
Offline

Albert Hofmann

  • Posts: 36
  • Joined: Wed Feb 24, 2016 10:01 am

How to copy multiple tracks from one timeline to another

PostSun Sep 26, 2021 4:44 pm

I have a timeline in my source monitor, which has multiple tracks. How can I copy all or some tracks to another timeline? And is there a way to map which source track goes to which record track?

When I drag from the source window to the record window, only 1 audio and 1 video track are edited into my record timeline. It seems to take the top track from the source (V6 for example), and puts it into the bottom track (V1) on my new timeline, even though that timeline does have 6 (empty) video tracks.

For such editing tasks, I'm used to Avid, where you have track selectors on the left of the timeline for both source and record, and can map which source tracks go to which record tracks.

Is there a way to do this in Resolve?

My Google searches only seem to come up with instructions for copy/pasting clips. Haven't found anything about the source being a timeline and wanting to copy multiple entire tracks.
Offline

MLanghausen

  • Posts: 107
  • Joined: Thu Jul 12, 2018 4:26 pm
  • Real Name: Michael Langhausen

Re: How to copy multiple tracks from one timeline to another

PostSun Sep 26, 2021 4:53 pm

You would need to have "decompose compound clip" selected under the edit dropdown menu.

However, you don't have the option to choose which tracks get decomposed.


Sent from my iPhone using Tapatalk
ASUS Prime X299 - Deluxe
Intel Core i9 7980XE
80 GB DDR4 RAM
NVIDIA 1080ti - 462.59 Studio Driver
Intensity Pro 4k
Window 10 Pro

Resolve Studio 17.3.1
Fusion Studio 17.3
Offline
User avatar

TheBloke

  • Posts: 1437
  • Joined: Sat Nov 02, 2019 11:49 pm
  • Real Name: Tom Jobbins

Re: How to copy multiple tracks from one timeline to another

PostSun Sep 26, 2021 5:18 pm

Albert Hofmann wrote:For such editing tasks, I'm used to Avid, where you have track selectors on the left of the timeline for both source and record, and can map which source tracks go to which record tracks.
Wow, that'd be a nice feature.
Resolve Studio 17.4 and Fusion Studio 17.4 on macOS 11.5.2

Hackintosh:: X299, Intel i9-10980XE @ 4.6 Ghz, 128GB RAM, AMD 6900XT 16GB
Monitors: 1 x 3840x2160 & 3 x 1920x1200
Audio: Behringer UMC404HD
Blackmagic Speed Editor
Offline

Albert Hofmann

  • Posts: 36
  • Joined: Wed Feb 24, 2016 10:01 am

Re: How to copy multiple tracks from one timeline to another

PostWed Sep 29, 2021 10:15 am

So apparently, mapping the tracks doesn't seem to be possible.

However, copying all tracks to a new timeline is actually possible, with copy/paste:
  • open source timeline and select all (Ctrl-A)
  • copy all (Ctrl-C)
  • open new timeline and paste all (Ctrl-V)
For copying into an existing (not empty) timeline, it would need repeating that timeline switching and copy/pasting for each track.

Return to DaVinci Resolve

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 62 guests