Mattes not working on the color tab

Get answers to your questions about color grading, editing and finishing with DaVinci Resolve.
  • Author
  • Message
Offline

wcgreeninfo

  • Posts: 4
  • Joined: Fri Oct 15, 2021 11:23 pm
  • Real Name: William Green

Mattes not working on the color tab

PostFri Oct 15, 2021 11:54 pm

I'm using Davinci Resolve Studio 17.3.2. For some reason, I can't use MATTES in the color page. If I try to connect the "Ext Matte" to the "Serial Node". The Serial Node turns gray. Then, I connect the "Ext Matte" node to the "Alpha Output" node and the color page viewer turns black. Or if I connect the "Serial Node" to the "Alpha Output" the color viewer turns black. Am I doing this incorrectly or is there a bug present? (Apologize if there is a topic on this already or if this is the incorrect place for this message)
Offline

Peter Chamberlain

Blackmagic Design

  • Posts: 11285
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 7:08 am

Re: Mattes not working on the color tab

PostSat Oct 16, 2021 6:15 am

Try inverting the matte in the matte palette
DaVinci Resolve Product Manager
Offline

wcgreeninfo

  • Posts: 4
  • Joined: Fri Oct 15, 2021 11:23 pm
  • Real Name: William Green

Re: Mattes not working on the color tab

PostMon Oct 18, 2021 3:41 am

Can you give me instruction on how to do that?
Offline

wcgreeninfo

  • Posts: 4
  • Joined: Fri Oct 15, 2021 11:23 pm
  • Real Name: William Green

Re: Mattes not working on the color tab

PostMon Oct 18, 2021 7:24 am

Where is the matte platette? (sorry if responded twice)

Return to DaVinci Resolve

Who is online

Users browsing this forum: chbkoiklp457, crtkecnkl659, Google Feedfetcher, jfykeaucq871, John Lewis, RedRider14 and 81 guests