Keywords Bug?

Get answers to your questions about color grading, editing and finishing with DaVinci Resolve.
  • Author
  • Message
Offline

Saskia

  • Posts: 9
  • Joined: Thu Sep 02, 2021 12:36 pm
  • Real Name: Saskia Zauritz

Keywords Bug?

PostMon Oct 25, 2021 12:03 pm

Hello all,

I have an error with the keyword input for multiple clips.
First I select the appropriate clips, go to Keywords and type in, via the Save button everything is saved without error.
2021.10.25 multiple clips selected keyword.jpg
2021.10.25 multiple clips selected keyword.jpg (42.9 KiB) Viewed 203 times

However, if I use other methods:
1. am not fast enough to click save after typing....
2. if I click somewhere else...
3. if I press enter instead of save...
...I get this message: Would You like to apply your metadata changes?
2021.10.25 metadata changes.jpg
2021.10.25 metadata changes.jpg (21.67 KiB) Viewed 203 times

If I now press apply to confirm:
1. my program hangs and gives no feedback until I close it OR
2. it closes immediately.
When I press discard the program also closes.
Can anybody help me?

My system requirements are:

System: Windows 10 DaVinci Resolve Studio 17.4
CPU: AMD Ryzen 9 5900X 12-Core Processor
RAM: 32GB G.Skill Riplaws DDR4-3200 16 Dual Kit
Motherboard: Gigabyte B550 Vision D-P ATX AM 4
GPU: AORUS GeForce RTX 3080 MASTER 320bit 10GB
Storage: Samsung SSD 860 EVO 4TB
Samsung SSD 980 PRO 500 GB

I wish in general that DaVinci would give error messages when it closes for no apparent reason. This way I as a user can better think about what I did wrong and am not directly tempted to write in the BMD forum.

Have a nice day :)
System: Windows 10
CPU: AMD Ryzen 9 5900X 12-Core Processor
RAM: 32GB Riplaws DDR4-3200 16 Dual Kit
Motherboard: Gigabyte B550 Vision D-P ATX AM 4
GPU: AORUS GeForce RTX 3080 MASTER 320bit 10GB
Storage: Samsung SSD 860 EVO 4TB
Samsung SSD 980 PRO 500 GB
Offline

Reynaud Venter

  • Posts: 2714
  • Joined: Sun May 28, 2017 9:34 am

Re: Keywords Bug?

PostTue Oct 26, 2021 8:35 am

Is Resolve crashing or is the application hanging?

Generate a log after a crash: viewtopic.php?f=21&t=90190#17

Include a link to the logs hosted on a file sharing service (e.g. Dropbox or WeTransfer) if the file is too large to attach to a post.
Offline

Marco Maroccolo

  • Posts: 21
  • Joined: Thu Oct 08, 2015 12:18 pm

Re: Keywords Bug?

PostTue Oct 26, 2021 9:21 am

I am also experiencing a series of very annoying bugs: during the insertion of keywords the clip in which I am inserting the keywords seem to be deselected (but its not), making the whole palette with the metadata fields disappear. Other times, always during the keyword insertion operations, DaVinci unexpectedly exits.
This makes the keyword insertion operations really difficult.

- Marco.
Resolve Studio 17.4 | macOS 10.14.6 | Mac Pro 2013 | 3,5 GHz 6-Core Intel Xeon E5 | 16GB RAM | AMD FirePro D500 3 GB
Offline

Reynaud Venter

  • Posts: 2714
  • Joined: Sun May 28, 2017 9:34 am

Re: Keywords Bug?

PostTue Oct 26, 2021 9:24 am

Marco is this on a Windows system?

Include a system spec in your signature: viewtopic.php?f=21&t=90190

Not seeing this behaviour on macOS.
⟦ Resolve Studio 17.4.2 | macOS 12.01 | Mac Pro Rack | 16-core 3.2GHz | 32GB RAM | Radeon 580X ⟧
⟦ Fairlight Console (DAE-1C-2F) + Fairlight Audio Accelerator | Intensity Pro 4K | Desktop Video 12.1 ⟧
Offline

Saskia

  • Posts: 9
  • Joined: Thu Sep 02, 2021 12:36 pm
  • Real Name: Saskia Zauritz

Re: Keywords Bug?

PostTue Oct 26, 2021 9:35 am

Hi Reynaud,
Thx for your reply.
Reynaud Venter wrote:Is Resolve crashing or is the application hanging?

both happened, the program hung or crashed.
Today I tried to simulate my errors from yesterday again to be able to send you the log files. For now, DaVinci processed everything flawlessly without hanging or crashing. (Maybe it had too many background render things going on yesterday and that's why it kept crashing?! I don't know...) At some point it hung briefly (grayed out screen) and not even a second later it crashed. I don't know if you still need the log files, since the problem seems to be nonexistent today, but attached them here anyway: https://fileadmin.langer-emv.de/index.p ... GpmNiB6dWo
After DaVinci crashed I restarted it and liked to stress it out a bit, thinking I may have clicked too much yesterday. DaVinci wouldn't budge today and added or discarded all the keywords on as many clips as I wanted.
Thank you for your help!
System: Windows 10
CPU: AMD Ryzen 9 5900X 12-Core Processor
RAM: 32GB Riplaws DDR4-3200 16 Dual Kit
Motherboard: Gigabyte B550 Vision D-P ATX AM 4
GPU: AORUS GeForce RTX 3080 MASTER 320bit 10GB
Storage: Samsung SSD 860 EVO 4TB
Samsung SSD 980 PRO 500 GB
Offline

Marco Maroccolo

  • Posts: 21
  • Joined: Thu Oct 08, 2015 12:18 pm

Re: Keywords Bug?

PostTue Oct 26, 2021 5:31 pm

Hi Reynaud, sorry, no is on MacOS (now I've included my system spec in my signature).
The bug is pretty persistent, i tried to reboot my mac but this didn't fix the problem.
I am sure the previous version did not have this problem, I have been inserting keywords in many clips for several days and everything worked great.

- Marco.
Resolve Studio 17.4 | macOS 10.14.6 | Mac Pro 2013 | 3,5 GHz 6-Core Intel Xeon E5 | 16GB RAM | AMD FirePro D500 3 GB
Offline

Reynaud Venter

  • Posts: 2714
  • Joined: Sun May 28, 2017 9:34 am

Re: Keywords Bug?

PostWed Oct 27, 2021 6:18 am

Unfortunately not reproducing on a machine running Mojave either.

It is worth noting that Mojave is no longer supported and so with each new Resolve release, system stability and performance will deteriorate - something I can attest to especially with lower spec'd machines.

Return to DaVinci Resolve

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], chbkoiklp457, crtkecnkl659, Shrinivas Ramani and 65 guests