Pro tools AAF export bug with clip volume automation

Get answers to your questions about color grading, editing and finishing with DaVinci Resolve.
  • Author
  • Message
Offline

ericschefter

  • Posts: 45
  • Joined: Sat Jan 26, 2019 2:46 pm
  • Real Name: eric schefter

Pro tools AAF export bug with clip volume automation

PostFri Nov 26, 2021 4:57 pm

In the manual it states that:

– All track and clip volume automation is exported, with all keyframes.

But this isn"t working for me in Davinci 17.4.2

So my Pro Tools session has NO clip volume automation with keyframes!

Davinci:

Screen Shot 2021-11-26 at 17.47.02.png
Screen Shot 2021-11-26 at 17.47.02.png (86.3 KiB) Viewed 612 times


Pro Tools:

Screen Shot 2021-11-26 at 17.47.29.png
Screen Shot 2021-11-26 at 17.47.29.png (28.96 KiB) Viewed 612 times


HELP! I have a feature to export for a mix next week. Any ideas?

Thanks!
iMac (Retina 5K, 27-inch, 2019), 3,7 GHz Intel Core i5, 40 GB 2667 MHz DDR4, Radeon Pro 580X 8 GB
Offline

ColinMcT

  • Posts: 45
  • Joined: Sat Jul 10, 2021 11:14 pm
  • Real Name: Colin McTaggart

Re: PRO TOOLS AAF export bug with clip volume automation

PostFri Nov 26, 2021 8:51 pm

what are your export settings?
DaVinci Resolve Studio 17.4.3
2019 27" iMac 40gig ram
BM Speed Editor
BM Editor Keyboard
Ultrastudio mini 4K
BM Micro Panel
Offline

ericschefter

  • Posts: 45
  • Joined: Sat Jan 26, 2019 2:46 pm
  • Real Name: eric schefter

Re: PRO TOOLS AAF export bug with clip volume automation

PostSat Nov 27, 2021 11:48 am

ColinMcT wrote:what are your export settings?


Pro Tools:

Screen Shot 2021-11-27 at 12.45.51.png
Screen Shot 2021-11-27 at 12.45.51.png (77.54 KiB) Viewed 250 times


Screen Shot 2021-11-27 at 12.46.06.png
Screen Shot 2021-11-27 at 12.46.06.png (83.75 KiB) Viewed 250 times


Screen Shot 2021-11-27 at 12.46.27.png
Screen Shot 2021-11-27 at 12.46.27.png (82.18 KiB) Viewed 250 times
iMac (Retina 5K, 27-inch, 2019), 3,7 GHz Intel Core i5, 40 GB 2667 MHz DDR4, Radeon Pro 580X 8 GB
Offline

ColinMcT

  • Posts: 45
  • Joined: Sat Jul 10, 2021 11:14 pm
  • Real Name: Colin McTaggart

Re: PRO TOOLS AAF export bug with clip volume automation

PostSun Nov 28, 2021 6:34 am

try exporting using quicktime for video and Linear PCM for audio.
Linear PCM is a broadcast wave and that should carry your automation across
There are bugs with embedded AAF that BMD are aware of

also deselect use unique filenames
DaVinci Resolve Studio 17.4.3
2019 27" iMac 40gig ram
BM Speed Editor
BM Editor Keyboard
Ultrastudio mini 4K
BM Micro Panel
Offline

ericschefter

  • Posts: 45
  • Joined: Sat Jan 26, 2019 2:46 pm
  • Real Name: eric schefter

Re: PRO TOOLS AAF export bug with clip volume automation

PostMon Nov 29, 2021 12:11 pm

ColinMcT wrote:try exporting using quicktime for video and Linear PCM for audio.
Linear PCM is a broadcast wave and that should carry your automation across
There are bugs with embedded AAF that BMD are aware of

also deselect use unique filenames


I tried, but it didn't work.... Same problem.
iMac (Retina 5K, 27-inch, 2019), 3,7 GHz Intel Core i5, 40 GB 2667 MHz DDR4, Radeon Pro 580X 8 GB
Offline
User avatar

Charles Bennett

  • Posts: 3715
  • Joined: Sat Nov 05, 2016 11:55 am
  • Location: United Kingdom

Re: Pro tools AAF export bug with clip volume automation

PostFri Dec 03, 2021 3:31 pm

Having just used the AAF export for the first time as a test, I see a problem with some of the automation missing.
Attachments
Fairlight Auto.jpg
Fairlight Auto.jpg (307.83 KiB) Viewed 96 times
PT Auto.jpg
PT Auto.jpg (447.38 KiB) Viewed 96 times
Resolve Studio 17.4.3 Build 10
Dell XPS 8700 i7-4790 4 core, 24GB RAM, 2 x internal Samsung Evo SSDs, GTX1060/6GB (472.47 Studio), Win10 Home 19043, Speed Editor, PreSonus Faderport 1, Eizo ColorEdge CS230 + BenQ GW2270 (both calibrated)

Return to DaVinci Resolve

Who is online

Users browsing this forum: bogdan-oloeriu, fisentke545, jihowujiho, Johannes Hoffmann, John Holt, Master Nurmi, mkloxsfpv659, Mouse4K, roger.magnusson and 116 guests