0 Activations Left, but only one machine activated

Get answers to your questions about color grading, editing and finishing with DaVinci Resolve.
  • Author
  • Message
Offline

TristanC

  • Posts: 26
  • Joined: Sun Nov 25, 2018 1:49 am
  • Real Name: Tristan Chaika

0 Activations Left, but only one machine activated

PostTue Feb 05, 2019 11:58 pm

I have Resolve installed on my one machine at home. Today when I opened Resolve, it asked for the product activation key for some reason. I entered it, and now it says 0 activations left. I've only activated it on this one machine. Will this be a problem if I want to install it on another computer? Or if Resolve asks me to activate for no reason again in the future?
Offline

Rohit Gupta

Blackmagic Design

  • Posts: 1434
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 5:00 am

Re: 0 Activations Left, but only one machine activated

PostWed Feb 06, 2019 12:19 am

If somebody else used to activate using your key, they can kill your activation. Is there any chance somebody else has access to the activation key?
Rohit Gupta

DaVinci Resolve Software Development
Blackmagic Design
Offline

Mike1938

  • Posts: 214
  • Joined: Sun Apr 15, 2018 4:44 pm
  • Real Name: Michael Stehly

Re: 0 Activations Left, but only one machine activated

PostWed Feb 06, 2019 2:53 am

Why does Black Magic require a Dongle or Activation Key for Resolve?
Last edited by Mike1938 on Wed Feb 06, 2019 3:56 am, edited 1 time in total.
Offline

Uli Plank

  • Posts: 12239
  • Joined: Fri Feb 08, 2013 2:48 am
  • Location: Germany and Indonesia

Re: 0 Activations Left, but only one machine activated

PostWed Feb 06, 2019 2:56 am

With Resolve you can have both of them up and running. I regularly use one for rendering.

But don't worry anyway, if you activate it again on a new machine, the very first activation will be canceled. So, if it was somebody else, their activation will be gone. Pretty good approach, if you ask me, so you don't have to care if you forget to deactivate an older installation when a whole system crashes and has to be deleted.
Such a situation can be a PITA with some other software.
Don't approach Resolve with your expectations from other NLEs! They are all different.
Resolve Studio 17.4.3 , macOS 12.1
MacBook M1 Pro, 32 GB RAM
Speed Editor
Offline

TristanC

  • Posts: 26
  • Joined: Sun Nov 25, 2018 1:49 am
  • Real Name: Tristan Chaika

Re: 0 Activations Left, but only one machine activated

PostWed Feb 06, 2019 3:17 pm

No one else has used my activation key, though. I got a Pocket 4k three months ago. Installed Resolve on my one computer, at home, and activated it. Yesterday Resolve acted like I had never activated it. The only thing that maybe had anything to do with it is that I installed the latest BM Camera Utility to update my Pocket 4k camera when the 6.1 firmware came out??

Since it says 0 activations left, that means there are two activations for one computer somehow?
Offline

Uli Plank

  • Posts: 12239
  • Joined: Fri Feb 08, 2013 2:48 am
  • Location: Germany and Indonesia

Re: 0 Activations Left, but only one machine activated

PostThu Feb 07, 2019 3:38 am

Just try to use the same key again.
Don't approach Resolve with your expectations from other NLEs! They are all different.
Resolve Studio 17.4.3 , macOS 12.1
MacBook M1 Pro, 32 GB RAM
Speed Editor
Offline

cachecow

  • Posts: 32
  • Joined: Tue Feb 20, 2018 12:21 am
  • Real Name: Charles Uibel

Re: 0 Activations Left, but only one machine activated

PostSat Apr 11, 2020 5:30 am

Uli Plank wrote:With Resolve you can have both of them up and running. I regularly use one for rendering.

But don't worry anyway, if you activate it again on a new machine, the very first activation will be canceled. So, if it was somebody else, their activation will be gone. Pretty good approach, if you ask me, so you don't have to care if you forget to deactivate an older installation when a whole system crashes and has to be deleted.
Such a situation can be a PITA with some other software.


Well that means the thief, can just reactivate and kick you off again too..
Offline

Uli Plank

  • Posts: 12239
  • Joined: Fri Feb 08, 2013 2:48 am
  • Location: Germany and Indonesia

Re: 0 Activations Left, but only one machine activated

PostSat Apr 11, 2020 6:59 am

Definitely. Dongles or key-cards are like cash.

In your case, it depends on who loses his or her patience faster…
Don't approach Resolve with your expectations from other NLEs! They are all different.
Resolve Studio 17.4.3 , macOS 12.1
MacBook M1 Pro, 32 GB RAM
Speed Editor
Offline

Jelmer Douma

  • Posts: 9
  • Joined: Wed Aug 26, 2015 7:25 am

Re: 0 Activations Left, but only one machine activated

PostSun Aug 01, 2021 7:35 pm

Hi, I have installed a new windows drive (NVME M2). After doing a data migration (harddisk clone) I had to reactivate Resolve and now have no activations left aswell.

Is it normal to deactivate Resolve on the old hard disk after doing a harddisk clone?
Offline
User avatar

Mike Warren

  • Posts: 480
  • Joined: Thu Nov 23, 2017 2:28 am
  • Location: Cairns, Australia

Re: 0 Activations Left, but only one machine activated

PostSun Aug 01, 2021 10:07 pm

Jelmer Douma wrote:Hi, I have installed a new windows drive (NVME M2). After doing a data migration (harddisk clone) I had to reactivate Resolve and now have no activations left aswell.

Is it normal to deactivate Resolve on the old hard disk after doing a harddisk clone?


Don't worry about it. If (when) you need to activate again you can remove the other activations from the activation screen. It will actually happen automatically, if I remember correctly.
Resolve Studio 17.4.2 - Fusion Studio 17.2.2 - Windows 10
Gigabyte GTX1080ti 11GB - AMD 1950X - 64GB 2400
Gigabyte X399 AORUS Gaming 7
Intensity Pro 4k
Presonus 192 Audio Interface
Separate M.2 SSDs for OS and Resolve Cache
Offline

Jim Simon

  • Posts: 18402
  • Joined: Fri Dec 23, 2016 1:47 am

Re: 0 Activations Left, but only one machine activated

PostMon Aug 02, 2021 2:42 pm

Mike Warren wrote:It will actually happen automatically, if I remember correctly.
Normally, but there have been issues reported by others, so my choice would always be to deactivate an old 'machine' first.
Offline

r.colombara

  • Posts: 1
  • Joined: Thu Nov 25, 2021 9:18 am
  • Real Name: Rodolfo Colombara

Re: 0 Activations Left, but only one machine activated

PostThu Nov 25, 2021 9:22 am

Today I have the same problem.
Since this morning I can't open the software because it asks me to insert the activation key, but when I insert it it says "no activation left". The software is not running on other machines at the moment. I have also tried to activate it on other computers and with other internet connections but the problem persists.

Coul it be a Blackmagic server problem? Does anyone have the same issue today?

Thanks
Offline

R.J. Crawfurd

  • Posts: 11
  • Joined: Thu Mar 26, 2020 12:14 pm
  • Real Name: Rob Crawfurd

Re: 0 Activations Left, but only one machine activated

PostSat Nov 27, 2021 6:30 pm

Since yesterday Resolve asks me to enter my activation key every time I start my computer. The only change I made to my PC was the addition of 2 PCIe USB 3.2 cards, which didn't need drivers. What's the logic here? It's annoying and I don't want to be attached to the internet if I don't have to. Anything I can do apart from taking out the card?
Windows 10 i7 4770
Radeon RX480
24GB RAM
Resolve studio 16.2.4 Studio
Offline

R.J. Crawfurd

  • Posts: 11
  • Joined: Thu Mar 26, 2020 12:14 pm
  • Real Name: Rob Crawfurd

Re: 0 Activations Left, but only one machine activated

PostSat Nov 27, 2021 7:19 pm

It looks like version 17.4.2 solved the problem!
Windows 10 i7 4770
Radeon RX480
24GB RAM
Resolve studio 16.2.4 Studio
Offline

ZRGARDNE

  • Posts: 213
  • Joined: Sun May 16, 2021 12:32 am
  • Real Name: Zeb Gardner

Re: 0 Activations Left, but only one machine activated

PostSun Nov 28, 2021 4:18 pm

Mike1938 wrote:Why does Black Magic require a Dongle or Activation Key for Resolve?


This is very common. Windows requires a Key.

Dongles are good for shared work spaces. Maybe you have 6 editors, but only buy 3 dongles and let them fight over it. Of course when someone loses a dongle you are screwed.

The other option commonly used in industry (not BM) is to have a key server on your network. You buy 3 keys and the server checks them out to the first 3 people who log in. When you close the software the key is checked back in for someone else to use. Could even pipe across a VPN to people working from home. A better solution than handing around a $10k key.
Offline

James Hope

  • Posts: 134
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 4:17 am
  • Location: Australia

Re: 0 Activations Left, but only one machine activated

PostSun Nov 28, 2021 9:41 pm

Mike1938 wrote:Why does Black Magic require a Dongle or Activation Key for Resolve?

There are two versions: Resolve, and Resolve Studio. Only the Studio version requires activation.
Windows 10 Pro, AMD Ryzen 7 3700X, 32GB RAM, NVidia RTX 2070 8GB.

Return to DaVinci Resolve

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Google [Bot], GreggP, Marc Wielage, rschaeuble and 52 guests