BR 17.4.2 build 9 Mute and Solo don't work

Get answers to your questions about color grading, editing and finishing with DaVinci Resolve.
  • Author
  • Message
Offline

steve oakley

  • Posts: 389
  • Joined: Fri Aug 16, 2013 6:07 pm

BR 17.4.2 build 9 Mute and Solo don't work

PostMon Nov 22, 2021 5:13 pm

R 17.4.2 build 9
OS 12.1 beta3
MBP 2016 i7 16gb Radeon 480

Mute and Solo don't work, anywhere. TL tracks, Edit mixer, Fairlight track or mixer

if you click on track Solo or Mute, the edit page mixer flashes for a fraction of a sec as if to activate, then doesn't toggle. Well at least they are defaulting off :/

can we get a build 10 fixing this please ?

great you guys are doing some VST and audio updates but some better QA please to let this one slip out.

S
S
iMac 27 i9 96gb Vega 48 + eGPU 5700 XT OS X 12
USB3 3X3TB 1TB SSD Cache 500gb SSD Sys
4K 27Dell
Presonus Quantum 2626 TB3 Word clocked 96K
MiniPanel via enet
Behinger Xtouch USB via USB3 Hub->PCIe USB3X4 card
Wacom XL Pro
Offline

Reynaud Venter

  • Posts: 2855
  • Joined: Sun May 28, 2017 9:34 am

Re: BR 17.4.2 build 9 Mute and Solo don't work

PostMon Nov 22, 2021 7:58 pm

Is this behaviour isolated to 17.4.2 build 9?

Is this a UI issue? Are the menu commands operational when used from the Timeline menu?

Are Solo and Mute keybindings operational?
⟦ Mac Pro Rack • 16-core 3.2GHz • 32GB RAM • Radeon 580X | Resolve Studio 17.4.3 | macOS 12.1 ⟧
⟦ Fairlight Console (AE/ILP/2FP) • Fairlight Audio Accelerator | Intensity Pro 4K • Desktop Video 12.1 ⟧
Offline
User avatar

Charles Bennett

  • Posts: 3718
  • Joined: Sat Nov 05, 2016 11:55 am
  • Location: United Kingdom

Re: BR 17.4.2 build 9 Mute and Solo don't work

PostMon Nov 22, 2021 8:19 pm

All are working as they should in the Windows version.
Resolve Studio 17.4.3 Build 10
Dell XPS 8700 i7-4790 4 core, 24GB RAM, 2 x internal Samsung Evo SSDs, GTX1060/6GB (472.47 Studio), Win10 Home 19043, Speed Editor, PreSonus Faderport 1, Eizo ColorEdge CS230 + BenQ GW2270 (both calibrated)
Offline

steve oakley

  • Posts: 389
  • Joined: Fri Aug 16, 2013 6:07 pm

Re: BR 17.4.2 build 9 Mute and Solo don't work

PostMon Nov 22, 2021 8:38 pm

Reynaud Venter wrote:Is this behaviour isolated to 17.4.2 build 9?

Is this a UI issue? Are the menu commands operational when used from the Timeline menu?

Are Solo and Mute keybindings operational?


UI for sure. never use key commands for those, let me check.

when I click on S or M the UI flashes for what looks like 1 screen refrsh cycle. when I hit R in fairlight looks like that enables for a fraction of a sec, meters indicate some sound came in and then it instantly disables again.

don't know. in Menu Timeline > Mute tracks, Solo tracks, Clear Solo are all grayed out.

I went to customize keystrokes and set control + shift + S as solo, no luck there either.

in the TL I have 3 mono tracks, 2 with mono audio clips in them. nothing special.

maybe there is some corrupt pref ? was working in 17.4.1 and prior just fine

S
S
iMac 27 i9 96gb Vega 48 + eGPU 5700 XT OS X 12
USB3 3X3TB 1TB SSD Cache 500gb SSD Sys
4K 27Dell
Presonus Quantum 2626 TB3 Word clocked 96K
MiniPanel via enet
Behinger Xtouch USB via USB3 Hub->PCIe USB3X4 card
Wacom XL Pro
Offline

Reynaud Venter

  • Posts: 2855
  • Joined: Sun May 28, 2017 9:34 am

Re: BR 17.4.2 build 9 Mute and Solo don't work

PostTue Nov 23, 2021 6:20 am

Backup your UI preset in the following directory (or rename it Backup_UI.preset):
/Users/username/Library/Preferences/Blackmagic Design/DaVinci Resolve/UI.preset

From the Workspace menu > Reset UI Layout

If that fixes the issue, attach the Backup_UI.preset and the new UI.preset files to this thread.
⟦ Mac Pro Rack • 16-core 3.2GHz • 32GB RAM • Radeon 580X | Resolve Studio 17.4.3 | macOS 12.1 ⟧
⟦ Fairlight Console (AE/ILP/2FP) • Fairlight Audio Accelerator | Intensity Pro 4K • Desktop Video 12.1 ⟧
Offline

Peter Chamberlain

Blackmagic Design

  • Posts: 11398
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 7:08 am

Re: BR 17.4.2 build 9 Mute and Solo don't work

PostTue Nov 23, 2021 9:07 am

steve oakley wrote:R 17.4.2 build 9
OS 12.1 beta3
MBP 2016 i7 16gb Radeon 480
Mute and Solo don't work, anywhere. TL tracks, Edit mixer, Fairlight track or mixer
S


i dont see this issue .. do u also see it on your
iMac 27 i9 96gb Vega 48?
DaVinci Resolve Product Manager
Offline
User avatar

Mark Foster

  • Posts: 1374
  • Joined: Tue Oct 27, 2015 10:59 am
  • Location: austria - no kangaroos +g*

Re: BR 17.4.2 build 9 Mute and Solo don't work

PostTue Nov 23, 2021 10:22 am

Peter Chamberlain wrote:i dont see this issue .. do u also see it on your
iMac 27 i9 96gb Vega 48?


the issue is the beta OS
cMP 5.1 2x3,46/96GB/2x2TB 860pro/4x4TB/SSD7101A 4x2TB 970evo+/HP1344/BMD4k/Radeon VII
macOS 11.6.2
BMPCC 6k pro (7.5.1)
BMPCC 4k (7.3)+ MB SB ultra 0.71 (3.60)
resolve studio 17.4.3
speed editor
desktop video 12.1
intensity pro 4k
atem extreme (8.6.1)
Offline

steve oakley

  • Posts: 389
  • Joined: Fri Aug 16, 2013 6:07 pm

Re: BR 17.4.2 build 9 Mute and Solo don't work

PostTue Nov 23, 2021 8:30 pm

Reynaud Venter wrote:Backup your UI preset in the following directory (or rename it Backup_UI.preset):
/Users/username/Library/Preferences/Blackmagic Design/DaVinci Resolve/UI.preset

From the Workspace menu > Reset UI Layout

If that fixes the issue, attach the Backup_UI.preset and the new UI.preset files to this thread.


great idea but didn't fix anything.

S
S
iMac 27 i9 96gb Vega 48 + eGPU 5700 XT OS X 12
USB3 3X3TB 1TB SSD Cache 500gb SSD Sys
4K 27Dell
Presonus Quantum 2626 TB3 Word clocked 96K
MiniPanel via enet
Behinger Xtouch USB via USB3 Hub->PCIe USB3X4 card
Wacom XL Pro
Offline

steve oakley

  • Posts: 389
  • Joined: Fri Aug 16, 2013 6:07 pm

Re: BR 17.4.2 build 9 Mute and Solo don't work

PostTue Nov 23, 2021 8:38 pm

Peter Chamberlain wrote:
steve oakley wrote:R 17.4.2 build 9
OS 12.1 beta3
MBP 2016 i7 16gb Radeon 480
Mute and Solo don't work, anywhere. TL tracks, Edit mixer, Fairlight track or mixer
S


i dont see this issue .. do u also see it on your
iMac 27 i9 96gb Vega 48?


Hi Peter

iMac same soft vers works as expected. looks like corrupt config file on MBP. let me try reinstall

S
S
iMac 27 i9 96gb Vega 48 + eGPU 5700 XT OS X 12
USB3 3X3TB 1TB SSD Cache 500gb SSD Sys
4K 27Dell
Presonus Quantum 2626 TB3 Word clocked 96K
MiniPanel via enet
Behinger Xtouch USB via USB3 Hub->PCIe USB3X4 card
Wacom XL Pro
Offline

steve oakley

  • Posts: 389
  • Joined: Fri Aug 16, 2013 6:07 pm

Re: BR 17.4.2 build 9 Mute and Solo don't work

PostTue Nov 30, 2021 11:30 pm

MBP still doesn’t work. Moved project to iMac and it works ok
S
iMac 27 i9 96gb Vega 48 + eGPU 5700 XT OS X 12
USB3 3X3TB 1TB SSD Cache 500gb SSD Sys
4K 27Dell
Presonus Quantum 2626 TB3 Word clocked 96K
MiniPanel via enet
Behinger Xtouch USB via USB3 Hub->PCIe USB3X4 card
Wacom XL Pro
Offline

steve oakley

  • Posts: 389
  • Joined: Fri Aug 16, 2013 6:07 pm

Re: BR 17.4.2 build 9 Mute and Solo don't work

PostThu Dec 02, 2021 7:16 pm

OS 12.1 beta 4 may of changed things - read below

also checked other projects and same results on
MacBook Pro (15-inch, 2016)
2.6 GHz Quad-Core Intel Core i7
16 GB 2133 MHz LPDDR3

Intel HD Graphics 530 1536 MB
^ well thats interesting. I have graphics set to Power Adapter / Auto GPU switching
resolve is not running
start resolve
GPU Swtich to Radeon Pro 460 4 GB
flip back to reoslve, hit solo button. this time it flickered like 10 times at the screen refresh rate, then enabled !

then it didn't work on next click to enable. however I wasn't moving the mouse cusor position. if I jiggled the mouse cursor a bit, then it enabled. so there is something really weird going on with the solo mute toggles and if the mouser doesn't move, it doesn't enable, but if the mouse does move, then it does enable.

playing around with moving / not moving mouse cursor ( via trackpad ) is at the center of the problem. hope this gives you a case to repro and fix now.

S
S
iMac 27 i9 96gb Vega 48 + eGPU 5700 XT OS X 12
USB3 3X3TB 1TB SSD Cache 500gb SSD Sys
4K 27Dell
Presonus Quantum 2626 TB3 Word clocked 96K
MiniPanel via enet
Behinger Xtouch USB via USB3 Hub->PCIe USB3X4 card
Wacom XL Pro
Offline

steve oakley

  • Posts: 389
  • Joined: Fri Aug 16, 2013 6:07 pm

Re: BR 17.4.2 build 9 Mute and Solo don't work

PostTue Dec 07, 2021 9:14 pm

OS 12.1 RC
seems apple is messing around with trackpad driver for MBP's. now I cant get the S or M buttons to work. That doesn't account for setting key command and that not working though.

S
S
iMac 27 i9 96gb Vega 48 + eGPU 5700 XT OS X 12
USB3 3X3TB 1TB SSD Cache 500gb SSD Sys
4K 27Dell
Presonus Quantum 2626 TB3 Word clocked 96K
MiniPanel via enet
Behinger Xtouch USB via USB3 Hub->PCIe USB3X4 card
Wacom XL Pro
Offline

Uli Plank

  • Posts: 12282
  • Joined: Fri Feb 08, 2013 2:48 am
  • Location: Germany and Indonesia

Re: BR 17.4.2 build 9 Mute and Solo don't work

PostWed Dec 08, 2021 1:42 am

Don't use Auto GPU Switching but set it manually to use the better GPU.
Don't approach Resolve with your expectations from other NLEs! They are all different.
Resolve Studio 17.4.3 , macOS 12.1
MacBook M1 Pro, 32 GB RAM
Speed Editor
Offline

steve oakley

  • Posts: 389
  • Joined: Fri Aug 16, 2013 6:07 pm

Re: BR 17.4.2 build 9 Mute and Solo don't work

PostWed Dec 08, 2021 3:22 am

Uli Plank wrote:Don't use Auto GPU Switching but set it manually to use the better GPU.


good idea but I tried it already and it doesn't matter. Resolve automatically makes the machine switch over to AMD GPU.

this seems to be related to the trackpad driver on MBP apple is messing around wtih .

once I do manage to get a S or M on, then it seems to make turning on another much easier. turning S or M off works are normal.

S
S
iMac 27 i9 96gb Vega 48 + eGPU 5700 XT OS X 12
USB3 3X3TB 1TB SSD Cache 500gb SSD Sys
4K 27Dell
Presonus Quantum 2626 TB3 Word clocked 96K
MiniPanel via enet
Behinger Xtouch USB via USB3 Hub->PCIe USB3X4 card
Wacom XL Pro

Return to DaVinci Resolve

Who is online

Users browsing this forum: cyberx, fisentke545, Google [Bot], MarcusWolschon and 46 guests