Top extents on M1 Macbook Pro not showing?

Get answers to your questions about color grading, editing and finishing with DaVinci Resolve.
  • Author
  • Message
Offline
User avatar

Alexrocks1253

  • Posts: 122
  • Joined: Mon Sep 21, 2020 9:15 pm
  • Location: Washington, DC
  • Real Name: Alexander Crocker

Top extents on M1 Macbook Pro not showing?

PostSat Dec 04, 2021 4:20 pm

I enabled extents for the scopes on the M1 Mac and while they work on my desktop, showing the top and bottom of the waveform, they only appear on the bottom in Mac scopes. Also, on another topic, the parade is broken and not showing up in the box at all.

Would disabling GPU scopes solve this and how can I disable it, since I don't see it in preferences anywhere on Mac?
What will you create today?
Offline

Uli Plank

  • Posts: 12198
  • Joined: Fri Feb 08, 2013 2:48 am
  • Location: Germany and Indonesia

Re: Top extents on M1 Macbook Pro not showing?

PostSun Dec 05, 2021 2:14 am

I can confirm the observation regarding extents, but the parade is there for me.
Don't approach Resolve with your expectations from other NLEs! They are all different.
Resolve Studio 17.4.3 , macOS 12.1
MacBook M1 Pro, 32 GB RAM
Speed Editor
Offline

Octavian Mot

  • Posts: 166
  • Joined: Mon Aug 25, 2014 2:42 pm
  • Location: Germany

Re: Top extents on M1 Macbook Pro not showing?

PostSun Dec 05, 2021 6:46 am

@Alex Try going into the scope view options (the button right above the scopes) and see if the Parade slider isn't all the way to the minimum. For some reason they keep resetting on my M1 every once in a while which causes the scopes to become blank.
mots.us
Offline

Uli Plank

  • Posts: 12198
  • Joined: Fri Feb 08, 2013 2:48 am
  • Location: Germany and Indonesia

Re: Top extents on M1 Macbook Pro not showing?

PostSun Dec 05, 2021 9:42 am

Today I had the chance to look at an Intel Mac and it's all the same.
Don't approach Resolve with your expectations from other NLEs! They are all different.
Resolve Studio 17.4.3 , macOS 12.1
MacBook M1 Pro, 32 GB RAM
Speed Editor
Offline
User avatar

Alexrocks1253

  • Posts: 122
  • Joined: Mon Sep 21, 2020 9:15 pm
  • Location: Washington, DC
  • Real Name: Alexander Crocker

Re: Top extents on M1 Macbook Pro not showing?

PostSat Dec 18, 2021 5:00 pm

I made sure that the minimum and maximum are set to the respective values and the top extents still aren't showing, making me have to rely on the very faint waveform since the Mac's pixels are so small.
What will you create today?
Offline

Uli Plank

  • Posts: 12198
  • Joined: Fri Feb 08, 2013 2:48 am
  • Location: Germany and Indonesia

Re: Top extents on M1 Macbook Pro not showing?

PostSun Dec 19, 2021 12:31 am

If you need something better, have a look at Nobe OmniScope.
Don't approach Resolve with your expectations from other NLEs! They are all different.
Resolve Studio 17.4.3 , macOS 12.1
MacBook M1 Pro, 32 GB RAM
Speed Editor
Offline
User avatar

Alexrocks1253

  • Posts: 122
  • Joined: Mon Sep 21, 2020 9:15 pm
  • Location: Washington, DC
  • Real Name: Alexander Crocker

Re: Top extents on M1 Macbook Pro not showing?

PostSun Dec 19, 2021 10:05 pm

Uli Plank wrote:If you need something better, have a look at Nobe OmniScope.

Well now they have just gone to not showing up again... I will provide a screenshot with proof.
What will you create today?
Offline
User avatar

Alexrocks1253

  • Posts: 122
  • Joined: Mon Sep 21, 2020 9:15 pm
  • Location: Washington, DC
  • Real Name: Alexander Crocker

Re: Top extents on M1 Macbook Pro not showing?

PostSun Dec 19, 2021 10:06 pm

This is what I am talking about. The bottom extents are showing, while the waveform is barely or completely invisible, with the top extents not showing at all.
Attachments
Screen Shot 2021-12-19 at 5.05.43 PM.png
Screen Shot 2021-12-19 at 5.05.43 PM.png (236.88 KiB) Viewed 142 times
What will you create today?
Offline
User avatar

Alexrocks1253

  • Posts: 122
  • Joined: Mon Sep 21, 2020 9:15 pm
  • Location: Washington, DC
  • Real Name: Alexander Crocker

Re: Top extents on M1 Macbook Pro not showing?

PostSun Dec 19, 2021 10:08 pm

I found the solution for the disappearing waveform! The waveform for no apparent reason defaulted to 0 brightness! The top extents still aren't visible but this is far better than before.
What will you create today?
Offline

Daniel Rheaume

  • Posts: 60
  • Joined: Sat Mar 22, 2014 5:40 am

Re: Top extents on M1 Macbook Pro not showing?

PostMon Dec 20, 2021 8:57 am

I too have experienced and reported the scopes intensity slider magically resetting itself to zero!
This has been this way since at least 17.2.2, but could be earlier even.

See my previous thread here:
viewtopic.php?f=21&t=146709

Return to DaVinci Resolve

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], elainewijaya, fesmlpcdu659, Google Feedfetcher, Majestic-12 [Bot], mkloxsfpv659 and 61 guests