How do I move DaVinci Resolve to new computer?

Get answers to your questions about color grading, editing and finishing with DaVinci Resolve.
  • Author
  • Message
Offline

GreggP

  • Posts: 11
  • Joined: Mon Mar 09, 2020 12:28 am
  • Real Name: GREGG PLUMMER

How do I move DaVinci Resolve to new computer?

PostSat Jan 22, 2022 12:03 am

The computer I've been using for DaVinci Resolve Studio is starting to have problems. So I just purchased a new computer to replace it. I purchased DaVinci Resolve Studio back in May and I contacted Adorama (my vendor) and asked what I should do. They said to contact Blackmagic. However, there doesn't seem to be a customer service/support channel with Blackmagic.

I assume I can download the latest version of DaVinci Resolve Studio and install it on my new computer. However, I can't find the packaging that Adorama shipped to me, so I don't have the license key. When I purchased this, it also came with the speed editor.

I'm pretty sure I registered everything but there's nothing on the Blackmagic website that allows me to get my product info. I do have the order information from Adorama.

Any suggestions?
Offline

Uli Plank

  • Posts: 13726
  • Joined: Fri Feb 08, 2013 2:48 am
  • Location: Germany and Indonesia

Re: How do I move DaVinci Resolve to new computer?

PostSat Jan 22, 2022 2:30 am

Sorry for the bad news, but loosing the software key is like loosing cash.
The software may be free, but the hardware needed for smooth performance is not.

Resolve Studio 17.4.6 , MacOS 12.3.1
MacBook M1 Pro, 16 GPU cores, 32 GB RAM
and
iMac 2017, Radeon 580, 32 GB RAM
Speed Editor
Offline

GreggP

  • Posts: 11
  • Joined: Mon Mar 09, 2020 12:28 am
  • Real Name: GREGG PLUMMER

Re: How do I move DaVinci Resolve to new computer?

PostSat Jan 22, 2022 7:30 pm

I'm in luck. I searched my dirty, dusty, and very cold attic and found the box that my speed editor came in. Inside the box was my product activation key card.

Now, I'll download the latest version of DaVinci Resolve Studio and use that activation key.
Offline

Uli Plank

  • Posts: 13726
  • Joined: Fri Feb 08, 2013 2:48 am
  • Location: Germany and Indonesia

Re: How do I move DaVinci Resolve to new computer?

PostSat Jan 22, 2022 11:19 pm

Congrats! Nevertheless, deactivate it on the old one if you can still start it.
The software may be free, but the hardware needed for smooth performance is not.

Resolve Studio 17.4.6 , MacOS 12.3.1
MacBook M1 Pro, 16 GPU cores, 32 GB RAM
and
iMac 2017, Radeon 580, 32 GB RAM
Speed Editor
Offline
User avatar

Marc Wielage

  • Posts: 8201
  • Joined: Fri Oct 18, 2013 2:46 am
  • Location: Hollywood, USA

Re: How do I move DaVinci Resolve to new computer?

PostSun Jan 23, 2022 2:47 am

Take a picture of that Activation Key and save it in your phone. And write it down and put it in a database (like a Contacts database or one dedicated just for serial numbers.)

Before installing a new system and moving an old one over, read these tips:

Before Upgrading To Resolve 17
viewtopic.php?f=21&t=125045

The same tips apply to updating and moving. You can copy and move Project Databases, and a lot of that information will survive. But be sure to backup the Project Database "just in case."
marc wielage, csi • VP/color & workflow • chroma | hollywood
Offline
User avatar

Ashton Lamont

  • Posts: 21
  • Joined: Wed Nov 24, 2021 12:55 pm
  • Real Name: Peter Riding

Re: How do I move DaVinci Resolve to new computer?

PostSun Jan 23, 2022 10:35 am

I keep a database in a simple .doc format of all my serial numbers etc saved on Google Drive and as a hard copy. Similar for user names and passwords. I also keep some of the actual software files in case I want to do a clean reinstall of Windows etc.

On a similar question if I may: recently I installed Studio 17 on an old laptop as a backup. All went fine until I tried to actually open the app. At that point it would not recognise the GPU - unsurprising really as the GPU is way out of spec. - I'd hoped to just lose the GPU and have CPU only. No way. So I cannot open the app. and therefore cannot deactivate it. Therefore I won't be able to authorise a copy on a new PC.

Is there a method other than going through Blackmagic direct? Thanks.
Offline
User avatar

roger.magnusson

  • Posts: 2404
  • Joined: Wed Sep 23, 2015 4:58 pm

Re: How do I move DaVinci Resolve to new computer?

PostSun Jan 23, 2022 10:54 am

Unless BMD has changed how it works recently, you can activate on another machine without issues. Older activations will be deactivated automatically.
Offline

Uli Plank

  • Posts: 13726
  • Joined: Fri Feb 08, 2013 2:48 am
  • Location: Germany and Indonesia

Re: How do I move DaVinci Resolve to new computer?

PostSun Jan 23, 2022 11:15 am

That used to work well most of the time. Recently there have been a few more reports of problems with that process. We don't know if it's a change of policy or only occasional server hiccups.
So, if you can't get your two activations back, contact BM directly.
The software may be free, but the hardware needed for smooth performance is not.

Resolve Studio 17.4.6 , MacOS 12.3.1
MacBook M1 Pro, 16 GPU cores, 32 GB RAM
and
iMac 2017, Radeon 580, 32 GB RAM
Speed Editor

Return to DaVinci Resolve

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Google [Bot], panos_mts and 101 guests