Davinci Resolve 15 blocked

Get answers to your questions about color grading, editing and finishing with DaVinci Resolve.
  • Author
  • Message
Offline

06Titus

  • Posts: 4
  • Joined: Fri Aug 12, 2022 11:40 am
  • Real Name: olivier roussel

Davinci Resolve 15 blocked

PostFri Aug 12, 2022 6:05 pm

Hello , I can no longer use Davinci Resolve on my 2017 Imac. I re-downloaded DR 15 from your site, but I can’t open it.
I have attached a screenshot of what I see.
I can’t change this page.I tried to uninstall it and re-install it, but nothing works
Can you help me successfully open the software and work with it, please.
(sorry I don’t speak English very well, I use Reverso to translate...)
Offline
User avatar

Dwaine Maggart

Blackmagic Design

  • Posts: 9572
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 2:53 pm

Re: Davinci Resolve 15 blocked

PostSat Aug 13, 2022 3:46 am

There is no screen shot attached.

What macOS version is on your iMac, and what graphics are in your iMac?
Dwaine Maggart
Blackmagic Design DaVinci Support
Offline

06Titus

  • Posts: 4
  • Joined: Fri Aug 12, 2022 11:40 am
  • Real Name: olivier roussel

Re: Davinci Resolve 15 blocked

PostSat Aug 13, 2022 10:01 am

Capture d’écran 2022-08-12 à 19.55.26.png
Capture d’écran 2022-08-12 à 19.55.26.png (166.61 KiB) Viewed 171 times


Ah, yeah, sorry, I couldn’t stick the screenshot,

I'm in High Sierra
Offline
User avatar

Dwaine Maggart

Blackmagic Design

  • Posts: 9572
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 2:53 pm

Re: Davinci Resolve 15 blocked

PostSun Aug 14, 2022 9:33 pm

Currently, you have no project databases. I don't know if you had any previously, and I don't know why you don't have the default Local Database.

If you have no current projects you care about, and you just want to start using that version of Resolve, create a new Disk database,

Click the New Database button in the lower left.

In the New Database window that opens, select the Create tab.

Leave Type set to Disk.

In the Name area, enter a name for the database.

In the Location area, click with your mouse cursor. A Finder window will open. Select your Documents folder. Then click the New Folder button in the lower left of the Finder window. Give the new folder the name of your database and click Create. Then click Open. Then click Create in the New Database window.

You should now have a database with that name in the Disk area. It should be selected. And in the Projects area should be a selected project called Untitled Project. You can open that to start working, or you can click the New Project button and make a new project.
Dwaine Maggart
Blackmagic Design DaVinci Support
Offline

06Titus

  • Posts: 4
  • Joined: Fri Aug 12, 2022 11:40 am
  • Real Name: olivier roussel

Re: Davinci Resolve 15 blocked

PostSun Aug 14, 2022 11:24 pm

Thank you very much for that advice, which has served me well. :D
I can use DR again, and I’m glad.
One more thing ; it’s a detail, but it’s handy: I can’t adjust the size of the application image as I can with any other application on my Imac by placing my mouse cursor in the corner of the frame: would you have a solution please ?
Offline
User avatar

Dwaine Maggart

Blackmagic Design

  • Posts: 9572
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 2:53 pm

Re: Davinci Resolve 15 blocked

PostMon Aug 15, 2022 5:37 pm

Resolve GUI is not resizable like other apps. But to make sure it's as good as can be, select the Resolve Workspace menu, Reset UI Layout.

Resolve UI will also look better on larger resolution displays. If you are in the 1680x1400 range, you are not going to see all the palettes on the Color page.
Dwaine Maggart
Blackmagic Design DaVinci Support
Offline

06Titus

  • Posts: 4
  • Joined: Fri Aug 12, 2022 11:40 am
  • Real Name: olivier roussel

Re: Davinci Resolve 15 blocked

PostTue Aug 16, 2022 9:34 pm

Well...thank you again!
This worked, I can now resize my page.
You’ve been very helpful, thank you very much. :D

Return to DaVinci Resolve

Who is online

Users browsing this forum: Dieter Scheel and 85 guests