Render all tracks separately?

Get answers to your questions about color grading, editing and finishing with DaVinci Resolve.
  • Author
  • Message
Offline

TCP786

  • Posts: 418
  • Joined: Thu Sep 16, 2021 7:05 am
  • Real Name: Cody Predum

Render all tracks separately?

PostWed Oct 05, 2022 9:59 pm

Is it possible to batch render all of the tracks in a timeline as separate files, or can you only batch render clips?
Offline

Jim Simon

  • Posts: 22933
  • Joined: Fri Dec 23, 2016 1:47 am

Re: Render all tracks separately?

PostWed Oct 05, 2022 10:22 pm

Are we talking video, audio, or both?

Are you wanting all the clips in a track to come out as one file, or individual files?
Offline

TCP786

  • Posts: 418
  • Joined: Thu Sep 16, 2021 7:05 am
  • Real Name: Cody Predum

Re: Render all tracks separately?

PostWed Oct 05, 2022 10:54 pm

I'm most interested in rendering audio this way, but I don't see why it wouldn't be useful to do the same with video in some common circumstances.

Jim Simon wrote:Are you wanting all the clips in a track to come out as one file, or individual files?
I want each audio track in the timeline to be one file, not split into the original clips. When I finish an edit and move on to mixing the audio, I export each of my timeline audio tracks as one single wav file. This way, when I go into Reaper, I have all my audio on separate tracks and it's still synced to the video. Even when my audio source material isn't coming from the camera at all, I still prefer to place and sync sounds in Resolve before mixing in Reaper.
Offline

mattfezz

  • Posts: 292
  • Joined: Fri Oct 25, 2013 12:28 am

Re: Render all tracks separately?

PostWed Oct 05, 2022 11:00 pm

Fore video - you could nest each track as a compound clip. Then render as clips (now rendering each track). Once render is done you can decompose the compound clips to get all the clips back in the timeline
Mac Pro 7,1 | 3.2Ghz 16 Core | 192GB RAM | Radeon Pro Vega II Duo, Radeon RX 6900XT | Ultrastudio 4K Mini
macOS 12.6.1 | Resolve Studio 18.1.1 | Desktop Video 12.3.1
Offline

TCP786

  • Posts: 418
  • Joined: Thu Sep 16, 2021 7:05 am
  • Real Name: Cody Predum

Re: Render all tracks separately?

PostWed Oct 05, 2022 11:02 pm

mattfezz wrote:Fore video - you could nest each track as a compound clip. Then render as clips (now rendering each track). Once render is done you can decompose the compound clips to get all the clips back in the timeline
Huh, cool idea. Is there any reason that wouldn't work for audio?
Offline

Jim Simon

  • Posts: 22933
  • Joined: Fri Dec 23, 2016 1:47 am

Re: Render all tracks separately?

PostWed Oct 05, 2022 11:03 pm

OK.

I believe if you change the audio Output (Deliver page) to All Timeline Tracks, you'll get what you want.
Offline

TCP786

  • Posts: 418
  • Joined: Thu Sep 16, 2021 7:05 am
  • Real Name: Cody Predum

Re: Render all tracks separately?

PostThu Oct 06, 2022 12:27 am

Cool, thank you.
Offline

Shrinivas Ramani

Blackmagic Design

  • Posts: 2214
  • Joined: Wed Sep 20, 2017 10:19 am

Re: Render all tracks separately?

PostThu Oct 06, 2022 3:40 am

For audio, you can take a look at Fairlight's Bounce selected tracks to new layer action, under the timeline menu.
Offline

TCP786

  • Posts: 418
  • Joined: Thu Sep 16, 2021 7:05 am
  • Real Name: Cody Predum

Re: Render all tracks separately?

PostThu Oct 06, 2022 4:38 am

Shrinivas Ramani wrote:For audio, you can take a look at Fairlight's Bounce selected tracks to new layer action, under the timeline menu.
Cool, thanks. Where can I find the new wav files after I bounce them so I can bring them into Reaper?
Offline

Reynaud Venter

  • Posts: 3523
  • Joined: Sun May 28, 2017 9:34 am

Re: Render all tracks separately?

PostThu Oct 06, 2022 5:12 am

Timeline menu > Bounce Selected Tracks to New Layer

The Clip contextual menu > Export Audio Files function provides greater flexibility over exports including file format, channel format, and sample rate.
⟦ Mac Pro 7,1 Rack ⊕ 16-core 3.2GHz ⊕ 32GB RAM ⊕ Radeon 580X • Resolve Studio 18.1.1 • macOS 12.6.1 ⟧
⟦ Fairlight Console (DAE-3 Bay) • Fairlight Audio Accelerator • Intensity Pro 4K ⊕ Desktop Video 12.4 ⟧
Offline

Shrinivas Ramani

Blackmagic Design

  • Posts: 2214
  • Joined: Wed Sep 20, 2017 10:19 am

Re: Render all tracks separately?

PostThu Oct 06, 2022 5:30 am

You can right click the new clip in the media pool and reveal in finder/file explorer.

The location should be something like <CaptureFolder>/<project>/<timeline>/ where <CaptureFolder> is the "save clips to" path in project settings, under capture and playback.
Offline

TCP786

  • Posts: 418
  • Joined: Thu Sep 16, 2021 7:05 am
  • Real Name: Cody Predum

Re: Render all tracks separately?

PostThu Oct 06, 2022 6:18 am

Awesome, thank you so much.

Return to DaVinci Resolve

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], David E King, Google [Bot], Majestic-12 [Bot] and 62 guests