No Waveforms

Get answers to your questions about color grading, editing and finishing with DaVinci Resolve.
  • Author
  • Message
Offline

docdoc

  • Posts: 17
  • Joined: Thu Aug 23, 2018 3:20 pm
  • Location: Germany
  • Real Name: Felix Herrberg

No Waveforms

PostSun Dec 04, 2022 3:14 pm

Hi there,

Resolve will not show me waveforms(again...). What i tried:

- Waiting for it to show up
- Toggle timeline view options
- Generate optimized media
- Switch on smart render Cach
- Delete CachClip
- New project

The sound is a 45min Wave recorded with a Zoom H4n, Stereo.

But even the in-camera-sound from the bmpcc 4k (braw) does not have any waveform. But the .mov files from a Panasonic GH5s do have a waveform! Please help, i dont understand this.
Offline

Jim Simon

  • Posts: 23849
  • Joined: Fri Dec 23, 2016 1:47 am

Re: No Waveforms

PostSun Dec 04, 2022 3:17 pm

With Resolve closed, change the name of the .wav file on the hard drive. Then open the project and import that newly named clip again.

Report back.
Offline

docdoc

  • Posts: 17
  • Joined: Thu Aug 23, 2018 3:20 pm
  • Location: Germany
  • Real Name: Felix Herrberg

Re: No Waveforms

PostSun Dec 04, 2022 4:02 pm

Wow, strangely enough, it worked. Thank you! Also making a compound clip made the waveforms appear, but a compound clip would be inconvenient for me, so renaming does it for now.

I hope the waveform issue will be fixed some day.

Return to DaVinci Resolve

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], davinci_user_9332, DorisLondon, godzich, JD1951, nnjrewzas112, pperquin, wexdan and 118 guests