Resolve 16.2 Won't Open on Hackintosh

Get answers to your questions about color grading, editing and finishing with DaVinci Resolve.
  • Author
  • Message
Offline
User avatar

spencer_moshian

  • Posts: 73
  • Joined: Sun Jun 23, 2019 12:54 am
  • Location: Burlington, Ontario, Canada
  • Real Name: Spencer Morris

Resolve 16.2 Won't Open on Hackintosh

PostSat Mar 21, 2020 12:49 pm

On AMD-based Hackintosh systems, the latest DaVinci Resolve Studio 16.2 crashes on the loading screen.

See this thread where the problem and potential fix was discovered: https://amd-osx.com/forum/viewtopic.php?t=10263

Davinci Resolve 16.2 can work with the same fix as Matlabs needs:

Replace this file in the /contents/library folder within the Davinci Resolve package

https://osdn.net/projects/sfnet_badgui2 ... mp5.dylib/

The stock open mp library has some functions running only on intel CPUs.


The problem seems to be with the libiomp5.dylib file included in 16.2. DRS 16.1.2 works fine on the same AMD-based Hackintosh machine.
SW › Windows 10.0.19042 | Resolve Studio 17.0
HW › 10700K | Z490 Vision D | RTX 3070 | 64GB DDR4 3.2GHz | Scarlett 2i2
Storage › QNAP TVS-872XT > 10G > ASUS XG-C100C | Disk DB
Offline

fade2nada

  • Posts: 1
  • Joined: Wed May 13, 2020 3:57 pm
  • Real Name: Marco Antonio

Re: Resolve 16.2 Won't Open on Hackintosh

PostWed May 13, 2020 4:09 pm

Spencer, Thanks for the timely fix. You saved me from having a heart attack. Well done!!
Offline

jackharvest

  • Posts: 1
  • Joined: Fri Dec 04, 2020 3:56 am
  • Real Name: Jack Harvest

Re: Resolve 16.2 Won't Open on Hackintosh

PostFri Dec 04, 2020 3:59 am

For future Googlers: This is still the fix for Ryzen Hackintosh's running Big Sur 11.0.1 and Davinci Resolve 17 beta 3.

At least, those were the latest offerings at the time of writing. Thank you for this file!
Offline

spnsir

  • Posts: 5
  • Joined: Sat Nov 10, 2018 3:40 am
  • Real Name: Spencer Morris

Re: Resolve 16.2 Won't Open on Hackintosh

PostFri Dec 04, 2020 6:48 pm

Good to know! I'm on an Intel-based Hackintosh now and having zero issues. Nice that Adobe apps all work now as well (before some plugins like Warp Stabilizer and 3D Camera tracker weren't working in Premiere/After Effects)
Offline

Mario Kalogjera

  • Posts: 857
  • Joined: Sat Oct 31, 2015 8:44 pm

Re: Resolve 16.2 Won't Open on Hackintosh

PostSat Dec 05, 2020 8:46 am

jackharvest wrote:For future Googlers: This is still the fix for Ryzen Hackintosh's running Big Sur 11.0.1 and Davinci Resolve 17 beta 3.

At least, those were the latest offerings at the time of writing. Thank you for this file!
Also installing Resolve 17.1 beta 3 with M1 support fixes the issue. No need for the "hack".

Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Asus Prime X370-Pro, Ryzen 1600X@4GHz, 32 GB G.Skill AEGIS DDR-4 3000MHz, Asrock RX 580 8GB, Adata A400 120 GB system SSD, A2000 500 GB scratch SSD, Media storage:"Always in motion is it", Windows 10 Pro+Resolve Studio 16.2.7+Fusion Studio 9.0.2

Return to DaVinci Resolve

Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider], BartReynaard, Bing [Bot], Google [Bot], Google Feedfetcher, Jack Fairley, paytonfrost, Wouter Bouwens and 92 guests