Resolve 17 - Clips only grey in Media pool

Get answers to your questions about color grading, editing and finishing with DaVinci Resolve.
  • Author
  • Message
Offline

Tscharly

  • Posts: 6
  • Joined: Mon Mar 01, 2021 8:32 pm
  • Real Name: Hans Huber

Resolve 17 - Clips only grey in Media pool

PostTue Mar 02, 2021 5:31 pm

Hi all,

After upgrading to DR17 all clips in the Media pool are only grey. In the Timeline the clips are available but without an picture (just the bar). The Audio waves can be seen and in the Fairlight section sound playback is possible.
Image
The effect is with my own project as well as with the training projects (age of Airplanes...).

Downgrading to DR16 everyting is fine. Fresh installation of DR17 does not fix the problem. (I tried it several times).

Any help is appreciated
DR 17.1.1 Win10Pro Version 20H2 Build 19042.928
AMD Ryzen 5 3600 MHz, 32 GB RAM, Radeon R7 370 4GB w/ Adrenalin 21.2.1 (27.20.14533.1000), OS,Library,Cache: 1TB NVMe, Project: 256GB SSD
Offline

Tscharly

  • Posts: 6
  • Joined: Mon Mar 01, 2021 8:32 pm
  • Real Name: Hans Huber

Re: Resolve 17 - Clips only grey in Media pool

PostTue Mar 02, 2021 9:59 pm

...and a screenshot
Screenshot 2021-03-02 181638.png
Screenshot 2021-03-02 181638.png (96.04 KiB) Viewed 216 times
DR 17.1.1 Win10Pro Version 20H2 Build 19042.928
AMD Ryzen 5 3600 MHz, 32 GB RAM, Radeon R7 370 4GB w/ Adrenalin 21.2.1 (27.20.14533.1000), OS,Library,Cache: 1TB NVMe, Project: 256GB SSD
Offline

madkatz01

  • Posts: 3
  • Joined: Wed Apr 07, 2021 4:21 am
  • Real Name: AJ Katz

Re: Resolve 17 - Clips only grey in Media pool

PostThu Apr 15, 2021 10:58 pm

I am having the exact same problem. Version 16 works, but in 17 everything is grey and not working. Running Studio version. This is very frustrating.
Offline

Tscharly

  • Posts: 6
  • Joined: Mon Mar 01, 2021 8:32 pm
  • Real Name: Hans Huber

Re: Resolve 17 - Clips only grey in Media pool

PostFri Apr 16, 2021 10:46 am

I just updated from 17.1 to 17.1.1 and this problem was solved.
DR 17.1.1 Win10Pro Version 20H2 Build 19042.928
AMD Ryzen 5 3600 MHz, 32 GB RAM, Radeon R7 370 4GB w/ Adrenalin 21.2.1 (27.20.14533.1000), OS,Library,Cache: 1TB NVMe, Project: 256GB SSD
Offline

madkatz01

  • Posts: 3
  • Joined: Wed Apr 07, 2021 4:21 am
  • Real Name: AJ Katz

Re: Resolve 17 - Clips only grey in Media pool

PostSun Apr 18, 2021 8:24 pm

Weird - I am on 17.1.1 and still having the issue. Did you change anything else in your configuration or computer? I have an AMD GPU as well (RX 580) - I assume you are on the most recent drivers? I've contacted support but waiting to hear back from them.
Offline

Tscharly

  • Posts: 6
  • Joined: Mon Mar 01, 2021 8:32 pm
  • Real Name: Hans Huber

Re: Resolve 17 - Clips only grey in Media pool

PostMon Apr 19, 2021 8:33 pm

madkatz01 wrote:Did you change anything else in your configuration or computer?


I recenly updated Win10 to Build 19042.928 but I don't know if this was before the DR update 17.1 to 17.1.1 or after that.

After the update to DR 17.1.1 I became lightheaded and updated the AMD driver to the latest version. After that DR could not open any project anymore. Direct access to the preferences was possible. In Preferences (Memory and GPU) it was not possible to select/de-select any GPU selection mode or
GPU selection.
I got back to 27.20.14533.1000 and it was possible to start DR with my projects.

Anyway it is hardly possible to render my projects - rendering most of the time crashes :cry:
I'd buy a new graphic card if this was possible :evil:
DR 17.1.1 Win10Pro Version 20H2 Build 19042.928
AMD Ryzen 5 3600 MHz, 32 GB RAM, Radeon R7 370 4GB w/ Adrenalin 21.2.1 (27.20.14533.1000), OS,Library,Cache: 1TB NVMe, Project: 256GB SSD

Return to DaVinci Resolve

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Charles Bennett, garylamb, Nick2021 and 88 guests