Proxy media ignores PAR while Optimized Media works

Get answers to your questions about color grading, editing and finishing with DaVinci Resolve.
  • Author
  • Message
Offline

pnguyen720

  • Posts: 464
  • Joined: Tue Mar 19, 2019 9:17 pm
  • Real Name: Phong Nguyen

Proxy media ignores PAR while Optimized Media works

PostSat Apr 10, 2021 8:50 pm

Hi,

I just wanted to report an issue I found with Proxy Media as I'm working with some anamorphic footage. Because of that, I set my desqueeze (i.e. Pixel Aspect Ratio) to 1.3x. But if I generate Proxy Media (set to Original HQX), the source viewer will now show the clip without PAR factored in (i.e. square). If I generate Optimized Media instead for the same clip, PAR is factored in and displayed properly.
Offline

Peter Chamberlain

Blackmagic Design

  • Posts: 10003
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 7:08 am

Re: Proxy media ignores PAR while Optimized Media works

PostSun Apr 11, 2021 6:41 am

Which version of Resolve?
OS?
DaVinci Resolve Product Manager
Offline

pnguyen720

  • Posts: 464
  • Joined: Tue Mar 19, 2019 9:17 pm
  • Real Name: Phong Nguyen

Re: Proxy media ignores PAR while Optimized Media works

PostSun Apr 11, 2021 4:19 pm

Peter Chamberlain wrote:Which version of Resolve?
OS?


Hi Peter,

Running Resolve 17.1.1 Build 9 on Windows 10 Pro.

Return to DaVinci Resolve

Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider], Bing [Bot], Dave Shortman, juanborras, mkoster, Nick2021, pajamas55, robwuijster, Ronan Le Meillat and 97 guests