Project Setting will not save

Get answers to your questions about color grading, editing and finishing with DaVinci Resolve.
  • Author
  • Message
Offline

MightyHokie

  • Posts: 2
  • Joined: Tue Jan 24, 2023 6:28 pm
  • Real Name: Van Garnett

Project Setting will not save

PostTue Jan 24, 2023 7:02 pm

I'm trying to make a 2160x3840 vertical video. No matter what I do, I cannot get the settings to save.

I've tried using the default "3840x2160 Ultra HD" setting and selecting the "Use vertical resolution" box. I hit "Save". I check the project settings again and it's back to the "3840x2160 Ultra HD" without the "Use vertical resolution" selected. (IMG 01)
I've tried changing the "Timeline resolution" to "Custom" and then physically putting the 2160x3840 there. I hit "Save". I reopen the setting and it's back to "3840x2160 Ultra HD". (IMG 02)

I've tried both methods with selecting the three dots and "Save Current Settings As Preset", and still, it won't save the settings.

When I create a timeline I can select "Use vertical resolution" and it shows the correct dimensions (black vertical rectangle - IMG 03).
The files I'm importing are the correct vertical dimensions (2160x3840), but when I bring that in on the timeline it imports smaller that it's supposed to be.

What in the world am I doing wrong?

Thanks in advance.
Van
Attachments
03.PNG
03.PNG (24.58 KiB) Viewed 727 times
02.PNG
02.PNG (42.26 KiB) Viewed 727 times
01.PNG
01.PNG (42.84 KiB) Viewed 727 times
Offline

Jim Simon

  • Posts: 27392
  • Joined: Fri Dec 23, 2016 1:47 am

Re: Project Setting will not save

PostThu Jan 26, 2023 3:29 pm

You will need the paid Studio version to work at those dimensions.
My Biases:

You NEED training.
You NEED a desktop.
You NEED a calibrated (non-computer) display.
Offline

Uli Plank

  • Posts: 19004
  • Joined: Fri Feb 08, 2013 2:48 am
  • Location: Germany and Indonesia

Re: Project Setting will not save

PostFri Jan 27, 2023 5:02 am

Odd, but true. It seems that free DR doesn’t care if your video is vertical, resolution limits are ‚hardwired‘.
DaVinci Resolve is very capable even for free, but you need the right hardware!

Studio 18.5.1, MacOS 12.6.8
MacBook M1 Pro, 16 GPU cores, 32 GB RAM and iPad Pro M2 16 GB
Speed Editor, UltraStudio Monitor 3G, iMac 2017
Offline

MightyHokie

  • Posts: 2
  • Joined: Tue Jan 24, 2023 6:28 pm
  • Real Name: Van Garnett

Re: Project Setting will not save

PostTue Jan 31, 2023 4:31 pm

Thank yall for the reply. I appreciate it.

Return to DaVinci Resolve

Who is online

Users browsing this forum: Allen24, Enrico Budianto, Google [Bot], panos_mts, yuelin and 59 guests