DaVinci's media browser won't display folder named "proxy"

Get answers to your questions about color grading, editing and finishing with DaVinci Resolve.
  • Author
  • Message
Offline

Danny Duchesneau

  • Posts: 27
  • Joined: Sat Jun 18, 2016 6:22 pm
  • Location: Montreal, Quebec

DaVinci's media browser won't display folder named "proxy"

PostTue Jun 21, 2016 10:15 am

DaVinci's media browser won't display a folder named "proxy" but the folder will display as soon as I rename it to something else like "proxya".

Image

Image

I really would like to have my proxy folder named "proxy".

Would that be feasible?

regards,
D
Danny Duchesneau
www.dannyduchesneau.com
Offline

Paul Swan

  • Posts: 109
  • Joined: Wed Sep 16, 2015 10:09 am

Re: DaVinci's media browser won't display folder named "prox

PostSun Jun 26, 2016 9:10 am

I created same topic few weeks ago and got response that this is normal behavior of DaVinci. Just dont name your folder like Proxy. Try something else
Offline

Jim Woo

  • Posts: 16
  • Joined: Thu Apr 21, 2016 4:32 pm

Re: DaVinci's media browser won't display folder named "prox

PostFri Jul 01, 2016 3:06 pm

Try this: PROXY

It works for me....

Note: I name all media folders in caps, with no spaces and no more that eight digits long.
Attachments
PROXY.png
PROXY.png (48.05 KiB) Viewed 566 times
Offline

Bruce Thomas

  • Posts: 9
  • Joined: Mon Aug 25, 2014 3:55 pm
  • Location: London

Re: DaVinci's media browser won't display folder named "prox

PostMon Nov 14, 2016 10:43 pm

i can confirm exactly the same bug.

i now call my "proxy" folder "proxies" and that makes it visible in the media browser.

does anyone know how we can report this as an offical bug?

i don't think i am alone when i say ... i'd rather name my assets, according to my workflow. folders that disappear, because of their name, is a bug, not a really feature :D
Workstation: Dell Precision 7910
Memory: 64Gb
GPU: nVidia Quadro M6000 24gb
OS: Windows v10, Centos v7.3, Mint v18.1
Offline

labor4

  • Posts: 8
  • Joined: Sun Feb 16, 2020 4:25 pm
  • Real Name: Manuel Weber

Re: DaVinci's media browser won't display folder named "prox

PostMon Apr 12, 2021 8:10 pm

I'm on 17.1.1, Centos 7.x, and this one is still a formidable headache.
Offline
User avatar

Mark Foster

  • Posts: 856
  • Joined: Tue Oct 27, 2015 10:59 am
  • Location: austria - no kangaroos +g*

Re: DaVinci's media browser won't display folder named "prox

PostMon Apr 12, 2021 8:49 pm

Bruce Thomas wrote:i can confirm exactly the same bug.

i now call my "proxy" folder "proxies" and that makes it visible in the media browser.

does anyone know how we can report this as an offical bug?

i don't think i am alone when i say ... i'd rather name my assets, according to my workflow. folders that disappear, because of their name, is a bug, not a really feature :D


this is not a bug
DR use the name "proxy" for internal directorys in the database

it is the same why you should not use "tmp" or "private" and so on, at the operating system level
cMP 5.1 2x3,46/96GB/2x2TB 860pro/4x4TB HGST/SSD7101A 4x2TB 970evoplus/HP1344/BMD4k/Radeon VII
macOS 11.2.3

BMPCC4k (7.3)+ MB speedbooster ultra 0.71 (3.60)
resolve 17.2

Return to DaVinci Resolve

Who is online

Users browsing this forum: Google Feedfetcher, Lucas D., RedRider14, Roen Davis and 95 guests