14.1. Another bug?

Get answers to your questions about color grading, editing and finishing with DaVinci Resolve.
  • Author
  • Message
Offline

Irakly Shanidze

  • Posts: 91
  • Joined: Fri May 26, 2017 8:56 pm
  • Location: USA

14.1. Another bug?

PostSun Nov 19, 2017 1:38 am

I left DaVinci overnight to do its stabilization thing. When I came back, both video and audio tracks were locked, and there is no way to unlock them. Color grading can still be performed, but no editing and no Fairlight, obviously. Trashing the project and starting all over is certainly an option, but I really do not want to spend another 24 hours stabilizing. What do I do now? :)
Leica SL/BM Video Assist 4K, Panasonic Lumix DC-S1
DaVinci Resolve Studio 16
Mac Pro 6,1 6-core 3.5GHz • 32GB RAM • Dual AMD FirePro D700
Sonnet Breakaway Box 550 • PowerColor Radeon RX Vega 64
Offline

PeterMoretti

  • Posts: 928
  • Joined: Sat Aug 03, 2013 12:12 am

Re: 14.1. Another bug?

PostSun Nov 19, 2017 3:52 am

Have checked the Lock icons on the tracks to be sure they somehow weren't toggled on by mistake?
Resolve 14.3 Studio. GTX 970 with GeForce 390.77 driver. Desktop Video 10.9.10. Intensity Shuttle USB 3.0. Windows 10 Pro.
Offline

Irakly Shanidze

  • Posts: 91
  • Joined: Fri May 26, 2017 8:56 pm
  • Location: USA

Re: 14.1. Another bug?

PostSun Nov 19, 2017 4:07 am

PeterMoretti wrote:Have checked the Lock icons on the tracks to be sure they somehow weren't toggled on by mistake?


Right... Checked door locks too.
Leica SL/BM Video Assist 4K, Panasonic Lumix DC-S1
DaVinci Resolve Studio 16
Mac Pro 6,1 6-core 3.5GHz • 32GB RAM • Dual AMD FirePro D700
Sonnet Breakaway Box 550 • PowerColor Radeon RX Vega 64
Offline

Tom Early

  • Posts: 1536
  • Joined: Wed Jul 17, 2013 11:01 am

Re: 14.1. Another bug?

PostSun Nov 19, 2017 8:01 pm

Silly question but I take it this isn't a master timeline?
MBP2016, MacOS 10.14.6, 2.9 GHz Intel Core i7, 16 GB 2133 MHz LPDDR3,
Radeon Pro 460 4096 MB, Resolve Studio 16.2.5.015
Output: UltraStudio 4K Mini, Desktop Video 11.6
2nd GUI: 1920x1080, mostly using Dual Screen mode, Full Screen Timeline turned ON
Offline
User avatar

Marc Wielage

  • Posts: 6921
  • Joined: Fri Oct 18, 2013 2:46 am
  • Location: Hollywood, USA

Re: 14.1. Another bug?

PostSun Nov 19, 2017 10:04 pm

What happens if you duplicate the timeline and unlock the duplicate?
marc wielage, csi • VP/color & workflow • chroma | hollywood
Offline

Irakly Shanidze

  • Posts: 91
  • Joined: Fri May 26, 2017 8:56 pm
  • Location: USA

Re: 14.1. Another bug?

PostMon Nov 20, 2017 7:05 am

Tom Early wrote:Silly question but I take it this isn't a master timeline?


of course it was the master timeline :)
Leica SL/BM Video Assist 4K, Panasonic Lumix DC-S1
DaVinci Resolve Studio 16
Mac Pro 6,1 6-core 3.5GHz • 32GB RAM • Dual AMD FirePro D700
Sonnet Breakaway Box 550 • PowerColor Radeon RX Vega 64
Offline

Irakly Shanidze

  • Posts: 91
  • Joined: Fri May 26, 2017 8:56 pm
  • Location: USA

Re: 14.1. Another bug?

PostMon Nov 20, 2017 7:06 am

Marc Wielage wrote:What happens if you duplicate the timeline and unlock the duplicate?


Thank you Marc, it did the trick. The copy of the master timeline was successfully unlocked!

The question still stands: what the hell happened? :)
Leica SL/BM Video Assist 4K, Panasonic Lumix DC-S1
DaVinci Resolve Studio 16
Mac Pro 6,1 6-core 3.5GHz • 32GB RAM • Dual AMD FirePro D700
Sonnet Breakaway Box 550 • PowerColor Radeon RX Vega 64

Return to DaVinci Resolve

Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider], Google [Bot], waltervolpatto and 129 guests