Link/Unlink Audio not working

Get answers to your questions about color grading, editing and finishing with DaVinci Resolve.
  • Author
  • Message
Offline

gustavoortenzi

  • Posts: 7
  • Joined: Tue Apr 10, 2018 8:35 pm
  • Real Name: gustavo ortenzi

Link/Unlink Audio not working

PostSat Jul 14, 2018 7:38 pm

Recently I realize that the link/unlink audio is not working. The only timeline that is working, linked in the beta 4 version, in the edit tab is not showing the audio to allow unlink, and when I tried to play it crashed.

Anyone is experimenting it?

Resolve 15b6, windows10, i76800k 3.40ghz, 32 GB, ssd's in raid.
Offline

lacuna

  • Posts: 5
  • Joined: Sat May 12, 2018 12:26 pm
  • Location: London
  • Real Name: James Scriven

Re: Link/Unlink Audio not working

PostMon Jul 16, 2018 11:20 am

Hi,

Yes I am having this problem on MAC as well.

Also it would be good to have the option to link/unlink in the Fairlight page too.

Thanks,

Resolve 15b6, Mac 10.13.4, i5 , 3.8GHz, 40GB,
Offline

lacuna

  • Posts: 5
  • Joined: Sat May 12, 2018 12:26 pm
  • Location: London
  • Real Name: James Scriven

Re: Link/Unlink Audio not working

PostMon Jul 16, 2018 1:16 pm

I have found out what I was doing wrong.

You have to enable the "linked selection" icon in the timeline which is up next to snapping.

Works fine then.

Hope this helps.
Offline

gustavoortenzi

  • Posts: 7
  • Joined: Tue Apr 10, 2018 8:35 pm
  • Real Name: gustavo ortenzi

Re: Link/Unlink Audio not working

PostTue Jul 17, 2018 1:57 am

lacuna wrote:I have found out what I was doing wrong.

You have to enable the "linked selection" icon in the timeline which is up next to snapping.

Works fine then.

Hope this helps.


I am having the problem with the syncing audio/video in the media tab with the manuallling link/unling button. The linked selection button in the edit tab doesnt alter anything to me.

Return to DaVinci Resolve

Who is online

Users browsing this forum: BuckHIcks, GirTheRobot, Jeff Brass, RCModelReviews and 65 guests