Resolve not starting - Windows

Get answers to your questions about color grading, editing and finishing with DaVinci Resolve.
  • Author
  • Message
Offline

David Bertrand

  • Posts: 4
  • Joined: Sun Aug 20, 2017 8:05 am
  • Location: France

Resolve not starting - Windows

PostTue Aug 28, 2018 11:49 am

Hello,

I've been using in the past Resolve v14.3 on a side machine for basic Editing in HD.
Resolve was working ok, but slow (normal).
Specs are :
i3-7100 @ 3.9 Ghz
8 GB RAM
Windows 10 1803 (Build 17314.228)
Integrated GPU
Free version of Resolve

Two days ago, I installed a GTX 1060 in this PC. All SW are working well, but Resolve : When launching, the resolve process starts, then stall (0% CPU in process list). Nothing appears on the screen.
nVidia driver was 398.82 and I updated yesterday to 399.07, no change of behavior.

It probably has Something to do with the addition of the GPU.
In the BIOS, I tried to select PCIE GPU instead of integrated. But that made no difference.

Tried to uninstall Resolve, install resolve 15 free, install resolve studio 15... No effet, Always the same problem.

Tried to install / run as administrator -> No effect

Last ResolveDebug.txt is as follows

[0x00001e5c] | Main | INFO | 2018-08-28 13:31:32,957 | Running DaVinci Resolve v15.0.0.086 (Windows/MSVC)

[0x00001e5c] | Main | INFO | 2018-08-28 13:31:32,957 | Resolve Module Handle 00007FF6D7810000

[0x00001e5c] | Main | INFO | 2018-08-28 13:31:34,316 | Updating display GPU information...

[0x00001e5c] | Main | INFO | 2018-08-28 13:31:34,331 | Found correct name from registry for device : GeForce GTX 1060 6GB, provider NVIDIA

[0x00001e5c] | Main | INFO | 2018-08-28 13:31:34,331 | Found CUDA Device: NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB

[0x00001e5c] | Main | INFO | 2018-08-28 13:31:34,331 | GPU NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB is used for display



Some required information is missing for email crash report, the crash archive will not be updated


==========[CRASH DUMP]==========
Please send this to support:

#TIME Tue Aug 28 13:31:34 2018 - Uptime 00:00:00 (hh:mm:ss)
#PROGRAM_NAME DaVinci Resolve v15.0.0.086 (Windows/MSVC)

00007FF6D8CC7A1A
00007FF6D8CA1172
00007FF6D8CA09CA
00007FF6D8C9FC41
00007FF9C09EC0A0
00007FF9C3A226D7
00007FF9C3A0AB06
00007FF9C3A1ECED
00007FF9C3986C86
00007FF9C3A1DC1E
00007FF97FD50819
00000180EF5E3D00
0000000000000001

================================

Looks as if Something is not going correctly in the initialization of the GPU.

I attached the log created by Resolve

If somebody has some ideas, I'd be glad to test...

Best regards

Thanks in advance

David
Attachments
DaVinci-Resolve-logs-082018_133216,60.zip
Log
(424.35 KiB) Downloaded 9 times
Offline

David Bertrand

  • Posts: 4
  • Joined: Sun Aug 20, 2017 8:05 am
  • Location: France

Re: Resolve not starting - Windows

PostTue Aug 28, 2018 7:45 pm

For your information, and if it can be useful for others, I managed to get Resolve 15 running on this PC.

First, starting the utility GPU-Z, I noticed that the OpenCL capability was not checked for the GTX 1060, which was not normal.

I modified the BIOS setting for the GPU on my ASUS motherboard :
- Back to Automatic for the GPU choice
- Enabled the handling on multiple GPUs

As a result, both GPUs (internal and external) are displayed by the system and GPU-Z
And this time, GPU-Z shows OpenCL as enabled for the GTX 1060.

This time, Resolve started working the first time I launched it !

Hope this can help some...

Best Regards

David

Return to DaVinci Resolve

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot], Jason Conrad, MarcusWolschon and 84 guests