15.1 wont load in windows

Get answers to your questions about color grading, editing and finishing with DaVinci Resolve.
  • Author
  • Message
Offline

joshuahedges

  • Posts: 5
  • Joined: Thu Oct 25, 2018 5:04 pm
  • Real Name: joshua hedges

Re: 15.1 wont load in windows

PostFri Oct 26, 2018 7:34 am

Boris Kovalev wrote:
joshuahedges wrote:its seems capturelog is not working for me.
regards
josh


Just to test something. Uninstall > Download 15.0.1 version and try it.
If it's not working, try capture logs again

Tried that but no luck, welcome scree appears and i noticed in task manager that resolve.exe shows up with welcome screen, but as soon as you skip the welcome screen, Resolve exe suspends itself and then nothing happens.
I've also noticed that when installing Davinci resolve it says that Fairlight audio accelerator is install, but its not.
and capture logs is still not working.
regards
josh
Offline
User avatar

Dwaine Maggart

Blackmagic Design

  • Posts: 7197
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 2:53 pm

Re: 15.1 wont load in windows

PostFri Oct 26, 2018 4:54 pm

What happens when you run CaptureLogs?
Dwaine Maggart
Blackmagic Design DaVinci Support
Offline

joshuahedges

  • Posts: 5
  • Joined: Thu Oct 25, 2018 5:04 pm
  • Real Name: joshua hedges

Re: 15.1 wont load in windows

PostFri Oct 26, 2018 5:37 pm

Dwaine Maggart wrote:What happens when you run CaptureLogs?

small black boxes flicker on my home screen, then nothing
Offline

joshuahedges

  • Posts: 5
  • Joined: Thu Oct 25, 2018 5:04 pm
  • Real Name: joshua hedges

Re: 15.1 wont load in windows

PostSat Oct 27, 2018 10:13 am

Dwaine Maggart wrote:What happens when you run CaptureLogs?

i have set up a new user account, but devinci still does not load, however i can make a capturelog file
hope this is of some help
http://www.filedropper.com/davinci-reso ... 1027105043
Offline
User avatar

Dwaine Maggart

Blackmagic Design

  • Posts: 7197
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 2:53 pm

Re: 15.1 wont load in windows

PostMon Oct 29, 2018 6:58 pm

Go into Windows System Information, and do a File - Save and provide a link to the .NFO file.
Dwaine Maggart
Blackmagic Design DaVinci Support
Offline

SwiftXMilesOOTW

  • Posts: 2
  • Joined: Mon Oct 29, 2018 7:51 pm
  • Real Name: Miles Burrell

Re: 15.1 wont load in windows

PostMon Oct 29, 2018 8:57 pm

Won't load for me too.

I get this,

#TIME Sun Oct 28 19:00:16 2018 - Uptime 00:00:00 (hh:mm:ss)
#PROGRAM_NAME DaVinci Resolve v15.1.2.008 (Windows/MSVC)

00007FF66FAA9F4A
00007FF66FA85972
00007FF66FA8517A
00007FF66FA843EA
00007FFEFD4EBCF0
00007FFF00D62717
00007FFF00D4AB36
00007FFF00D5ED2D
00007FFF00CC6C86
00007FFF00D5DC5E
00007FFE8938E3DE
000000966415D1D0
Offline

Boris Kovalev

  • Posts: 126
  • Joined: Fri Sep 08, 2017 6:20 pm

Re: 15.1 wont load in windows

PostWed Nov 14, 2018 4:35 pm

15.2 fixed Phenom issues on windows.

On Linux you'll still get:
Nov 14 22:15:27 resolver kernel: [ 1075.542832] traps: resolve[6204] trap invalid opcode ip:7f9ad6d8f518 sp:7ffff8f44670 error:0 in fusionscript.so[7f9ad6ba9000+3a5000]
Offline

kundun

  • Posts: 8
  • Joined: Sun Feb 03, 2019 10:10 pm
  • Real Name: Alban Cousinié

Re: 15.1 wont load in windows

PostSun Feb 03, 2019 10:12 pm

Issues with Phenom II CPUs seem to be fixed in version 15.2.3
Basic tests show no more crash for me so far.
Previous

Return to DaVinci Resolve

Who is online

Users browsing this forum: Frank Baumgart, Google Feedfetcher, Kirill Tupta, Noel Sterrett, QuantumImages, TurtleMint, Vit Reiter and 131 guests