Sick and tired of "GPU Memory is Full"

Get answers to your questions about color grading, editing and finishing with DaVinci Resolve.
  • Author
  • Message
Offline
User avatar

Marc Wielage

  • Posts: 5271
  • Joined: Fri Oct 18, 2013 2:46 am
  • Location: Hollywood, USA

Re: Sick and tired of "GPU Memory is Full"

PostTue Oct 09, 2018 7:22 am

edgley wrote:on a side note, all the tutorials ive been watching have said to use NR first, then CC.
However, I read hear that users are doing it the other way around.

This has been debated for years. My take is that sometimes, I'll slam the hell out of gain to match levels, and that predictably raises the noise level within the shot (all things being equal). So to me, it's a question of how far I'm stretching the dynamic range. The NR has to happen at the end because so much happens before that that affects the noise level. In some cases, I might bypass NR entirely because the picture is already pretty clean.
marc wielage, csi • VP/color & workflow • chroma | hollywood
Offline

Stop&Play

  • Posts: 6
  • Joined: Wed Jan 23, 2019 3:41 pm
  • Real Name: Juan Gomes

Re: Sick and tired of "GPU Memory is Full"

PostWed Jan 23, 2019 3:57 pm

this is still happening to me with a HP z820 with:
-2 Xeon e5-2640v2
-32gigs ram
-Cuadro k4000
-declink 4k BM display card
-cubix xpander with 3 titan black 8gigs each 18g total
-SSD OS win 10
-Davinci STUDIO

i've been working with no problems until davinci 14 with a lot of nodes in the projects NR included and never had this issue ... now im struggling every time i try to open one of those projects. ive done clean install, transcoded clips, the OS is perfect with every driver up to date... the 3 titans never reach to work at 100% and suddenly i get the "your gpu memory is full" error, and yes this happens mostly when i hit the NR node, which i repeat was PERFECTLY WORKING in resolve 14
Offline

Uli Plank

  • Posts: 4414
  • Joined: Fri Feb 08, 2013 2:48 am

Re: Sick and tired of "GPU Memory is Full"

PostThu Jan 24, 2019 3:00 am

Can you take the Quadro K4000 out?
Resolve Studio and Fusion Studio
iMac 2017 Radeon Pro 580 8 GB VRAM and 32 GB RAM
Offline
User avatar

Jack Fairley

  • Posts: 1046
  • Joined: Mon Oct 03, 2016 7:58 pm
  • Location: Los Angeles

Re: Sick and tired of "GPU Memory is Full"

PostThu Jan 24, 2019 3:18 am

VRAM is not pooled, so you are being limited to the 3GB of the K4000. I would remove that card.
Threadripper 1950X 3.7GHz
64GB DDR4-2666
2x GTX 1080 Ti
DeckLink 4K Extreme 12G
Resolve Studio 15.1.2
Windows 10 Pro 1803
Online

MishaEngel

  • Posts: 477
  • Joined: Wed Aug 29, 2018 12:18 am
  • Real Name: Misha Engel

Re: Sick and tired of "GPU Memory is Full"

PostThu Jan 24, 2019 2:09 pm

Stop&Play wrote:this is still happening to me with a HP z820 with:
-2 Xeon e5-2640v2
-32gigs ram
-Cuadro k4000
-declink 4k BM display card
-cubix xpander with 3 titan black 8gigs each 18g total
-SSD OS win 10
-Davinci STUDIO

i've been working with no problems until davinci 14 with a lot of nodes in the projects NR included and never had this issue ... now im struggling every time i try to open one of those projects. ive done clean install, transcoded clips, the OS is perfect with every driver up to date... the 3 titans never reach to work at 100% and suddenly i get the "your gpu memory is full" error, and yes this happens mostly when i hit the NR node, which i repeat was PERFECTLY WORKING in resolve 14


On feb 7 2019 you can buy yourself a 16 GB Radeon7 for only $699.
1 Vega will have around the same or more effective speed than 3 titan blacks.
Offline

Alexandre Westphal

  • Posts: 69
  • Joined: Tue Jul 28, 2015 12:00 pm
  • Location: Paris

Re: Sick and tired of "GPU Memory is Full"

PostThu Jan 24, 2019 4:26 pm

VRAM is not pooled, so you are being limited to the 3GB of the K4000. I would remove that card.


Or specify the K4000 for the GUI only ?
www.embelliefilms.fr
Offline
User avatar

waltervolpatto

  • Posts: 6493
  • Joined: Thu Feb 07, 2013 5:07 pm
  • Location: Burbank, CA

Re: Sick and tired of "GPU Memory is Full"

PostThu Jan 24, 2019 4:38 pm

Alexandre Westphal wrote:
VRAM is not pooled, so you are being limited to the 3GB of the K4000. I would remove that card.


Or specify the K4000 for the GUI only ?


Or do that.
SuperServer 5039AD-I
C9X299-PGF - DDR4-2400 16x4 GB
i9-7920xCPU 12c 2.90GHz Water cooled
2x GTX 1080ti DeckLink Studio 4K
Window10 - Resolve Studio 15.0.1.003
nvidia dr: 398.82
Online

MishaEngel

  • Posts: 477
  • Joined: Wed Aug 29, 2018 12:18 am
  • Real Name: Misha Engel

Re: Sick and tired of "GPU Memory is Full"

PostThu Jan 24, 2019 4:40 pm

6 GB is on the low side for 4k.

Here are the specs of the Titan Black https://videocardz.com/nvidia/geforce-700/geforce-gtx-titan-black

I would just remove the k4000 and the cubix with the titans and put 1 (or 2 when you have the money) radeon7 in it.
The declink takes care of the 10 bits color, so also no worries about that.
Offline

Stop&Play

  • Posts: 6
  • Joined: Wed Jan 23, 2019 3:41 pm
  • Real Name: Juan Gomes

Re: Sick and tired of "GPU Memory is Full"

PostWed Feb 20, 2019 4:04 pm

hello, sorry i ignored you guys responses but i've been super busy!

-yes the k4000 is being used for GUI only, and it was everything fully configured in resolve to do so.
-And i already solved the problem... HOW?

After a lot of pain, mails, and investigation... somehow resolve 15 decided to use the 18gigs (i made a mistake, it was 6gb each titan) for GPU rendering BUT it was still thinking the k4000 was the only Vram available. So i had to get inside the Nvidia configuration and under the Cuda option exclude the k4000 from cuda there, now everything is back to normal. the thing is that in resolve 14 this wasn't necesary.

And yes i know 1 new card would do the job today, we are actually looking to move to a new custom machine with new horsepower but i had to make this one work asap with no money on my pocket.
Previous

Return to DaVinci Resolve

Who is online

Users browsing this forum: Dave Pitman, David Williams, Shrinivas Ramani and 26 guests