Jump to: Board index » General » Fusion

"Mocha Powermesh tracker" in Fusion ?

Learn about 3D compositing, animation, broadcast design and VFX workflows.
  • Author
  • Message
Offline

Vi-Dan

  • Posts: 70
  • Joined: Wed Aug 15, 2018 1:52 pm
  • Real Name: Vi-Dan Tran

"Mocha Powermesh tracker" in Fusion ?

PostThu May 13, 2021 7:51 pm

Hey Guys

just wonder, is there any way to track warped surfaces in fusion like Mocha pro Powermesh ?

Offline

Sander de Regt

  • Posts: 2228
  • Joined: Thu Nov 13, 2014 10:09 pm

Re: "Mocha Powermesh tracker" in Fusion ?

PostThu May 13, 2021 8:58 pm

Not yet at the moment.
Sander de Regt

ShadowMaker SdR
The Netherlands
Offline

Vi-Dan

  • Posts: 70
  • Joined: Wed Aug 15, 2018 1:52 pm
  • Real Name: Vi-Dan Tran

Re: "Mocha Powermesh tracker" in Fusion ?

PostThu May 13, 2021 9:06 pm

damn thanks!

would be a nice feature for the future!
Offline
User avatar

Bryan Ray

  • Posts: 1900
  • Joined: Mon Nov 28, 2016 5:32 am
  • Location: Los Angeles, CA, USA

Re: "Mocha Powermesh tracker" in Fusion ?

PostThu May 13, 2021 9:22 pm

It might be possible to follow the described procedure to import the Alembic mesh from Mocha to Fusion, then do a camera projection. I'll see if I can't find the time to test it.
Bryan Ray
http://www.bryanray.name
http://www.musevfx.com
Offline
User avatar

Bryan Ray

  • Posts: 1900
  • Joined: Mon Nov 28, 2016 5:32 am
  • Location: Los Angeles, CA, USA

Re: "Mocha Powermesh tracker" in Fusion ?

PostThu May 13, 2021 9:41 pm

Yeah, it works! Not even any need to do a projection, as the UVs are projected from the reference frame (where you began the track) in Mocha. Just plug your texture straight into the mesh object, and away you go.

Capture.JPG
Capture.JPG (93.43 KiB) Viewed 405 times


I obviously didn't spend the time to do a good track and put the vertices in useful places, but I think it suffices as proof that it can work, at least.
Bryan Ray
http://www.bryanray.name
http://www.musevfx.com
Offline

Sander de Regt

  • Posts: 2228
  • Joined: Thu Nov 13, 2014 10:09 pm

Re: "Mocha Powermesh tracker" in Fusion ?

PostFri May 14, 2021 6:49 am

@Bryan, importing stuff from Mocha is definitely possible but the OP was asking if you could do the tracking *like* Mocha in Fusion, to which I had to reply 'no' for now.
Sander de Regt

ShadowMaker SdR
The Netherlands
Offline
User avatar

Bryan Ray

  • Posts: 1900
  • Joined: Mon Nov 28, 2016 5:32 am
  • Location: Los Angeles, CA, USA

Re: "Mocha Powermesh tracker" in Fusion ?

PostFri May 14, 2021 3:31 pm

sure, sure. But I'd been wanting to test that for a while, anyway, and it seemed like a reasonable excuse to do so! :D
Bryan Ray
http://www.bryanray.name
http://www.musevfx.com

Return to Fusion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 26 guests