Jump to: Board index » General » Fusion

Attaching a tracker to a polygon not working as expected.

Learn about 3D compositing, animation, broadcast design and VFX workflows.
  • Author
  • Message
Offline

Fabián Matas

  • Posts: 130
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 9:35 am

Attaching a tracker to a polygon not working as expected.

PostFri Aug 23, 2019 12:04 pm

I'm trying to do my first steps on fusion, I tried to attach a Tracker1 to a Polygon via Center->Right click->Connect->Tracker 1->Unsteady Position however the mask is attaching the tracker is like doing the oposite motion, any ideas?

Thanks!!
Offline

Fabián Matas

  • Posts: 130
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 9:35 am

Re: Attaching a tracker to a polygon not working as expected

PostFri Aug 23, 2019 1:34 pm

I will answer myself, the poligon window is not showing the right thing, I tried paint the window and watch the mediaout and everything is as expected.
Offline

Vincent Boudewijn

  • Posts: 26
  • Joined: Mon Mar 24, 2014 10:05 pm

Re: Attaching a tracker to a polygon not working as expected

PostSun Oct 02, 2022 3:44 pm

I have the same problem, im not sure what is up? I also don't understand the solution by the OP. I connect my polygon to a tracker set to matchmove and BG, and it does a sort of opposite motion..
Offline
User avatar

Bryan Ray

  • Posts: 2300
  • Joined: Mon Nov 28, 2016 5:32 am
  • Location: Los Angeles, CA, USA

Re: Attaching a tracker to a polygon not working as expected

PostSun Oct 02, 2022 6:30 pm

In BG Only mode, the Tracker functions instead as a stabilizer. Connect your Polygon to the green input, leave the yellow connected to whatever you tracked, and set it to FG Only. It's not terribly intuitive, I know.
Bryan Ray
http://www.bryanray.name
http://www.sidefx.com

Return to Fusion

Who is online

Users browsing this forum: jwvblackmagic and 3 guests