Jump to: Board index » General » Fusion

Copy Paste problem in Fusion

Learn about 3D compositing, animation, broadcast design and VFX workflows.
  • Author
  • Message
Offline

Jean-Michel Tari

  • Posts: 8
  • Joined: Thu Aug 03, 2017 9:20 pm
  • Location: Paris - France

Copy Paste problem in Fusion

PostMon Oct 07, 2019 5:54 pm

Hi,

When I try to copy paste some nodes in fusion from a cllip to another, it simply don't works (sometime yes but sometimes no ?!?)

Could you explain this extremely anoying problem please ?

Thanks

Jean-Michel
Offline
User avatar

Saad Shah

  • Posts: 152
  • Joined: Sun Dec 30, 2018 5:36 pm
  • Real Name: Saad Shah

Re: Copy Paste problem in Fusion

PostFri Oct 11, 2019 2:38 pm

There's only one scenario where I have experienced this. As I usually store all my Fu compositions as simple text files and frequently paste them in when needed.

When working in the Fusion page of DaVinci Resolve, if I paste in my nodes without first creating a Fusion composition in the Edit page, the right - click paste option is greyed out. (So I create a composition first and then paste in my nodes).

Other than that, I cant think of any other reason why nodes wont copy and paste from one clip to another clip.

Sadi
Youtube Channel: Gargoyles At Work
Offline

Jaime Herke

  • Posts: 13
  • Joined: Mon May 22, 2017 1:57 pm

Re: Copy Paste problem in Fusion

PostTue Oct 15, 2019 10:31 am

I've noticed this on 16.1 b11, where you can't copy or paste upon loading a comp.

To get it working you have to drag a clip into the viewer and zoom in/out, and zoom in/out on the flow and it restores functionality.
Offline

MarcCB04

  • Posts: 2
  • Joined: Thu Mar 26, 2020 6:27 pm
  • Location: Barcelona
  • Real Name: Marc Costa Barceló

Re: Copy Paste problem in Fusion

PostThu Mar 26, 2020 6:31 pm

Jaime Herke wrote:I've noticed this on 16.1 b11, where you can't copy or paste upon loading a comp.

To get it working you have to drag a clip into the viewer and zoom in/out, and zoom in/out on the flow and it restores functionality.


Thank you for this. Just logged in to thank you... because I couldn't understand.
I'm on 16.2 free version, the bug is still alive.
i7-5820K
RTX 2070 8GB
64GB DDR4 RAM
C:\ Samsung SSD 860 EVO 500GB
F:\ (database) Samsung SSD 750 EVO 250FB

Windows 10 1903
Offline

Peter Lee

  • Posts: 32
  • Joined: Thu Jun 04, 2015 4:33 am

Re: Copy Paste problem in Fusion

PostTue Aug 04, 2020 10:39 pm

I am currently having the same issue on version 16.2.5. I can't copy and paste any nodes in the fusion page. Nothing happens. Duplicating a fusion clip does not keep the nodes of the original. The above work around does not work for me. I'm stuck.

**BM please fix this ASAP**
Windows 10 Home, i7 8700K, 32GB RAM, GeForce GTX 1070
DR Studio 16.2.5
Offline
User avatar

TheBloke

  • Posts: 488
  • Joined: Sat Nov 02, 2019 11:49 pm
  • Real Name: Tom Jobbins

Re: Copy Paste problem in Fusion

PostWed Aug 05, 2020 8:34 am

Peter Lee wrote:I am currently having the same issue on version 16.2.5. I can't copy and paste any nodes in the fusion page. Nothing happens. Duplicating a fusion clip does not keep the nodes of the original. The above work around does not work for me. I'm stuck.

**BM please fix this ASAP**
I've experienced this a number of times, and should have reported it before. It's exceedingly annoying.

It's caused by using the Clips pane in Resolve's Fusion page to switch between multiple clips on the timeline. It can be avoided by never using the Clips pane in the Fusion page, and instead switching clips by going back and forth to Edit.

Using the Clips pane will trigger at least two issues:
1. You can't copy nodes, or paste those already on your clipboard.
2. You can't delete nodes.

The issue never occurs if you switch clips by going back and forth to the Edit page. But, at least for me, *always* occurs if I use the Fusion page Clip pane.

The issue can be worked around by - bizarrely - copying some other text to your clipboard from outside Resolve. This will get the copy/paste and delete functions working again; at least until you next switch clips using the Clips pane.

Here's a video that comprehensively demonstrates these issues. In the top right you see a clipboard history app, which I put there to indicate that Resolve Fusion stops updating the clipboard once the Clips pane has been used, and that it starts working again when you leave Fusion (eg going to Edit), or when the clipboard is updated from another app.



A really weird and annoying bug.
Resolve Studio 16.2.7.010 and Fusion Studio 16.2.4 on macOS Mojave 10.14.6

Hackintosh: X58, Intel X5670 @ 4.32 Ghz, 48GB RAM, AMD Vega 64 8GB
Monitors: 1 x 3840x2160 (4K) & 3 x 1920x1200
Audio: Behringer UMC404HD
Offline

GabrieleLS

  • Posts: 3
  • Joined: Tue Aug 18, 2020 3:29 pm
  • Real Name: Gabriele Lo Surdo

Re: Copy Paste problem in Fusion

PostTue Aug 18, 2020 3:32 pm

TheBloke wrote:The issue can be worked around by - bizarrely - copying some other text to your clipboard from outside Resolve. This will get the copy/paste and delete functions working again; at least until you next switch clips using the Clips pane.


I'm experiencing the same issue on Mac OS X 10.15.6. Thanks for posting that workaround.
Offline

febros

  • Posts: 23
  • Joined: Thu Aug 13, 2020 6:50 am
  • Real Name: Aniol Marin

Re: Copy Paste problem in Fusion

PostSat Sep 12, 2020 9:09 am

Have any of you noticed that it tends to happen in more complex projects or longer sessions?

In my case at least it appears to behave like that. What's even more interesting, it never happens in fresh projects, and the first times it happens usually I can still copy after a few seconds or minutes of loading the comp (time seems to increase exponentially though). I'd dare to say that it has to do with the cache purge mechanism in the Fusion tab, that'd explain why c&p in an external program or even switching to the edit tab seems to mitigate the issue.
Resolve 16.2.6 (or newer), Fusion 9
Windows 10 / Ubuntu Studio 20.04
Ryzen 3900X, GTX 1080Ti, 64Gb RAM @ 3200MHz
Audio: Echo FireWire 12 + Presonus Octopre MkII

Return to Fusion

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Google Feedfetcher and 11 guests