Jump to: Board index » General » Fusion

Is Fusion 16 Limited to 1000 Frames?

Learn about 3D compositing, animation, broadcast design and VFX workflows.
  • Author
  • Message
Offline

Timber

  • Posts: 45
  • Joined: Sat Feb 09, 2019 5:23 am
  • Real Name: Tim Sassoon

Is Fusion 16 Limited to 1000 Frames?

PostTue Nov 05, 2019 4:56 am

Help me figure out a way to make a composition longer than 1000 frames in Fusion 16, please.
Last edited by Timber on Tue Nov 05, 2019 5:47 am, edited 1 time in total.
Offline

Timber

  • Posts: 45
  • Joined: Sat Feb 09, 2019 5:23 am
  • Real Name: Tim Sassoon

Re: Is Fusion 16 Limited to 1000 Frames?

PostTue Nov 05, 2019 5:28 am

I think the answer is, change the render range length. I failed to find the correct RTFM.
Offline
User avatar

Chad Capeland

  • Posts: 2466
  • Joined: Mon Nov 10, 2014 9:40 pm

Re: Is Fusion 16 Limited to 1000 Frames?

PostTue Nov 05, 2019 11:45 pm

Please, BMD, fix the context sensitive helpfile mapping. This shouldn't be a hard thing to discover. Hover mouse over the time range, press F1, and be presented with the documentation on the time range.
Chad Capeland
Indicated, LLC
www.floweffects.com
Offline

Timber

  • Posts: 45
  • Joined: Sat Feb 09, 2019 5:23 am
  • Real Name: Tim Sassoon

Re: Is Fusion 16 Limited to 1000 Frames?

PostThu Nov 14, 2019 7:47 am

Chad Capeland wrote:Please, BMD, fix the context sensitive helpfile mapping. This shouldn't be a hard thing to discover. Hover mouse over the time range, press F1, and be presented with the documentation on the time range.


What I’ve found is that Fusion seems to be _reluctant_ to go beyond 1,000 frames. It’ll do it after a couple of tries, but it doesn’t seem to like to. BTW, isn’t there supposed to be a sequence editor for Fusion like Nuke Studio? What’s it called and where do I get it? I looked but it’s non-obvious.
Offline
User avatar

Pieter Van Houte

  • Posts: 494
  • Joined: Wed Nov 05, 2014 1:04 am

Re: Is Fusion 16 Limited to 1000 Frames?

PostThu Nov 14, 2019 8:52 am

Timber wrote:isn’t there supposed to be a sequence editor for Fusion like Nuke Studio? What’s it called and where do I get it? I looked but it’s non-obvious.


It's called Davinci Resolve.
Offline

Timber

  • Posts: 45
  • Joined: Sat Feb 09, 2019 5:23 am
  • Real Name: Tim Sassoon

Re: Is Fusion 16 Limited to 1000 Frames?

PostFri Nov 15, 2019 7:18 am

"It's called Davinci Resolve."

Yes, but I mean a simple editor intended to sequence standalone Fusion 16 Studio comps, that's not resolution-limited. Isn't Resolve Studio limits to 8K?
Offline

Frank Engel

  • Posts: 437
  • Joined: Thu May 17, 2018 11:09 pm
  • Real Name: Frank Engel

Re: Is Fusion 16 Limited to 1000 Frames?

PostFri Nov 15, 2019 6:30 pm

Timber wrote:"It's called Davinci Resolve."

Yes, but I mean a simple editor intended to sequence standalone Fusion 16 Studio comps, that's not resolution-limited. Isn't Resolve Studio limits to 8K?


Resolve Studio can handle 16K if you have enough video memory to back it up:

viewtopic.php?t=87531&p=488066#p488091
Offline

Timber

  • Posts: 45
  • Joined: Sat Feb 09, 2019 5:23 am
  • Real Name: Tim Sassoon

Re: Is Fusion 16 Limited to 1000 Frames?

PostSat Nov 16, 2019 1:44 am

<< Resolve Studio can handle 16K if you have enough video memory to back it up:

viewtopic.php?t=87531&p=488066#p488091

>>

Would an 8GB video card be enough, I wonder? I'm dealing with 14204x10652 DNG sequences at the moment, and have been using After Effects to conform, but I'd much rather use Resolve's color tools.

Return to Fusion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests