Jump to: Board index » General » Fusion

[SOLVED] Noise() function as expression?

Learn about 3D compositing, animation, broadcast design and VFX workflows.
  • Author
  • Message
Offline
User avatar

FelixLeclerc

  • Posts: 4
  • Joined: Wed Mar 18, 2020 4:54 pm
  • Location: Montréal
  • Real Name: Heston L'Abbé

[SOLVED] Noise() function as expression?

PostWed Mar 18, 2020 4:59 pm

Hi there,

Why is it that I can't get noise(time) to work in any expression field? When I enter sin(time) or random(time) it works fine, but not noise(anything).

The Resolve docs (under Custom Tool) indicate noise(x) and the related noise2(x,y) noise3(x,y,z) as valid expressions and yes I am careful to match the dimensionality of the field I am trying to control.

Am I missing something? Thanks in advance!
Last edited by FelixLeclerc on Thu Mar 19, 2020 9:18 pm, edited 1 time in total.
Offline

Okke Verbart

  • Posts: 193
  • Joined: Tue Jan 17, 2017 8:40 pm

Re: Noise() function as expression?

PostWed Mar 18, 2020 10:00 pm

I'm not behind my normal computer now (i.e. can't check), but have your tried something like math.noise or math.noise2? Sometimes the syntax of simple expressions in Fusion is different depending on the tool/node in question.
www.ablackbirdcalledsue.com
Offline

Okke Verbart

  • Posts: 193
  • Joined: Tue Jan 17, 2017 8:40 pm

Re: Noise() function as expression?

PostWed Mar 18, 2020 10:02 pm

Actually, check this thread:

viewtopic.php?f=22&t=105564
www.ablackbirdcalledsue.com
Offline
User avatar

Bryan Ray

  • Posts: 1345
  • Joined: Mon Nov 28, 2016 5:32 am
  • Location: Los Angeles, CA, USA

Re: Noise() function as expression?

PostWed Mar 18, 2020 11:00 pm

I may be mistaken, but I think that the noise() function isn't a part of Lua itself, and thus may not be accessible in simple expressions. It might be accessible only in CustomTool and the Expression Modifier. You can substitute a reference to another control that has either a Perturb or Shake modifier on it to get similar results, though.
Bryan Ray
http://www.bryanray.name
http://www.musevfx.com
Offline
User avatar

FelixLeclerc

  • Posts: 4
  • Joined: Wed Mar 18, 2020 4:54 pm
  • Location: Montréal
  • Real Name: Heston L'Abbé

Re: Noise() function as expression?

PostThu Mar 19, 2020 9:18 pm

Thank you Okke and Bryan for your help! That solves my conumdrum!

So basically yes, the noise function is only available as an expression modifier but not as a simple expression. So if I right click a field and select "Modify with expression" rather than just "Expression" and script on the modifiers tab rather than the tools/property panel, everything works as expected. Strange. I'd almost want to report this as a bug.
Offline
User avatar

Bryan Ray

  • Posts: 1345
  • Joined: Mon Nov 28, 2016 5:32 am
  • Location: Los Angeles, CA, USA

Re: [SOLVED] Noise() function as expression?

PostFri Mar 20, 2020 1:00 am

It is a little Byzantine, but it's not technically a bug. Everything is working as designed, but possibly not as expected. Maybe make it a feature request to implement more of the Expression Modifier/CustomTool methods for Simple Expressions and scripts. I can't, off the top of my head, think of a reason I'd want noise() in a script, but that doesn't mean there isn't one!
Bryan Ray
http://www.bryanray.name
http://www.musevfx.com
Offline
User avatar

FelixLeclerc

  • Posts: 4
  • Joined: Wed Mar 18, 2020 4:54 pm
  • Location: Montréal
  • Real Name: Heston L'Abbé

Re: [SOLVED] Noise() function as expression?

PostFri Mar 20, 2020 1:25 am

Sure, I get that. I just find it counter intuitive that syntax which works in an "Expression modifier" field does not work in an "Expression" field.

Return to Fusion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests