Jump to: Board index » General » Fusion

Polygon aspect ratio changes between clips

Learn about 3D compositing, animation, broadcast design and VFX workflows.
  • Author
  • Message
Offline

ragunr

  • Posts: 3
  • Joined: Sat Oct 17, 2020 2:03 am
  • Real Name: Richard A Lester

Polygon aspect ratio changes between clips

PostSat Oct 17, 2020 2:06 am

I was putting together a macro involving a polygon mask, but it appears if I apply this macro to a clip of a different size than the one I built the polygon on, it stretches to fit the new clip. The same occurs if I copy the polygon tool directly. I do not want this behavior but have no idea how to turn it off, or what possible keywords to find any solution.

Could I get some help?
Offline

Kyriakos Rissakis

  • Posts: 59
  • Joined: Tue Dec 23, 2014 5:00 pm

Re: Polygon aspect ratio changes between clips

PostSat Oct 17, 2020 12:03 pm

The uncheck of "change pixel aspect" rings a bell but i do not remember if it is located in the loader, maybe i found it in another tool e.g. crop.
Offline

Sander de Regt

  • Posts: 1892
  • Joined: Thu Nov 13, 2014 10:09 pm

Re: Polygon aspect ratio changes between clips

PostSat Oct 17, 2020 12:15 pm

This is expected behaviour. Normally if a clip has a different size, I'd want my polygon to fit the new clip.
What are you trying to achieve where this is unwanted behaviour?
Sander de Regt

ShadowMaker SdR
The Netherlands
Offline
User avatar

Bryan Ray

  • Posts: 1596
  • Joined: Mon Nov 28, 2016 5:32 am
  • Location: Los Angeles, CA, USA

Re: Polygon aspect ratio changes between clips

PostSat Oct 17, 2020 4:08 pm

You can fix the size of a mask tool on the Image tab. Change Output Size to "Custom," and then you can set the resolution to whatever you need it to be.
Bryan Ray
http://www.bryanray.name
http://www.musevfx.com
Offline

ragunr

  • Posts: 3
  • Joined: Sat Oct 17, 2020 2:03 am
  • Real Name: Richard A Lester

Re: Polygon aspect ratio changes between clips

PostSat Oct 17, 2020 6:56 pm

Thanks for the responses everyone!

My goal is to take an arbitrary still image of any size and use a macro to turn it into an iconized version with a consistent size and shape. Currently I have media in going to a transform, going to an alpha multiply node, leading to my media out. The alpha multiply node is modified by my shape node with multiply by mask.

I have played with custom output sizes on the shape node, but it does not seem to have any impact in either the view controls outline or the output. The other nodes don't seem to have such a setting at all. I haven't found any "change pixel aspect" checkbox :/

Return to Fusion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 15 guests