Jump to: Board index » General » Fusion

Particles not showing up!

Learn about 3D compositing, animation, broadcast design and VFX workflows.
  • Author
  • Message
Offline
User avatar

PearlColor

  • Posts: 3
  • Joined: Tue Oct 02, 2018 7:17 am
  • Real Name: COLTON JAMES PEARL

Particles not showing up!

PostThu Apr 11, 2019 1:54 am

Hello!
I'm having trouble getting particles to show up in a composition.

How I have the composition set up is having my "MediaIn" node going to a "Camera3D" node, going to a "Merge3d" node, going to a "Renderer3D" node, then going to a "MediaOut" node.

My particles are created by a "pEmitter" node, which is connected to a "pRender" node, and that goes into the "Merge3D" node.

The particles appear when the "Merge3D" node is displayed in one of the viewers, however, is not seen when the "Render3D" is displayed in one of the viewers.

I'm not sure if another node is needed, or if there is a specific setting needed for the particles to appear.

In the "Renderer3D" node, I changed the "Renderer Type" to OpenGL Renderer as was suggested in a tutorial video by Blackmagic, but this did not solve the problem.

Any help would be awesome.

Thanks!
Offline
User avatar

Bryan Ray

  • Posts: 1348
  • Joined: Mon Nov 28, 2016 5:32 am
  • Location: Los Angeles, CA, USA

Re: Particles not showing up!

PostThu Apr 11, 2019 4:45 pm

Are you certain your camera is pointed at the particles? Is there an ImagePlane in the camera that is occluding them? You don't mention a light; is Lighting turned off in your Renderer3D?

Typically, you wouldn't put your MediaIn directly into the camera unless you need to use the footage as an image plane. A more usual workflow would be to Merge the output of the Renderer3D over the footage. That way you'd get independent control over blur, color correction, etc of your particles.
Bryan Ray
http://www.bryanray.name
http://www.musevfx.com
Offline
User avatar

PearlColor

  • Posts: 3
  • Joined: Tue Oct 02, 2018 7:17 am
  • Real Name: COLTON JAMES PEARL

Re: Particles not showing up!

PostFri Apr 12, 2019 12:44 am

Bryan Ray wrote:Are you certain your camera is pointed at the particles? Is there an ImagePlane in the camera that is occluding them? You don't mention a light; is Lighting turned off in your Renderer3D?

Typically, you wouldn't put your MediaIn directly into the camera unless you need to use the footage as an image plane. A more usual workflow would be to Merge the output of the Renderer3D over the footage. That way you'd get independent control over blur, color correction, etc of your particles.


Thanks Bryan! I was able to the particles back into Renderer3D.

For some reason when I would change the particle type to "line", the particles wouldn't show up. Other particles worked fine.
Offline

juliandarley

  • Posts: 3
  • Joined: Mon May 07, 2018 7:11 pm
  • Real Name: Julian Darley

Re: Particles not showing up!

PostMon Apr 29, 2019 7:09 pm

(in Resolve Studio 16 first beta on windows 10) i tried every type of Style in pEmitter, only Blob and Ngon worked. Point, Point Cluster, Line worked before the renderer, but not in it, Brush did absolutely nothing anywhere (probably some other reason for that, perhaps mentioned in the manual), and Bitmap caused an instant crash. i believe i have followed BMD's tutorial precisely, but they are using R15 and i am using R16.
running Resolve Studio 15 B2 + Fusion Studio 9.02
on Windows 10 Pro 64bit v1607
Core i7-6700K with 32GB RAM
GTX 1080
Offline
User avatar

Bryan Ray

  • Posts: 1348
  • Joined: Mon Nov 28, 2016 5:32 am
  • Location: Los Angeles, CA, USA

Re: Particles not showing up!

PostTue Apr 30, 2019 1:47 am

The Line style creates vectors that the software renderer doesn't support. You should see a message to that effect in the Console: "warning - Line rendering is not supported by the Software Renderer." Switching to the GL renderer will probably cause them to appear.

Points and Point Clusters should work in both renderers, but remember that they're very tiny and don't respond to the Size control, so they may simply be hard to see. Try tuning on Proxy mode. That will force them to undersample, making them larger but blurry. That should at least verify that the pRender is working.

In Brush mode, you have to select one of the Brushes from the Brush combo box, which appears below the Gain slider. I believe its default value is "None."

Bitmap mode requires you to connect an image to the external input that appears when switching to that mode. It certainly shouldn't crash. Please submit that as a bug report in a separate thread, and we'll see if others experience the same thing (I don't have the beta installed at work, so I can't test immediately).
Bryan Ray
http://www.bryanray.name
http://www.musevfx.com
Offline

PrinceCorwin

  • Posts: 20
  • Joined: Tue Oct 29, 2019 12:03 pm
  • Real Name: Steve Amalfitano

Re: Particles not showing up!

PostFri Nov 15, 2019 12:42 am

I wish we could get some feedback on this issue. I've followed the tutorial perfectly myself with the same result. No particles rendered
DR Free Version
Win 10 Laptop
i7 9750 2.6GHz
32 GB RAM
NVIDIA GeForce GTX 1650
Offline

xunile

  • Posts: 1030
  • Joined: Mon Apr 23, 2018 5:21 am
  • Real Name: Eric Eisenmann

Re: Particles not showing up!

PostFri Nov 15, 2019 1:49 am

PrinceCorwin wrote:I wish we could get some feedback on this issue. I've followed the tutorial perfectly myself with the same result. No particles rendered


In the right viewer which should be the Camera3D view from the Merge3D node, make sure that the "Checker Underlay" is unchecked under the 3 dots menu. Also, make sure that you are using the OpenGL Renderer under the Render3D node.
Attachments
2019-11-14 (1).png
2019-11-14 (1).png (349.99 KiB) Viewed 1467 times
Win 10 Home
Intel Core I7-7700HQ 32 GB 1 TB NVME SSD 1 TB SATA SSD
GTX-1060-6GB
Resolve 16.2
Offline

PrinceCorwin

  • Posts: 20
  • Joined: Tue Oct 29, 2019 12:03 pm
  • Real Name: Steve Amalfitano

Re: Particles not showing up!

PostFri Nov 15, 2019 2:28 pm

xunile wrote:
PrinceCorwin wrote:I wish we could get some feedback on this issue. I've followed the tutorial perfectly myself with the same result. No particles rendered


In the right viewer which should be the Camera3D view from the Merge3D node, make sure that the "Checker Underlay" is unchecked under the 3 dots menu. Also, make sure that you are using the OpenGL Renderer under the Render3D node.


All that already done. No particles rendered. I'm wondering if the problem is that I'm using "fusion composition clip" as my source clip instead of a real video clip. I think I'll try that, or maybe a solid color
turned into a compound clip.
DR Free Version
Win 10 Laptop
i7 9750 2.6GHz
32 GB RAM
NVIDIA GeForce GTX 1650
Offline

PrinceCorwin

  • Posts: 20
  • Joined: Tue Oct 29, 2019 12:03 pm
  • Real Name: Steve Amalfitano

Re: Particles not showing up!

PostFri Nov 15, 2019 2:50 pm

xunile wrote:
PrinceCorwin wrote:I wish we could get some feedback on this issue. I've followed the tutorial perfectly myself with the same result. No particles rendered


In the right viewer which should be the Camera3D view from the Merge3D node, make sure that the "Checker Underlay" is unchecked under the 3 dots menu. Also, make sure that you are using the OpenGL Renderer under the Render3D node.



That's weird that it's working for you. Practically the same node structure that I have. Could you possibly take a screen shot of your pemitter and prender node settings?
DR Free Version
Win 10 Laptop
i7 9750 2.6GHz
32 GB RAM
NVIDIA GeForce GTX 1650
Offline

xunile

  • Posts: 1030
  • Joined: Mon Apr 23, 2018 5:21 am
  • Real Name: Eric Eisenmann

Re: Particles not showing up!

PostFri Nov 15, 2019 5:43 pm

PrinceCorwin wrote:

That's weird that it's working for you. Practically the same node structure that I have. Could you possibly take a screen shot of your pemitter and prender node settings?


Here are my pEmitter settings.
Attachments
2019-11-15 (2).png
2019-11-15 (2).png (280.22 KiB) Viewed 1425 times
2019-11-15 (3).png
2019-11-15 (3).png (296.59 KiB) Viewed 1425 times
2019-11-15 (4).png
2019-11-15 (4).png (313.96 KiB) Viewed 1425 times
Win 10 Home
Intel Core I7-7700HQ 32 GB 1 TB NVME SSD 1 TB SATA SSD
GTX-1060-6GB
Resolve 16.2
Offline

xunile

  • Posts: 1030
  • Joined: Mon Apr 23, 2018 5:21 am
  • Real Name: Eric Eisenmann

Re: Particles not showing up!

PostFri Nov 15, 2019 5:45 pm

PrinceCorwin wrote:

That's weird that it's working for you. Practically the same node structure that I have. Could you possibly take a screen shot of your pemitter and prender node settings?


Here are my pRender settings.
Attachments
2019-11-15 (5).png
2019-11-15 (5).png (294.59 KiB) Viewed 1424 times
Win 10 Home
Intel Core I7-7700HQ 32 GB 1 TB NVME SSD 1 TB SATA SSD
GTX-1060-6GB
Resolve 16.2
Offline

PrinceCorwin

  • Posts: 20
  • Joined: Tue Oct 29, 2019 12:03 pm
  • Real Name: Steve Amalfitano

Re: Particles not showing up!

PostSat Nov 16, 2019 12:44 am

Yep, I've got the same settings. No particles rendered.
DR Free Version
Win 10 Laptop
i7 9750 2.6GHz
32 GB RAM
NVIDIA GeForce GTX 1650
Offline

xunile

  • Posts: 1030
  • Joined: Mon Apr 23, 2018 5:21 am
  • Real Name: Eric Eisenmann

Re: Particles not showing up!

PostSat Nov 16, 2019 1:04 am

PrinceCorwin wrote:Yep, I've got the same settings. No particles rendered.


If you can select the nodes in your Fusion comp, hit ctrl-c, then reply to this message and hit the "Code" button and click in-between the two code tags and paste the code you can post your node tree and I can copy it into Fusion and see if I see the issue.
Win 10 Home
Intel Core I7-7700HQ 32 GB 1 TB NVME SSD 1 TB SATA SSD
GTX-1060-6GB
Resolve 16.2
Offline

PrinceCorwin

  • Posts: 20
  • Joined: Tue Oct 29, 2019 12:03 pm
  • Real Name: Steve Amalfitano

Re: Particles not showing up!

PostMon Nov 18, 2019 12:30 am

xunile wrote:
PrinceCorwin wrote:Yep, I've got the same settings. No particles rendered.


If you can select the nodes in your Fusion comp, hit ctrl-c, then reply to this message and hit the "Code" button and click in-between the two code tags and paste the code you can post your node tree and I can copy it into Fusion and see if I see the issue.



As an update, I've gotten glob particles to render but would rather line or point. I've pasted code as you asked. Thanks for the help

Code: Select all
{
   Tools = ordered() {
      Renderer3D2 = Renderer3D {
         CtrlWZoom = false,
         CustomData = { ToolVersion = 2, },
         Inputs = {
            ["RendererSoftware.Channels.Nest"] = Input { Value = 1, },
            GlobalOut = Input { Value = 227, },
            Width = Input { Value = 1920, },
            Height = Input { Value = 1080, },
            UseFrameFormatSettings = Input { Value = 1, },
            ["Gamut.SLogVersion"] = Input { Value = FuID { "SLog2" }, },
            SceneInput = Input {
               SourceOp = "Merge3D2",
               Source = "Output",
            },
            CameraSelector = Input { Value = FuID { "Camera3D1" }, },
            RendererType = Input { Value = FuID { "RendererOpenGL" }, },
            ["RendererOpenGL.Channels.Nest"] = Input { Value = 1, },
            ["RendererOpenGL.AntiAliasing.Channels.RGBA.HighQuality.Enable"] = Input { Value = 1, },
            ["RendererOpenGL.AntiAliasing.Presets.Color.Supersampling.HighQuality.RateX"] = Input { Value = 3, },
            ["RendererOpenGL.AntiAliasing.Presets.Color.Supersampling.HighQuality.RateY"] = Input { Value = 3, },
            ["RendererOpenGL.AntiAliasing.Presets.Color.Multisampling.LowQuality.SampleCount"] = Input { Value = 2, },
            ["RendererOpenGL.AntiAliasing.Presets.Color.Multisampling.HighQuality.SampleCount"] = Input { Value = 3, },
            ["RendererOpenGL.AntiAliasing.Presets.Aux.Supersampling.HighQuality.RateX"] = Input { Value = 3, },
            ["RendererOpenGL.AntiAliasing.Presets.Aux.Supersampling.HighQuality.RateY"] = Input { Value = 3, },
            ["RendererOpenGL.AntiAliasing.Presets.Aux.Multisampling.LowQuality.SampleCount"] = Input { Value = 2, },
            ["RendererOpenGL.AntiAliasing.Presets.Aux.Multisampling.HighQuality.SampleCount"] = Input { Value = 3, },
            ["RendererOpenGL.AccumQuality"] = Input { Value = 32, },
         },
         ViewInfo = OperatorInfo { Pos = { 841.599, -3415.79 } },
         SubInputsData = {
            RendererOpenGL = {
               Version = 1
            }
         }
      },
      MediaOut1 = MediaOut {
         Inputs = {
            Index = Input { Value = "0", },
            Input = Input {
               SourceOp = "Renderer3D2",
               Source = "Output",
            },
         },
         ViewInfo = OperatorInfo { Pos = { 851.333, -3482.33 } },
      },
      pRender1 = pRender {
         Inputs = {
            _MotionBlurWarning = Input { Disabled = true, },
            GlobalOut = Input { Value = 227, },
            Width = Input { Value = 1920, },
            Height = Input { Value = 1080, },
            UseFrameFormatSettings = Input { Value = 1, },
            ["Gamut.SLogVersion"] = Input { Value = FuID { "SLog2" }, },
            OutputMode = Input { Disabled = true, },
            ["MaterialID.MaterialID"] = Input { Value = 1, },
            ["ObjectID.ObjectID"] = Input { Value = 4, },
            Input = Input {
               SourceOp = "pEmitter1",
               Source = "Output",
            },
         },
         ViewInfo = OperatorInfo { Pos = { 604.667, -3476.27 } },
      },
      Merge3D2 = Merge3D {
         Inputs = {
            PassThroughLights = Input { Value = 1, },
            SceneInput1 = Input {
               SourceOp = "ReplaceMaterial3D1",
               Source = "Output",
            },
            SceneInput2 = Input {
               SourceOp = "Camera3D1",
               Source = "Output",
            },
            SceneInput3 = Input {
               SourceOp = "pRender1",
               Source = "Output",
            },
         },
         ViewInfo = OperatorInfo { Pos = { 526.666, -3409.93 } },
      },
      ReplaceMaterial3D1 = ReplaceMaterial3D {
         Inputs = {
            SceneInput = Input {
               SourceOp = "Text3D1",
               Source = "Output",
            },
            MaterialInput = Input {
               SourceOp = "Reflect1",
               Source = "MaterialOutput",
            },
            ["MtlStdInputs.MaterialID"] = Input { Value = 6, },
         },
         ViewInfo = OperatorInfo { Pos = { 366, -3472.64 } },
      },
      MATERIAL_WARD = MtlWard {
         NameSet = true,
         Inputs = {
            ["Diffuse.Color.Red"] = Input { Value = 0.197568, },
            ["Diffuse.Color.Green"] = Input { Value = 0.63560448, },
            ["Diffuse.Color.Blue"] = Input { Value = 0.882, },
            ["Diffuse.Color.Alpha"] = Input { Value = 0.724, },
            ["Diffuse.Opacity"] = Input { Value = 0.677, },
            ["Specular.Nest"] = Input { Value = 1, },
            MaterialID = Input { Value = 1, },
         },
         ViewInfo = OperatorInfo { Pos = { 452.667, -3517.49 } },
      },
      Reflect1 = MtlReflect {
         Inputs = {
            BackgroundMaterial = Input {
               SourceOp = "MATERIAL_WARD",
               Source = "MaterialOutput",
            },
            ["Reflection.GlancingStrength"] = Input { Value = 0.795, },
            ["Reflection.Color.Material"] = Input {
               SourceOp = "SphereMap1",
               Source = "MaterialOutput",
            },
            MaterialID = Input { Value = 2, },
         },
         ViewInfo = OperatorInfo { Pos = { 338.667, -3516.88 } },
      },
      pEmitter1 = pEmitter {
         ID = 233,
         Inputs = {
            ["ParticleStyleBrush.Brush"] = Input {
               Value = 1,
               UserString1 = "ball_metal",
            },
            ["ParticleStyleNGon.NGonType"] = Input { Value = 2, },
            ["ParticleStylePoint.SubPixelRendered"] = Input { Value = 1, },
            Number = Input {
               SourceOp = "pEmitter1Number",
               Source = "Value",
            },
            Lifespan = Input { Value = 94, },
            LifespanVariance = Input { Value = 0.8, },
            VelocityControls = Input { Value = 1, },
            Velocity = Input { Value = 0.425, },
            AngleZ = Input { Value = -90, },
            RotationControls = Input { Value = 1, },
            AlwaysFaceCamera = Input { Value = 0, },
            SpinControls = Input { Value = 1, },
            Style = Input { Value = FuID { "ParticleStyleBlob" }, },
            ["ParticleStyleBlob.Noise"] = Input { Value = 0.835, },
            Region = Input { Value = FuID { "CubeRgn" }, },
            ["ParticleStyle.ColorControls"] = Input { Value = 1, },
            ["ParticleStyle.SizeControls"] = Input { Value = 1, },
            ["ParticleStyle.Size"] = Input { Value = 0.0472, },
            ["ParticleStyle.SizeVariance"] = Input { Value = 0.0906, },
            ["ParticleStyle.SizeToVelocity"] = Input { Value = 0.032, },
            ["ParticleStyle.SizeOverLife"] = Input {
               SourceOp = "pEmitter1SizeOverLife",
               Source = "Value",
            },
            ["ParticleStyle.FadeControls"] = Input { Value = 1, },
            ["ParticleStyle.FadeIn"] = Input { Value = 0.1, },
            ["ParticleStyle.FadeOut"] = Input { Value = 0.644, },
            ["ParticleStyle.MergeControls"] = Input { Value = 1, },
            ["ParticleStyle.SubtractiveAdditive"] = Input { Value = 0.795, },
            ["ParticleStyle.BlurOverLife"] = Input {
               SourceOp = "pEmitter1BlurOverLife2D",
               Source = "Value",
            },
            ["CubeRgn.Width"] = Input { Value = 10.46, },
            ["CubeRgn.Height"] = Input { Value = 5, },
            ["CubeRgn.Depth"] = Input { Value = 16, },
            ["CubeRgn.Translate.Y"] = Input { Value = -0.0245227266095989, },
            ["CubeRgn.Translate.Z"] = Input { Value = 4.40649479160367, },
         },
         ViewInfo = OperatorInfo { Pos = { 604, -3518.69 } },
      },
      pEmitter1Number = BezierSpline {
         SplineColor = { Red = 233, Green = 206, Blue = 78 },
         NameSet = true,
         KeyFrames = {
            [0] = { 400, RH = { 0.333333333333333, 266.666666666667 }, Flags = { Linear = true } },
            [1] = { 0, LH = { 0.666666666666667, 133.333333333333 }, Flags = { Linear = true } }
         }
      },
      pEmitter1SizeOverLife = LUTBezier {
         KeyColorSplines = {
            [0] = {
               [0] = { 0.5, RH = { 0.0466321243523314, 0.533792240300375 }, Flags = { Linear = true } },
               [0.139896373056994] = { 0.705673758865248, LH = { 0.0932689149360859, 0.699690315103722 }, RH = { 0.421881656514513, 0.741859370372762 } },
               [0.989637305699482] = { 0.570921985815603, LH = { 0.706390328151987, 0.595669231929984 } }
            }
         },
         SplineColor = { Red = 192, Green = 128, Blue = 64 },
      },
      pEmitter1BlurOverLife2D = LUTBezier {
         KeyColorSplines = {
            [0] = {
               [0] = { 0.5, RH = { 0.333333333333333, 0.5 }, Flags = { Linear = true } },
               [1] = { 0.5, LH = { 0.666666666666667, 0.5 }, Flags = { Linear = true } }
            }
         },
         SplineColor = { Red = 192, Green = 128, Blue = 64 },
      },
      Text3D1 = Text3D {
         Inputs = {
            CharacterSpacing = Input { Value = 1.041, },
            Position1 = Input { Value = 1, },
            Rotation1 = Input { Value = 1, },
            StyledText = Input {
               SourceOp = "Follower1",
               Source = "StyledText",
            },
            Font = Input { Value = "Arial", },
            Style = Input { Value = "Bold", },
            Size = Input {
               SourceOp = "Text3D1Size",
               Source = "Value",
            },
            VerticalTopCenterBottom = Input { Value = 1, },
            VerticalJustification = Input { Value = 3, },
            VerticalJustificationNew = Input { Value = 3, },
            HorizontalJustificationNew = Input { Value = 3, },
            Extrusion = Input { Value = 1, },
            ExtrusionProfile = Input {
               SourceOp = "Text3D1ExtrusionProfile",
               Source = "Value",
            },
            ExtrusionDepth = Input { Value = 0.0976, },
            SmoothingAngle = Input { Value = 0, },
            ManualFontKerningPlacement = Input {
               Value = StyledText {
                  Array = {
                  },
                  Value = ""
               },
            },
         },
         ViewInfo = OperatorInfo { Pos = { 244, -3475.67 } },
      },
      Follower1 = StyledTextFollower {
         CtrlWZoom = false,
         Inputs = {
            Delay = Input { Value = 4, },
            Text = Input {
               Value = StyledText {
                  Array = {
                  },
                  Value = "TRIBE OF ONE"
               },
            },
            Rotation1 = Input { Value = 1, },
            AngleY1 = Input {
               SourceOp = "Follower1AngleY",
               Source = "Value",
            },
         },
      },
      Follower1AngleY = BezierSpline {
         SplineColor = { Red = 14, Green = 221, Blue = 165 },
         NameSet = true,
         KeyFrames = {
            [61] = { 90, RH = { 71.3333333333333, 60 }, Flags = { Linear = true } },
            [92] = { 0, LH = { 57.7, 0 } }
         }
      },
      Text3D1Size = BezierSpline {
         SplineColor = { Red = 225, Green = 0, Blue = 225 },
         NameSet = true,
         KeyFrames = {
            [53] = { 1.89 }
         }
      },
      Text3D1ExtrusionProfile = LUTBezier {
         KeyColorSplines = {
            [0] = {
               [0] = { 0, RH = { 0.0666666666666667, 0.333333333333333 }, Flags = { Linear = true } },
               [0.2] = { 1, LH = { 0.133333333333333, 0.666666666666667 }, RH = { 0.4, 1 }, Flags = { Linear = true } },
               [0.8] = { 1, LH = { 0.6, 1 }, RH = { 0.866666666666667, 0.666666666666667 }, Flags = { Linear = true } },
               [1] = { 0, LH = { 0.933333333333333, 0.333333333333333 }, Flags = { Linear = true } }
            }
         },
         SplineColor = { Red = 192, Green = 128, Blue = 64 },
      },
      Camera3D1 = Camera3D {
         Inputs = {
            ["Transform3DOp.Translate.X"] = Input {
               SourceOp = "Camera3D1XOffset",
               Source = "Value",
            },
            ["Transform3DOp.Translate.Y"] = Input {
               SourceOp = "Camera3D1YOffset",
               Source = "Value",
            },
            ["Transform3DOp.Translate.Z"] = Input {
               SourceOp = "Camera3D1ZOffset",
               Source = "Value",
            },
            ["Transform3DOp.Rotate.X"] = Input {
               SourceOp = "Camera3D1XRotation",
               Source = "Value",
            },
            ["Transform3DOp.Rotate.Y"] = Input {
               SourceOp = "Camera3D1YRotation",
               Source = "Value",
            },
            ["Transform3DOp.Rotate.Z"] = Input {
               SourceOp = "Camera3D1ZRotation",
               Source = "Value",
            },
            FLength = Input { Value = 18.2123442718302, },
            ["Stereo.Mode"] = Input { Value = FuID { "Mono" }, },
            FilmGate = Input { Value = FuID { "BMD_URSA_4K_16x9" }, },
            ["SurfacePlaneInputs.ObjectID.ObjectID"] = Input { Value = 3, },
            ["MtlStdInputs.MaterialID"] = Input { Value = 7, },
         },
         ViewInfo = OperatorInfo { Pos = { 231.333, -3437.83 } },
      },
      Camera3D1XOffset = BezierSpline {
         SplineColor = { Red = 250, Green = 59, Blue = 49 },
         NameSet = true,
         KeyFrames = {
            [25] = { 0.855202010214874, RH = { 51.3333333333333, 0.765033891138246 }, Flags = { Linear = true } },
            [104] = { 0.201197804760347, LH = { 77.6666666666665, 0.201197804760347 } }
         }
      },
      Camera3D1YOffset = BezierSpline {
         SplineColor = { Red = 252, Green = 131, Blue = 47 },
         NameSet = true,
         KeyFrames = {
            [0] = { 0.961643669564326, RH = { 26, 1.09063122251543 }, Flags = { Linear = true } },
            [78] = { 1.90920607778201, LH = { 51.9999999999999, 1.90920607778201 } }
         }
      },
      Camera3D1ZOffset = BezierSpline {
         SplineColor = { Red = 254, Green = 207, Blue = 46 },
         NameSet = true,
         KeyFrames = {
            [0] = { 0.071196187628446, RH = { 26.3333333333333, 1.48448874299681 }, Flags = { Linear = true } },
            [79] = { 10.3220396588446, LH = { 52.6666666666665, 10.3220396588446 } }
         }
      },
      Camera3D1XRotation = BezierSpline {
         SplineColor = { Red = 255, Green = 128, Blue = 128 },
         NameSet = true,
         KeyFrames = {
            [0] = { -366.600036621094, RH = { 63.6666666666667, -367.800028483073 }, Flags = { Linear = true } },
            [191] = { -370.200012207031, LH = { 127.333333333333, -370.200012207031 } }
         }
      },
      Camera3D1YRotation = BezierSpline {
         SplineColor = { Red = 128, Green = 255, Blue = 128 },
         NameSet = true,
         KeyFrames = {
            [0] = { 31.599983215332, RH = { 24, 27.7298266775321 }, Flags = { Linear = true } },
            [72] = { 0.799987435340881, LH = { 48, 0.799987435340881 } }
         }
      },
      Camera3D1ZRotation = BezierSpline {
         SplineColor = { Red = 128, Green = 128, Blue = 255 },
         NameSet = true,
         KeyFrames = {
            [0] = { 90, RH = { 16, 60 }, Flags = { Linear = true } },
            [48] = { 0, LH = { 22.0452281997163, -3.96560041797447e-013 }, RH = { 50.8181818181818, 6.87134886674472e-015 } },
            [79] = { 0, LH = { 68.6666666666666, 0 } }
         }
      },
      ReflectionMap = GroupOperator {
         NameSet = true,
         Outputs = {
            Output1 = InstanceOutput {
               SourceOp = "SphereMap1",
               Source = "MaterialOutput",
            }
         },
         ViewInfo = GroupInfo {
            Pos = { 224, -3518.69 },
            Flags = {
               AllowPan = false,
               ConnectedSnap = true,
               AutoSnap = true,
               RemoveRouters = true
            },
            Size = { 455.333, 210.212, 227.667, 53.3333 },
            Direction = "Horizontal",
            PipeStyle = "Direct",
            Scale = 1,
            Offset = { -229.334, 3611.68 }
         },
         Tools = ordered() {
            side = Shape3D {
               CtrlWShown = false,
               NameSet = true,
               Inputs = {
                  ["Transform3DOp.Translate.X"] = Input { Value = 0.802834704520236, },
                  ["Transform3DOp.Translate.Y"] = Input { Value = 1.10982565908205, },
                  ["Transform3DOp.Translate.Z"] = Input { Value = 2.52665731700051, },
                  ["Transform3DOp.PivotNest"] = Input { Value = 1, },
                  ["Transform3DOp.ScaleLock"] = Input { Value = 0, },
                  ["Transform3DOp.Scale.Z"] = Input { Value = 2.678, },
                  ["MtlStdInputs.Diffuse.Color.Red"] = Input { Value = 0.378, },
                  ["MtlStdInputs.Diffuse.Color.Green"] = Input { Value = 0.37611, },
                  ["MtlStdInputs.Diffuse.Color.Blue"] = Input { Value = 0.37611, },
                  ["MtlStdInputs.MaterialID"] = Input { Value = 4, },
                  ["SurfacePlaneInputs.SizeLock"] = Input { Value = 0, },
                  ["SurfacePlaneInputs.Width"] = Input { Value = 10, },
                  ["SurfacePlaneInputs.Height"] = Input { Value = 5.12, },
                  ["SurfacePlaneInputs.ObjectID.ObjectID"] = Input { Value = 2, }
               },
               ViewInfo = OperatorInfo { Pos = { 90, -3529.83 } },
            },
            top = Shape3D {
               CtrlWShown = false,
               NameSet = true,
               Inputs = {
                  ["Transform3DOp.Translate.X"] = Input { Value = -0.0137491632954987, },
                  ["Transform3DOp.Translate.Y"] = Input { Value = 3.66105301277968, },
                  ["Transform3DOp.Translate.Z"] = Input { Value = 0.0759043207998816, },
                  ["Transform3DOp.Rotate.X"] = Input { Value = -90, },
                  ["Transform3DOp.ScaleLock"] = Input { Value = 0, },
                  ["Transform3DOp.Scale.Z"] = Input { Value = 2.678, },
                  ["MtlStdInputs.MaterialID"] = Input { Value = 4, },
                  ["SurfacePlaneInputs.SizeLock"] = Input { Value = 0, },
                  ["SurfacePlaneInputs.Width"] = Input { Value = 10, },
                  ["SurfacePlaneInputs.Height"] = Input { Value = 5.12, },
                  ["SurfacePlaneInputs.ObjectID.ObjectID"] = Input { Value = 2, }
               },
               ViewInfo = OperatorInfo { Pos = { 144, -3499.47 } },
            },
            bottom = Shape3D {
               CtrlWShown = false,
               NameSet = true,
               Inputs = {
                  ["Transform3DOp.Translate.X"] = Input { Value = 0.0712694035226322, },
                  ["Transform3DOp.Translate.Y"] = Input { Value = -0.715208844693692, },
                  ["Transform3DOp.Translate.Z"] = Input { Value = -0.0642541117244233, },
                  ["Transform3DOp.Rotate.X"] = Input { Value = -90, },
                  ["Transform3DOp.ScaleLock"] = Input { Value = 0, },
                  ["Transform3DOp.Scale.Z"] = Input { Value = 2.678, },
                  ["MtlStdInputs.MaterialID"] = Input { Value = 4, },
                  ["SurfacePlaneInputs.SizeLock"] = Input { Value = 0, },
                  ["SurfacePlaneInputs.Width"] = Input { Value = 4.8, },
                  ["SurfacePlaneInputs.Height"] = Input { Value = 2.05, },
                  ["SurfacePlaneInputs.Lighting.Nest"] = Input { Value = 1, },
                  ["SurfacePlaneInputs.BlendMode.Nest"] = Input { Value = 1, },
                  ["SurfacePlaneInputs.ObjectID.ObjectID"] = Input { Value = 2, }
               },
               ViewInfo = OperatorInfo { Pos = { 218.666, -3485.26 } },
            },
            SphericalCamera1 = SphericalCamera3D {
               CtrlWShown = false,
               Inputs = {
                  PerspFarClip = Input { Value = 0.1, },
                  ["Stereo.Mode"] = Input { Value = FuID { "Mono" }, },
               },
               ViewInfo = OperatorInfo { Pos = { 64.6667, -3567.01 } },
            },
            Box = Shape3D {
               CtrlWShown = false,
               NameSet = true,
               Inputs = {
                  ["Transform3DOp.Translate.X"] = Input { Value = -21.1229424378444, },
                  ["Transform3DOp.Translate.Y"] = Input { Value = 0.908487860462725, },
                  ["Transform3DOp.Translate.Z"] = Input { Value = -9.14010740229625, },
                  ["MtlStdInputs.MaterialID"] = Input { Value = 3, },
                  ["SurfacePlaneInputs.Width"] = Input { Value = 1.26, },
                  ["SurfacePlaneInputs.ObjectID.ObjectID"] = Input { Value = 1, }
               },
               ViewInfo = OperatorInfo { Pos = { 64.6667, -3600.01 } },
            },
            Duplicate3D1 = Duplicate3D {
               CtrlWShown = false,
               Inputs = {
                  LastCopy = Input { Value = 25, },
                  ["Translate.X"] = Input { Value = 1.75250454295448, },
                  SceneInput = Input {
                     SourceOp = "Box",
                     Source = "Output",
                  },
               },
               ViewInfo = OperatorInfo { Pos = { 174.667, -3600.01 } },
            },
            Merge3D1 = Merge3D {
               CtrlWShown = false,
               Inputs = {
                  SceneInput1 = Input {
                     SourceOp = "Duplicate3D1",
                     Source = "Data3D",
                  },
                  SceneInput2 = Input {
                     SourceOp = "SphericalCamera1",
                     Source = "Output",
                  },
                  SceneInput3 = Input {
                     SourceOp = "top",
                     Source = "Output",
                  },
                  SceneInput5 = Input {
                     SourceOp = "side",
                     Source = "Output",
                  },
                  SceneInput4 = Input {
                     SourceOp = "bottom",
                     Source = "Output",
                  },
               },
               ViewInfo = OperatorInfo { Pos = { 190.667, -3567.01 } },
            },
            Renderer3D1 = Renderer3D {
               CtrlWShown = false,
               CustomData = { ToolVersion = 2 },
               Inputs = {
                  GlobalOut = Input { Value = 227, },
                  Width = Input { Value = 1920, },
                  Height = Input { Value = 1080, },
                  UseFrameFormatSettings = Input { Value = 1, },
                  ["Gamut.SLogVersion"] = Input { Value = FuID { "SLog2" }, },
                  SceneInput = Input {
                     SourceOp = "Merge3D1",
                     Source = "Output",
                  },
               },
               ViewInfo = OperatorInfo { Pos = { 284, -3567.01 } },
            },
            SphereMap1 = SphereMap {
               CtrlWShown = false,
               Inputs = {
                  MapMode = Input { Value = 1, },
                  Rotation = Input { Value = 1, },
                  ["Rotate.X"] = Input {
                     SourceOp = "SphereMap1XRotation",
                     Source = "Value",
                  },
                  ["Rotate.Y"] = Input {
                     SourceOp = "SphereMap1YRotation",
                     Source = "Value",
                  },
                  ["Rotate.Z"] = Input {
                     SourceOp = "SphereMap1ZRotation",
                     Source = "Value",
                  },
                  ["FilterMode.Nest"] = Input { Value = 1, },
                  Image = Input {
                     SourceOp = "Renderer3D1",
                     Source = "Output",
                  },
                  MaterialID = Input { Value = 5, },
               },
               ViewInfo = OperatorInfo { Pos = { 394, -3567.01 } },
            }
         },
      },
      SphereMap1XRotation = BezierSpline {
         SplineColor = { Red = 255, Green = 128, Blue = 128 },
         NameSet = true,
         KeyFrames = {
            [0] = { 62.3, RH = { 7, 28.7 }, Flags = { Linear = true } },
            [21] = { -38.5, LH = { 14, -4.90000000000001 }, RH = { 77.6666666666667, -25.7666666666667 }, Flags = { Linear = true } },
            [191] = { -0.3, LH = { 134.333333333333, -13.0333333333333 }, Flags = { Linear = true } }
         }
      },
      SphereMap1YRotation = BezierSpline {
         SplineColor = { Red = 128, Green = 255, Blue = 128 },
         NameSet = true,
         KeyFrames = {
            [0] = { -321.3, RH = { 7, -285.533333333333 }, Flags = { Linear = true } },
            [21] = { -214, LH = { 14, -249.766666666667 }, RH = { 77.6666666666667, -177.6 }, Flags = { Linear = true } },
            [191] = { -104.8, LH = { 134.333333333333, -141.2 }, Flags = { Linear = true } }
         }
      },
      SphereMap1ZRotation = BezierSpline {
         SplineColor = { Red = 128, Green = 128, Blue = 255 },
         NameSet = true,
         KeyFrames = {
            [21] = { -485.3, RH = { 77.6666666666667, -408.766666666667 }, Flags = { Linear = true } },
            [191] = { -255.7, LH = { 134.333333333333, -332.233333333333 }, Flags = { Linear = true } }
         }
      }
   }
}
DR Free Version
Win 10 Laptop
i7 9750 2.6GHz
32 GB RAM
NVIDIA GeForce GTX 1650
Offline

xunile

  • Posts: 1030
  • Joined: Mon Apr 23, 2018 5:21 am
  • Real Name: Eric Eisenmann

Re: Particles not showing up!

PostMon Nov 18, 2019 3:34 am

I took a look at your nodes and the only real problem I saw was that you had the size of the particles too low, he had them set to .5 then tweaked the other settings below the main size setting. I didn't get them to look exactly the same as his with that size setting, so I would suggest maybe 3 or 4 for the size setting. I cannot see all of his settings so he might have a setup that causes the particles to show up better when he made the video or there might be a slight difference between Resolve 15 and 16. If you are still not seeing anything I am at a bit of a loss.
Attachments
2019-11-17 (3).png
2019-11-17 (3).png (373.64 KiB) Viewed 1367 times
Win 10 Home
Intel Core I7-7700HQ 32 GB 1 TB NVME SSD 1 TB SATA SSD
GTX-1060-6GB
Resolve 16.2
Offline

PrinceCorwin

  • Posts: 20
  • Joined: Tue Oct 29, 2019 12:03 pm
  • Real Name: Steve Amalfitano

Re: Particles not showing up!

PostThu Nov 21, 2019 7:30 pm

xunile wrote:I took a look at your nodes and the only real problem I saw was that you had the size of the particles too low, he had them set to .5 then tweaked the other settings below the main size setting. I didn't get them to look exactly the same as his with that size setting, so I would suggest maybe 3 or 4 for the size setting. I cannot see all of his settings so he might have a setup that causes the particles to show up better when he made the video or there might be a slight difference between Resolve 15 and 16. If you are still not seeing anything I am at a bit of a loss.


Thanks. I'll give that a look. I believe I changed the size because I switched to blob particles instead of line but I'll switch back and see if I can get them to show up.
DR Free Version
Win 10 Laptop
i7 9750 2.6GHz
32 GB RAM
NVIDIA GeForce GTX 1650
Offline

Ashley Thomas

  • Posts: 19
  • Joined: Sat May 04, 2019 4:11 am
  • Real Name: Ashley Thomas

Re: Particles not showing up!

PostThu Dec 26, 2019 7:39 pm

I ran across what I think is the same issue via a BM YouTube tutorial. I was able to make the particles visible by updating the fixing the pEmitter / Style / Color settings. Color appears to be white but is at 1.0 for each component... if I change to something like 10, particles become very bright.

My post to other thread is here...
https://forum.blackmagicdesign.com/viewtopic.php?f=22&t=86256&p=580262#p580262
Offline
User avatar

Bryan Ray

  • Posts: 1348
  • Joined: Mon Nov 28, 2016 5:32 am
  • Location: Los Angeles, CA, USA

Re: Particles not showing up!

PostThu Dec 26, 2019 8:12 pm

The Point style particles may entirely vanish if you're not viewing at 100% scale. They're only one pixel in diameter, so filtering can very easily make them invisible. The reason they show up when you turn up their brightness is simply because you're averaging a much larger number with the surrounding black pixels.
Bryan Ray
http://www.bryanray.name
http://www.musevfx.com
Offline

Ashley Thomas

  • Posts: 19
  • Joined: Sat May 04, 2019 4:11 am
  • Real Name: Ashley Thomas

Re: Particles not showing up!

PostThu Dec 26, 2019 9:26 pm

Bryan Ray wrote:The Point style particles may entirely vanish if you're not viewing at 100% scale. They're only one pixel in diameter, so filtering can very easily make them invisible. The reason they show up when you turn up their brightness is simply because you're averaging a much larger number with the surrounding black pixels.


Thanks Bryan... these were line particles with the tutorial's values. Maybe the YouTube video tutorial is using a higher quality graphics/monitor setup allowing the particles to be seen or something. I'll keep that in mind.

Return to Fusion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 114 guests