Resolve LUTs not working in Mini Converter SDI to HDMI 6G

Do you have questions about Desktop Video, Converters, Routers and Monitoring?
  • Author
  • Message
Offline

beninsler

  • Posts: 6
  • Joined: Tue Oct 29, 2013 7:05 pm

Resolve LUTs not working in Mini Converter SDI to HDMI 6G

PostWed Sep 22, 2021 2:45 am

I'm trying to build a LUT for our post production pipeline to lift an SDI signal coming into our SDI to HDMI 6G Mini Converter, and I'm running into some behavior that I can't explain or understand. Any 33 point LUT that I save out of Resolve, even a no-change LUT that applies no adjustments to the image, results in odd color artifacting that appears to be the result of bad image math. Bright regions of the image (like an out of focus practical light in the BG) receive a hard white or pink ring around them when the LUT is applied. Other areas of the frame - that don't necessarily appear to be bright or highly saturated, receive bright pink, purple or green pixelation (see sample image - please forgive the moire effect from me taking a photo of my monitor).

I'd assume I'm trying to do something beyond my scope of color science understanding, but the hard part for me to understand is that, in a scramble to find a solution, I've built some 33 point LUTs in Photoshop, and these work just fine. Also, the pre-installed LUTs on the SDI to HDMI 6G Mini Converter appeared to work without artifacts before I overwrote them, and the stock Resolve LUTs also work without creating artifacts. It appears that it is only LUTs generated in Resolve that are causing the issue.

The artifacts are introduced regardless of the signal being processed. This LUT is intended to modify a 4K HDR P3-D65 signal. However we've also tested the numerous experimental LUTs on a 1920x1080 Rec 709 signal. The above behavior is observed on both signals.

Thanks so much!

Ben

artifact_2.jpg
artifact_2.jpg (58.06 KiB) Viewed 363 times


artifact_1.jpg
artifact_1.jpg (138.23 KiB) Viewed 363 times
Offline

Salva Vinets

  • Posts: 2
  • Joined: Wed Sep 08, 2021 5:05 pm
  • Real Name: Salva Viñets

Re: Resolve LUTs not working in Mini Converter SDI to HDMI 6

PostTue Sep 28, 2021 8:29 am

Would love to know if anybody had success loading a calibration LUT(33points) on this device and if it's properly working.

Best of luck on your issue Beninsler!

Return to Post Production

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 22 guests