BRAW in Premiere - exposure adjustment not working?

Do you have questions about Desktop Video, Converters, Routers and Monitoring?
  • Author
  • Message
Offline

midmarkwest

  • Posts: 2
  • Joined: Tue Mar 31, 2020 3:50 pm
  • Real Name: Mark Brown

BRAW in Premiere - exposure adjustment not working?

PostTue Mar 31, 2020 3:58 pm

Hi,

I am a total newby.

Just downloaded and installed the latest BRAW plugin for Premiere PRO. Running PPRO CC 2020. All of the BRAW adjustments appear to be working fine in the effects panel, with the EXCEPTION of the exposure slider.

I am using the "decode using Clip" option, if that's of any relevance.

Again, I'm completely new to all this. Thanks in advance.
Offline

Jaqen Hghar_Turin

  • Posts: 1
  • Joined: Thu Apr 30, 2020 8:41 am
  • Real Name: Valentino Spinato

Re: BRAW in Premiere - exposure adjustment not working?

PostThu Apr 30, 2020 8:44 am

I have the same issue.

Thanks for any help on this topic.

Best regards
Offline

CaptainHook

Blackmagic Design

  • Posts: 1735
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 4:50 am
  • Location: Melbourne, Australia
  • Real Name: Hook

Re: BRAW in Premiere - exposure adjustment not working?

PostFri May 01, 2020 2:46 am

Hi, we've been able to reproduce this here. We will look to fix this in an update but for now a workaround is that it only seems to happen with a new project so if you save and re-open your project the control should work.

Thanks for the report.
**Any post by me prior to Aug 2014 was before i started working for Blackmagic**
Offline

midmarkwest

  • Posts: 2
  • Joined: Tue Mar 31, 2020 3:50 pm
  • Real Name: Mark Brown

Re: BRAW in Premiere - exposure adjustment not working?

PostMon Jun 01, 2020 1:58 am

Thanks for the update!
Offline

mmbewe

  • Posts: 1
  • Joined: Sat Jul 18, 2020 12:54 pm
  • Real Name: Mateo Mbewe

Re: BRAW in Premiere - exposure adjustment not working?

PostSat Jul 18, 2020 12:59 pm

CaptainHook wrote:Hi, we've been able to reproduce this here. We will look to fix this in an update but for now a workaround is that it only seems to happen with a new project so if you save and re-open your project the control should work.

Thanks for the report.


I'm also getting the same issue but re-opening the project doesn't help. I've discovered that if I set the exposure to 2 or 3 plus and mess with the other settings, sometimes it will randomly just update the exposure and the clip will blow out. I'm then able to adjust the clip exposure as normal but if I go onto the next clip, I receive the original issue again.
Offline
User avatar

antoine

  • Posts: 271
  • Joined: Sat Nov 24, 2018 2:20 am
  • Warnings: 1
  • Real Name: Antoine Dornstetter

Re: BRAW in Premiere - exposure adjustment not working?

PostMon Jul 20, 2020 5:17 pm

We don't have this issue with BRAW Studio our Blackmagic RAW importer for Adobe https://www.autokroma.com/BRAW_Studio/
BRAW Studio for Adobe CC (Premiere Pro, After Effects, Media Encoder) : www.autokroma.com/BRAW_Studio/

Now comes with a brand new Source Settings Panel (like Lumetri) with batch modifications and others cool features ! youtube.com/watch?v=w4REl_U8K6c

Return to Post Production

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 16 guests