How do you install the BRAW plug in for Adobe Premiere?

Do you have questions about Desktop Video, Converters, Routers and Monitoring?
  • Author
  • Message
Offline

asflyboy

  • Posts: 10
  • Joined: Thu Mar 29, 2018 9:58 pm
  • Real Name: Terry Lewis

How do you install the BRAW plug in for Adobe Premiere?

PostFri Sep 18, 2020 4:18 pm

I recently purchased the BlackMagic Cinema 6k camera. I downloaded the BlackMagic RAW 1.8.1 package. Ran the package and then started Premiere. Plug in does not show up in extensions. Is there another download I need to get? How do you install this exactly.

Thanks,

iMac
MacOS 10.15.6
Adobe Premiere Pro 2020
Offline
User avatar

antoine

  • Posts: 296
  • Joined: Sat Nov 24, 2018 2:20 am
  • Real Name: Antoine Dornstetter

Re: How do you install the BRAW plug in for Adobe Premiere?

PostFri Sep 18, 2020 4:31 pm

It won't show up in extensions. Only BRAW Studio Premiere Pro Panel will show there because our importer suite has a dedicated panel.

Try to directly import .braw into Premiere Pro and you'll see if you have a BRAW importer installed or not (Blackmagic Premiere Pro plugin or BRAW Studio)
BRAW Studio for Adobe CC (Premiere Pro, After Effects, Media Encoder) : www.autokroma.com/BRAW_Studio/

Now comes with a brand new Source Settings Panel (like Lumetri) with batch modifications and others cool features ! youtube.com/watch?v=w4REl_U8K6c
Offline

asflyboy

  • Posts: 10
  • Joined: Thu Mar 29, 2018 9:58 pm
  • Real Name: Terry Lewis

Re: How do you install the BRAW plug in for Adobe Premiere?

PostFri Sep 18, 2020 4:37 pm

antoine wrote:It won't show up in extensions. Only BRAW Studio Premiere Pro Panel will show there because our importer suite has a dedicated panel.

Try to directly import .braw into Premiere Pro and you'll see if you have a BRAW importer installed or not (Blackmagic Premiere Pro plugin or BRAW Studio)



I don't see the BRAW Studio Premiere Pro Panel. I'm talking about the plug in from BlackMagice. I don't have the autokroma package. Can you post a step by step on exactly how to do that?

I can import .braw files into Premiere. I just don't have the BRAW Studio Premiere Pro Panel in extensions.

Thanks
Offline
User avatar

antoine

  • Posts: 296
  • Joined: Sat Nov 24, 2018 2:20 am
  • Real Name: Antoine Dornstetter

Re: How do you install the BRAW plug in for Adobe Premiere?

PostFri Sep 18, 2020 5:05 pm

asflyboy wrote:I don't see the BRAW Studio Premiere Pro Panel.


Yes

asflyboy wrote:I don't have the autokroma package.


I didn't say otherwise.

asflyboy wrote:I'm talking about the plug in from BlackMagice.
Yes I know, but then why do you care about the panel extension ? "I can import .braw files into Premiere. I just don't have the BRAW Studio Premiere Pro Panel in extensions." ?



Once you installed the Blackmagic Premiere Pro plugin, just import a .braw into Premiere Pro. if it works, it proves it's working and everything is fine. You will never see the Blackmagic plugin in the "extensions" because that's just for BRAW Studio. And you need to choose between BRAW Studio OR Blackmagic plugin. You can download and install BRAW Studio from here : https://www.autokroma.com/BRAW_Studio/Download
BRAW Studio for Adobe CC (Premiere Pro, After Effects, Media Encoder) : www.autokroma.com/BRAW_Studio/

Now comes with a brand new Source Settings Panel (like Lumetri) with batch modifications and others cool features ! youtube.com/watch?v=w4REl_U8K6c
Offline

asflyboy

  • Posts: 10
  • Joined: Thu Mar 29, 2018 9:58 pm
  • Real Name: Terry Lewis

Re: How do you install the BRAW plug in for Adobe Premiere?

PostFri Sep 18, 2020 5:17 pm

antoine wrote:
asflyboy wrote:I don't see the BRAW Studio Premiere Pro Panel.


Yes

asflyboy wrote:I don't have the autokroma package.


I didn't say otherwise.

asflyboy wrote:I'm talking about the plug in from BlackMagice.
Yes I know, but then why do you care about the panel extension ? "I can import .braw files into Premiere. I just don't have the BRAW Studio Premiere Pro Panel in extensions." ?



Once you installed the Blackmagic Premiere Pro plugin, just import a .braw into Premiere Pro. if it works, it proves it's working and everything is fine. You will never see the Blackmagic plugin in the "extensions" because that's just for BRAW Studio. And you need to choose between BRAW Studio OR Blackmagic plugin. You can download and install BRAW Studio from here : https://www.autokroma.com/BRAW_Studio/Download


Thank You
Offline

DirectResponseProductions

  • Posts: 1
  • Joined: Sat Sep 19, 2020 5:14 pm
  • Real Name: Doug Vaughan

Re: How do you install the BRAW plug in for Adobe Premiere?

PostSat Sep 19, 2020 5:27 pm

I installed the 1.8 plug in and I still can't import braw.
The import window in premiere pops up when I attempt to import.
However the progress bar never moves and, therefore, the braw clips never make
it to the project panel. Please advise.
Offline
User avatar

antoine

  • Posts: 296
  • Joined: Sat Nov 24, 2018 2:20 am
  • Real Name: Antoine Dornstetter

Re: How do you install the BRAW plug in for Adobe Premiere?

PostTue Sep 22, 2020 7:33 am

DirectResponseProductions wrote:I installed the 1.8 plug in and I still can't import braw.
The import window in premiere pops up when I attempt to import.
However the progress bar never moves and, therefore, the braw clips never make
it to the project panel. Please advise.


Hi Doug,

1) Does import works in After Effects ?

2) Could you try BRAW Studio too ? This way we'll know if it's an issue from Blackmagic plugin or from Adobe Premiere Pro. As asked by email three days ago, we would need a screenshot and a bug report if this issue comes up with BRAW Studio : https://www.autokroma.com/blog/How-to-r ... AW-Studio/

Regards,

Antoine
BRAW Studio for Adobe CC (Premiere Pro, After Effects, Media Encoder) : www.autokroma.com/BRAW_Studio/

Now comes with a brand new Source Settings Panel (like Lumetri) with batch modifications and others cool features ! youtube.com/watch?v=w4REl_U8K6c

Return to Post Production

Who is online

Users browsing this forum: Boring Ben and 12 guests