Resolve Lite-takes over entire monitor-how to prevent?

Do you have questions about Desktop Video, Converters, Routers and Monitoring?
  • Author
  • Message
Offline

James B.

  • Posts: 27
  • Joined: Sat Sep 29, 2012 12:55 am

Resolve Lite-takes over entire monitor-how to prevent?

PostSat Sep 29, 2012 12:58 am

Hi
Can anyone tell me if it is possible to manually shrink the DaVinci Lite window so that it doesn't fill the entire monitor??
Offline

Eric Santiago

  • Posts: 520
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 4:41 am

Re: Resolve Lite-takes over entire monitor-how to prevent?

PostSat Sep 29, 2012 1:48 am

nope you cant
Offline

Andrew Hunter

  • Posts: 202
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 2:30 pm
  • Location: Toronto, Canada

Re: Resolve Lite-takes over entire monitor-how to prevent?

PostSat Sep 29, 2012 1:30 pm

The UI elements are designed for a minimum of 1920x1080, it won't scale any smaller.
Offline

James B.

  • Posts: 27
  • Joined: Sat Sep 29, 2012 12:55 am

Re: Resolve Lite-takes over entire monitor-how to prevent?

PostSat Sep 29, 2012 2:37 pm

Thanks. For a dedicated workstation this may make sense. But many users need to constantly switch between apps. This makes it extremely cumbersome. Just my 2 cents.
Offline

Pete Proniewicz-Brooks

  • Posts: 277
  • Joined: Sun Sep 09, 2012 6:06 pm

Re: Resolve Lite-takes over entire monitor-how to prevent?

PostSat Sep 29, 2012 3:12 pm

eco_bach wrote:Thanks. For a dedicated workstation this may make sense. But many users need to constantly switch between apps. This makes it extremely cumbersome. Just my 2 cents.


Going to be a powerful machine to run resolve and any other program's. There's always keyboard switching if you need to.
Offline

Andrew Hunter

  • Posts: 202
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 2:30 pm
  • Location: Toronto, Canada

Re: Resolve Lite-takes over entire monitor-how to prevent?

PostSat Sep 29, 2012 4:03 pm

eco_bach wrote:Thanks. For a dedicated workstation this may make sense. But many users need to constantly switch between apps. This makes it extremely cumbersome. Just my 2 cents.


How so? Press the windows (super) key and you can switch to other applications.
Offline

Michael Phillips

  • Posts: 220
  • Joined: Sun Aug 26, 2012 9:09 pm
  • Location: Boston

Re: Resolve Lite-takes over entire monitor-how to prevent?

PostSat Sep 29, 2012 7:11 pm

And on Mac, do "command-H" to hid application and you get back to your desktop.

Michael
Michael Phillips
Consultant
www.linkedin.com/in/phillipsm
Offline

Eric Santiago

  • Posts: 520
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 4:41 am

Re: Resolve Lite-takes over entire monitor-how to prevent?

PostSun Sep 30, 2012 12:37 am

I miss Apple Spaces :)
but honestly, Resolve is resource killer.
I would not take that chance in a professional environment.
Offline

CaptainHook

Blackmagic Design

  • Posts: 1684
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 4:50 am
  • Location: Melbourne, Australia
  • Real Name: Hook

Re: Resolve Lite-takes over entire monitor-how to prevent?

PostSun Sep 30, 2012 8:57 pm

I just use command+tab (alt+tab in windows) to switch applications. Hold down to cycle through to different apps currently open.
**Any post by me prior to Aug 2014 was before i started working for Blackmagic**
Offline
User avatar

Dwaine Maggart

Blackmagic Design

  • Posts: 6367
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 2:53 pm

Re: Resolve Lite-takes over entire monitor-how to prevent?

PostMon Oct 01, 2012 4:06 pm

Dwaine Maggart
Blackmagic Design DaVinci Support

Return to Post Production

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests