Smart bins on Cut page

  • Author
  • Message
Offline

wgroll

  • Posts: 6
  • Joined: Thu Jul 05, 2018 10:29 pm
  • Real Name: William Groll

Smart bins on Cut page

PostThu Feb 06, 2020 8:36 pm

Not having the Smart Bins available on the Cut Page makes no sense to me and makes the Cut Page almost useless to me. I'd like to see Blackmagic add the ability to access my Smart Bins from the Cut Page.

In searching this forum I've seen many posts also looking for Smart Bin accessibility on the Cut page - the replies to those posts are rarely positive and mostly trolling and ridicule, I don't understand why the question is causing backlash from other forum users. (I do realize this statement will almost certainly generate more of that cruft, but for Blackmagic, I hope you take my suggestion seriously.)
Offline

kinvermark

  • Posts: 444
  • Joined: Tue Apr 16, 2019 5:04 pm
  • Real Name: Mark Wilson

Re: Smart bins on Cut page

PostThu Feb 06, 2020 8:44 pm

Sure, but in the meanwhile....

You can make a smart bin into a floating window and it will stay open and accessible in the cut page.
Windows 10 laptop. Intel i7-10750H, 32GB RAM, Nvidia 2060 GPU, SSD & RAID HD array. Resolve Studio 17.2.2
Offline

wgroll

  • Posts: 6
  • Joined: Thu Jul 05, 2018 10:29 pm
  • Real Name: William Groll

Re: Smart bins on Cut page

PostThu Feb 06, 2020 9:58 pm

kinvermark wrote:Sure, but in the meanwhile....

You can make a smart bin into a floating window and it will stay open and accessible in the cut page.

That's brilliant! Works great especially as I have multiple monitors.

Thank you so much for the suggestion!
Offline

Jim Simon

  • Posts: 17640
  • Joined: Fri Dec 23, 2016 1:47 am

Re: Smart bins on Cut page

PostThu Feb 06, 2020 10:57 pm

I would find this useful as well. Not having access to my organized media is a big part of why I can't even try the Cut page for my projects.
Offline

Singularity

  • Posts: 189
  • Joined: Sat Jun 09, 2018 12:31 pm
  • Real Name: Ki Rin

Re: Smart bins on Cut page

PostMon Mar 30, 2020 6:54 am

kinvermark wrote:Sure, but in the meanwhile....

You can make a smart bin into a floating window and it will stay open and accessible in the cut page.


That does work, but unfortunately the source tape feature ignores smart bins. It would be great if that it would be populated just from the smart bin that is selected.
Resolve 17 beta. Windows 10 Pro. Ryzen 2700x. GTX 1060 6GB. 32GB 3200mhz DDR4 RAM. ASUS Crosshair x370.
Offline
User avatar

NickMDal

  • Posts: 107
  • Joined: Mon Apr 08, 2019 7:25 pm
  • Real Name: Nick Mirro

Re: Smart bins on Cut page

PostMon Apr 06, 2020 9:49 pm

I found a pretty easy workaround. In my case, smart bins are dated, so I can see the time progression of clips. I just created identically named bins under master. Then easily dragged the content of each smart bin to its matching master bin. Now all smart bin content is accessible from the cut page.

Its not perfect, but now I'm using the cut page as I had hoped.
Resolve Studio 17.2 B11
Win 10 Home (2004) 19041.630

ASRock X570 Taichi w/TB3 AIC R2.0
ASUS ProArt PA248QV 24.1
2 Acer 1080p LCDs
AMD Ryzen 9 3900X
32GB DDR4
GeForce RTX 2080Ti 11GB

Apple ProRes
LaCie 2TB Rugged Pro Thunderbolt 3 SSD

BMD Micro Panel
Offline

lrose69

  • Posts: 15
  • Joined: Wed Jan 27, 2021 10:41 am
  • Real Name: Lloyd Roseblade

Re: Smart bins on Cut page

PostThu Feb 11, 2021 6:44 pm

WHUT!? I was just searching this forum for how to access my Smart Bins from within the Cut Page - it didn't even occur to me that wouldn't be possible (without having to create floaty windows or duplicating bins and copying the smart bins contents across). :shock: :o

I'm new to Resolve and I do really love it, but I'm not a fan of software that forces you to having to know about its underlaying architecture. At the end of the day if I've organised my media in Smart Bins then they should just be 'there' available for me. I couldn't care less if the media I want is in a smart bin, normal bin, or tutankhamon's tomb...just be there.

--goes off to create a yucky floating window--
Offline

Tom Early

  • Posts: 2000
  • Joined: Wed Jul 17, 2013 11:01 am

Re: Smart bins on Cut page

PostFri Mar 26, 2021 10:55 pm

+1
MBP2016, MacOS 11.2.3, 2.9 GHz Intel Core i7, 16 GB 2133 MHz LPDDR3,
Radeon Pro 460 4096 MB, Resolve Studio 16.2.8/17.2.1
Output: UltraStudio 4K Mini, Desktop Video 12.0
2nd GUI: 1920x1080, mostly using Dual Screen mode, Full Screen Timeline turned ON
Offline

Nicolas Buh

  • Posts: 8
  • Joined: Mon Apr 13, 2020 9:26 pm
  • Real Name: Nicolas Buhmann

Re: Smart bins on Cut page

PostWed Mar 31, 2021 4:26 pm

+1
This would be useful to have
Offline

ChristianM

  • Posts: 8
  • Joined: Thu Aug 15, 2019 4:02 pm
  • Real Name: Christian Mair

Re: Smart bins on Cut page

PostSat May 08, 2021 8:01 am

+1
Can't believe it's still not there... it can't be rocket-science to implement smart bins on the cut page and if the source tape feature also works with it even better!
Offline

skotboard

  • Posts: 1
  • Joined: Fri May 21, 2021 4:42 pm
  • Real Name: Scott Vance

Re: Smart bins on Cut page

PostFri May 21, 2021 4:47 pm

+1

Need this!
Offline

flipnap

  • Posts: 18
  • Joined: Sun Oct 18, 2020 8:35 pm
  • Real Name: John Berry

Re: Smart bins on Cut page

PostWed Jun 16, 2021 11:39 am

yep. just left another post on a thread here because Im used to FCPX "favorites". been in resolve for a bit now and mostly small experimental projects to transition over and learn. but recently hit a BIG project with a tons of dailies that need the fat trimmed off. after reading about smart bins and creating "subclips" I was happy. until I realized they don't show up in the cut page. im floored after reading this thread. this should be like the EASIEST thing for BM to implement. its mission critical and workarounds to get them to show is ludicrous. im pretty shocked actually.
Offline

Todd-Lane

  • Posts: 9
  • Joined: Sun Mar 01, 2020 4:27 am
  • Real Name: Todd Lane

Re: Smart bins on Cut page

PostWed Jun 23, 2021 3:12 am

kinvermark wrote:Sure, but in the meanwhile....

You can make a smart bin into a floating window and it will stay open and accessible in the cut page.


Thanks for this suggestion. Wouldn't have thought of that.

Return to DaVinci Resolve Feature Requests

Who is online

Users browsing this forum: panos_mts and 4 guests