Dynamic Subtitle background

  • Author
  • Message
Offline

C.T. Bell

  • Posts: 117
  • Joined: Wed Sep 18, 2019 1:54 pm
  • Real Name: Charles Bell

Dynamic Subtitle background

PostWed Nov 27, 2019 3:04 pm

I'd like the subtitle background to be dynamic and adjust to the size and length of the text. Readjusting for each entry is tedious and you have to uncheck "use track style" which kind of breaks it.
Resolve 17.4
Ryzen 2700x - 8 core
GTX 1070ti 8gb
32 Gig ram
Win 10
Offline

bertilmelhof

  • Posts: 1
  • Joined: Tue Dec 17, 2019 10:12 am
  • Real Name: Bertil Melhof-Pedersen

Re: Dynamic Subtitle background

PostTue Dec 17, 2019 10:14 am

Second that. A lot of people have been requesting this during a long period and the lack of this feature makes the otherwise pretty neat subs feature borderline useless.
Offline

Jim Simon

  • Posts: 18401
  • Joined: Fri Dec 23, 2016 1:47 am

Re: Dynamic Subtitle background

PostWed Dec 18, 2019 6:08 pm

This would be a very useful time saver.
Offline

Tom Early

  • Posts: 2037
  • Joined: Wed Jul 17, 2013 11:01 am

Re: Dynamic Subtitle background

PostWed Dec 18, 2019 8:19 pm

+1.

There is simply no point in offering a background option without enabling it to be dynamic (optionally, though most people will surely use it this way).
MBP2016, MacOS 11.6, 2.9 GHz Intel Core i7, 16 GB 2133 MHz LPDDR3,
Radeon Pro 460 4096 MB, Resolve Studio 17.4.1
Output: UltraStudio 4K Mini, Desktop Video 12.0
2nd GUI: 1920x1080, mostly using Dual Screen mode, Full Screen Timeline turned ON
Offline

rintelen

  • Posts: 18
  • Joined: Sun Jun 23, 2019 2:26 pm
  • Real Name: John Clarkson

Re: Dynamic Subtitle background

PostSat Sep 05, 2020 12:53 pm

I want to know what is wrong with the programmers? Why cannot they sort this subtitling issue out?

What I require is as follows:

Black dynamic (adaptive) background subtitles
I should be able to simply set this up and start making subtitles to BBC standards


To be honest with you, I am thinking of leaving Davinci Resolve and finding a programme that can do this, as it is pretty pathetic really isn't it? Look at the BBC subtitle standards, and you will see what I mean! Who is the program for? Amateurs or professionals? They need to advertise appropriately that this program is not professional, because it does not have a workable subtitle system.

Instead of sorting out updates that DON'T MATTER they need to focus on things that DO MATTER. Put me in charge for 10 days and I'd kick some ass.
Offline
User avatar

AndrewKeil

  • Posts: 117
  • Joined: Sat Jan 25, 2020 11:27 pm
  • Location: Belfast, Northern Ireland
  • Real Name: Andrew Keil

Re: Dynamic Subtitle background

PostSat Sep 05, 2020 1:10 pm

+1

Subtitles are badly in need of an overhaul.
DaVinci Resolve 17 Studio
MB Pro 15" 2018 2.9GHz i9 32GB
Viewsonic VP3268 4K
Samsung X5 NVME 1TB
OWC Express NVME 5TB
OWC Thunderbay RAID x4 144TB
Blackmagic eGPU RX580 8GB
Blackmagic Decklink 4K
Stream Deck XL
Offline

JeremyB22

  • Posts: 5
  • Joined: Wed Sep 23, 2020 2:08 pm
  • Real Name: Jeremy Boschung

Re: Dynamic Subtitle background

PostWed Sep 23, 2020 2:09 pm

+1
Offline

jmlariv

  • Posts: 5
  • Joined: Sat Dec 28, 2019 6:47 pm
  • Real Name: Jean Marc Lariviere

Re: Dynamic Subtitle background

PostWed Oct 14, 2020 4:40 pm

I couldn't agree more. I'm a pro user, this feature is absolutely necessary and it was first raised years ago. Is anyone from Blackmagic listening to us?
DVR 16.2.6.005
i7-6800, 3.40 GHz, 32 GB
NVidia GeForce GTX 1050 Ti
Windows 10
Offline
User avatar

Ola Harström

  • Posts: 21
  • Joined: Fri May 23, 2014 5:16 am

Re: Dynamic Subtitle background

PostTue Nov 10, 2020 9:23 am

I would like this feature too! Sometimes I even have to use Premiere Pro to subtitle stuff because I need this feature and that's not exactly ideal.
Offline

Magnus Allgurén

  • Posts: 11
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 3:11 pm

Re: Dynamic Subtitle background

PostTue Nov 10, 2020 7:37 pm

+1
As Adobe just announced their new captions workflow, I was really hoping that Resolve 17 would follow the path. But sadly not... Right now, subtitling is not usable for me in Resolve!
Offline

RowanCloete

  • Posts: 38
  • Joined: Mon Apr 14, 2014 12:06 pm
  • Location: Johannesburg, South Africa

Re: Dynamic Subtitle background

PostMon Mar 08, 2021 1:42 pm

Oh my. Plus 1. Can't believe I need to go to Premiere to get these subs done now. Really?
Windows 10
HP Z820
Offline

Sameij

  • Posts: 2
  • Joined: Mon Apr 12, 2021 10:38 pm
  • Real Name: Samuel Meijer

Re: Dynamic Subtitle background

PostThu Apr 29, 2021 9:01 am

+ 1000!

I can't believe this isn't possible.

Businesses need video. Video needs subtitles. Background colors vary. This is actually a dealbreaker for me. I was confident this was included in the paid version.
Offline

JeremyB22

  • Posts: 5
  • Joined: Wed Sep 23, 2020 2:08 pm
  • Real Name: Jeremy Boschung

Re: Dynamic Subtitle background

PostFri May 21, 2021 1:30 pm

+1
Offline

C.T. Bell

  • Posts: 117
  • Joined: Wed Sep 18, 2019 1:54 pm
  • Real Name: Charles Bell

Re: Dynamic Subtitle background

PostSun Oct 24, 2021 1:52 pm

Fixed in Version 17.4
viewtopic.php?f=21&t=149263
Resolve 17.4
Ryzen 2700x - 8 core
GTX 1070ti 8gb
32 Gig ram
Win 10

Return to DaVinci Resolve Feature Requests

Who is online

Users browsing this forum: jfykeaucq871 and 7 guests