Transitions Removal and setting

  • Author
  • Message
Offline

amadeus67

  • Posts: 16
  • Joined: Tue May 21, 2019 7:02 am
  • Real Name: Chris Engel

Transitions Removal and setting

PostSat Apr 10, 2021 3:49 pm

Hi,

I find the transitions in the CUT and EDIT Page not consistent and a little buggy:

ALT-T does not work in the CUT page, only in the EDIT page

To add transitions I can select multiple clips and press STRG+T in CUT or EDIT Page,
BUT
there is no way to remove multiple transitions at once.

The only way I found is to use the SPEED EDITOR and it only works in the CUT Page.
If I select multiple clips and press the CUT button on the SPEED EDITOR. I can remove all the transitions at once. It does not work in the EDIT Page and I haven't found any menu Items or keyboard shortcut to mimic this action.

On the other side I cannot use the SPEED EDITOR to add multiple transitions at once, I can only remove them at once.

Could you please have a look at this issue and fix it?

Thanks

Christian
Offline

John Holt

  • Posts: 86
  • Joined: Sat Mar 02, 2019 8:54 pm
  • Real Name: John Holt

Re: BUG: Transitions Removal and setting

PostSat Apr 10, 2021 7:26 pm

Hello.

It is the dumbest thing I ever saw.

Select all the clips ("ctrl+a") drag a transition from the effects library to an existing transition and they all change to that transition. However you will now notice that only the transitions are selected, so Backspace and they go.

Mind Boggling.
Stay Safe!
John
Offline

amadeus67

  • Posts: 16
  • Joined: Tue May 21, 2019 7:02 am
  • Real Name: Chris Engel

Re: Transitions Removal and setting

PostMon Apr 12, 2021 3:57 pm

Hi John,

I cannot even repeat your way.
Did you do that in the EDIT or CUT page? I tried both and if I drag an effect to the existing transitions, they do not change and they do not get select.
What am I doing wrong?

Bye

Chris
Offline

John Holt

  • Posts: 86
  • Joined: Sat Mar 02, 2019 8:54 pm
  • Real Name: John Holt

Re: Transitions Removal and setting

PostWed Apr 14, 2021 10:09 pm

amadeus67 wrote:Hi John,

I cannot even repeat your way.
Did you do that in the EDIT or CUT page? I tried both and if I drag an effect to the existing transitions, they do not change and they do not get select.
What am I doing wrong?

Bye

Chris


Hi

Edit Page.

I selected all (ctrl+A) then dragged a transition from the effects library to the 1st transition and it deselected the video and selected only the transitions.

Gremlins!
Stay Safe!
John

Return to DaVinci Resolve Feature Requests

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests