Using VideoHub Smart Control pro with ATEM 4 M/E

Questions about ATEM Switchers, Camera Converter and everything live!
  • Author
  • Message
Offline

ZachLegleiter

  • Posts: 52
  • Joined: Sun Feb 07, 2016 4:26 am

Using VideoHub Smart Control pro with ATEM 4 M/E

PostTue Oct 03, 2023 9:12 pm

Hey everyone,

Just curious if it is possible to control the aux outputs on my ATEM 4 M/E Constellation HD switcher with a VideoHub Smart Control Pro? I understand this is possible on the 8K Constellation, which is why I ask.

I am needing to have aux output control for a monitor connected in a separate room from my ATEM. This room doesn’t have a computer where I can connect a stream deck to control the Aux’s like I can in other places which is why it would be great if I can connect a Smart Control pro.
Offline

Gary Adams

Blackmagic Design

  • Posts: 1391
  • Joined: Sat Aug 25, 2012 6:14 am

Re: Using VideoHub Smart Control pro with ATEM 4 M/E

PostTue Oct 03, 2023 10:45 pm

You should be able to use the Videohub Smart Control for this on any Constellation. I hope this helps.

Gary
Gary Adams
Blackmagic Design
Offline
User avatar

Roman Pytkin Pekarek

  • Posts: 2339
  • Joined: Tue Oct 30, 2012 1:11 pm
  • Location: SVK

Re: Using VideoHub Smart Control pro with ATEM 4 M/E

PostTue Oct 03, 2023 11:28 pm

I was tested it on Constellation 8K , and it works perfect .. Garry said , that works with Constellations HD too .. So no problem ..
http://tally.pytkin.sk
http://chucktv.eu
http://www.stonepp.tv
http://www.media-planet.sk
Offline

Adam Copland

  • Posts: 25
  • Joined: Wed Mar 15, 2017 11:07 pm

Re: Using VideoHub Smart Control pro with ATEM 4 M/E

PostMon Oct 09, 2023 8:26 am

It would great if you could use the video hub app to control the auxiliaries of an ATEM constellation as it’s a much better interface than the ATEM software’s drop down menu.

That isn’t possible at all is it?
Offline
User avatar

Roman Pytkin Pekarek

  • Posts: 2339
  • Joined: Tue Oct 30, 2012 1:11 pm
  • Location: SVK

Re: Using VideoHub Smart Control pro with ATEM 4 M/E

PostMon Oct 09, 2023 11:14 pm

I think , videohub APP not see ATEM .. I have 2 videohubs in OBVAN and I can select only between this two videohubs .. Atem is not in list ..
http://tally.pytkin.sk
http://chucktv.eu
http://www.stonepp.tv
http://www.media-planet.sk
Offline

Gary Adams

Blackmagic Design

  • Posts: 1391
  • Joined: Sat Aug 25, 2012 6:14 am

Re: Using VideoHub Smart Control pro with ATEM 4 M/E

PostTue Oct 10, 2023 3:16 pm

You should be able to access any Videohub supported ATEM with the software. Use the Add Videohub button and enter the IP address for the ATEM. I hope this helps.

Gary
Gary Adams
Blackmagic Design
Offline

cnnrward

  • Posts: 1
  • Joined: Fri Aug 04, 2023 12:57 am
  • Real Name: Connor Ward

Re: Using VideoHub Smart Control pro with ATEM 4 M/E

PostWed Feb 21, 2024 7:56 pm

Will this work with the standard video hub control panels and will it work on older switchers (Production Studio 2 M/E)?
Offline

Gary Adams

Blackmagic Design

  • Posts: 1391
  • Joined: Sat Aug 25, 2012 6:14 am

Re: Using VideoHub Smart Control pro with ATEM 4 M/E

PostThu Feb 22, 2024 12:32 am

The Videohub control panels simply connect to the IP address so any of those will work with supported ATEMs. ATEMs with Videohub support include all ATEM Mini, ATEM SDI, all Constellation models and the new Television Studio HD8 and 4K8. I hope I didn't make any typos here.

Gary
Gary Adams
Blackmagic Design

Return to Live Production

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], KirillH and 46 guests