Hyperdeck non responsive

Questions about ATEM Switchers, Camera Converter and everything live!
  • Author
  • Message
Offline

Videobegin

  • Posts: 463
  • Joined: Fri Jan 22, 2021 7:22 am
  • Real Name: Olaf Chen

Hyperdeck non responsive

PostSat May 04, 2024 8:11 am

hello,

My hyperdeck studio 12G is stuck in remote mode :(

All buttons are inactive and locked. It is visible on the usb port. But only the codec is selectable. I can use network access using NC and play, stop... but I can't find a command for a factory reset.

How can I recover a normal use :?:

thanks
Last edited by Videobegin on Tue Jun 11, 2024 10:38 am, edited 1 time in total.
Offline

Videobegin

  • Posts: 463
  • Joined: Fri Jan 22, 2021 7:22 am
  • Real Name: Olaf Chen

Re: Hyperdeck stuck in remote mode

PostMon May 06, 2024 7:54 pm

To eliminate a mechanical problem, has anyone ever encountered a faulty keyboard?
Offline

eMilty

  • Posts: 185
  • Joined: Mon Oct 22, 2018 9:54 pm
  • Location: The Netherlands
  • Real Name: Marco Miltenburg

Re: Hyperdeck stuck in remote mode

PostTue May 07, 2024 11:47 am

The command to disable remote control is:

Code: Select all
remote: enable: false
Offline

Videobegin

  • Posts: 463
  • Joined: Fri Jan 22, 2021 7:22 am
  • Real Name: Olaf Chen

Re: Hyperdeck always stuck

PostThu May 09, 2024 12:40 pm

Thanks Marco.

I'm not stuck anymore in remote mode,

remote
210 remote info
enable: false
override: false

... but I'm still stuck with the keyboard not responding. :evil:

On power up all the buttons turn on and off. Except for the stop button, which stays on when a disc is inserted. No button reacts (menu, input...). It's like an unplug keyboard.
Last edited by Videobegin on Mon May 13, 2024 11:18 am, edited 1 time in total.
Offline

eMilty

  • Posts: 185
  • Joined: Mon Oct 22, 2018 9:54 pm
  • Location: The Netherlands
  • Real Name: Marco Miltenburg

Re: Hyperdeck stuck in remote mode

PostMon May 13, 2024 9:21 am

Sounds like a problem with the keys indeed. Normally you should also be able to operate it with the keys on the front even when it's in remote mode.

You could send it to BMD for repair but I have the impression that they don't repair very much. If it's out of warranty they might offer you a refurbished model for a reduced price. You could also find a local (hobby) electronics guy. With a voltage meter and a logic analyzer it should not be too hard to find the problem, especially if you have another working device for him to compare it to. It could be as simple as a band ribbon not being inserted good anymore (due to a bump) or some small component(s) that have failed. Could be as easy as a pull-up resistor of a couple of cents.
Offline

Videobegin

  • Posts: 463
  • Joined: Fri Jan 22, 2021 7:22 am
  • Real Name: Olaf Chen

Re: Hyperdeck stuck in remote mode

PostMon May 13, 2024 10:12 am

Thank you Marco for your answer.

I got a reply from BMD: use it in the state with ncat :o :o :o
Not even a procedure for a return to factory settings!!!
eMilty wrote:they might offer you a refurbished model
It's a generation of out-of-warranty equipment, but some indication that BMD does not sell disposable equipment or that the company respects environmental values would have been appreciated.

I'm going to open it and check the points you mentioned but I wanted to rule out a software flaw first.
Have a nice day.
Offline

Videobegin

  • Posts: 463
  • Joined: Fri Jan 22, 2021 7:22 am
  • Real Name: Olaf Chen

Re: Hyperdeck stuck in remote mode

PostTue Jun 11, 2024 10:36 am

some updates :
I swapped keyboard pcb with another from a working recorder. Same problem. During tests, with open covers, I saw a blinking led D5 on the main board on the defective hyperdeck. Not on the working one.

Looking for parts, I asked some sellers on ebay and I had "the surprise" to learn that they have also unresponsive items.

It will be nice if a BMD representative can explain this alarm.

Return to Live Production

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 27 guests