ATEM Mini Pro ISO wrong colors

Questions about ATEM Switchers, Camera Converter and everything live!
  • Author
  • Message
Offline

Todd Liberty

  • Posts: 11
  • Joined: Sun May 14, 2017 11:26 pm

ATEM Mini Pro ISO wrong colors

PostFri Oct 22, 2021 4:23 pm

I have a local venue that uses a Crestron system to feed their LED walls. I just hook the output of my ATEM Mini to the HDMI port on the wall.

I am having a bizzare issue though. The colors are wrong on the output (Purples and Greens). My setup has a Mac Laptop in port 1, URSA Mini 4.6K in port 2, and another laptop in port 3. The first laptops color profile is set to SMPTE. The only way I can make the colors right is to put the output of the switcher into a DataVideo DAC-70 Cross-Converter and then plug that into the wall port.

I feel like it might be a sync issue but am unsure how to fix that with an ATEM Mini since they don't have a Reference input (or output).

Any help is appreciated, thanks!

Todd
Attachments
IMG_4253.png
URSA Mini with correct colors
IMG_4253.png (795.64 KiB) Viewed 525 times
IMG_4252.png
Mac laptop color space settings
IMG_4252.png (448.15 KiB) Viewed 525 times
IMG_4251.png
LED wall with wrong colors
IMG_4251.png (601.82 KiB) Viewed 525 times
Offline
User avatar

Tom_Bassford

  • Posts: 1665
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 8:12 am
  • Location: Europe / UK

Re: ATEM Mini Pro ISO wrong colors

PostFri Oct 22, 2021 4:48 pm

You are feeding YUV video into an input which expects RGB.


Sent from my iPhone using Tapatalk
http://www.atemuser.com
if it was easy it wouldn't be called engineering

Return to Live Production

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], crtkecnkl659, jfykeaucq871, oniongarlic and 12 guests