BMPC 6k Pro Switching Resolutions upon connection to ATEM

Questions about ATEM Switchers, Camera Converter and everything live!
  • Author
  • Message
Offline

RogersReel

  • Posts: 7
  • Joined: Sun Feb 13, 2022 1:12 am
  • Real Name: Jeff Rogers

BMPC 6k Pro Switching Resolutions upon connection to ATEM

PostMon Jun 20, 2022 7:59 am

Hello all,

This maybe a novice issue, but I just cannot figure this out so I'm turning to the veterans on this one. I have a BMPC 6k Pro camera that I am connecting to the CAM1 input of my ATEM MINI PRO EXTREME ISO. I'd like to record to my Samsung drive that is connected to the camera in 1080p ProRes, but every time I connect to the ATEM it switches over to BRAW formats only and the lowest resolution I can record in is 2160p. Is there a setting on the camera or the ATEM to prevent this change? I've looked at the ATEM settings and found a dropdown that allows for choosing a default recording resolution and I have 1080p 30 selected, but the camera always switches over to BRAW and only gives me 2160p as the lowest resolution option.

Help me Obi-Wan BRAWnobi...you're my only hope!
Offline
User avatar

Mark Foster

  • Posts: 1708
  • Joined: Tue Oct 27, 2015 10:59 am
  • Location: austria - no kangaroos +g*

Re: BMPC 6k Pro Switching Resolutions upon connection to ATE

PostMon Jun 20, 2022 9:15 am

depends on the camera control

you need a CEC killer:

linde CEC killer.jpg
linde CEC killer.jpg (109.92 KiB) Viewed 243 times
cMP 5.1 2x3,46/96GB/2x2TB SSD/4x4TB/7101A 4x2TB 970evo+/HP1344/BMD4k/RadeonVII
macOS 11.6.7
BMPCC 6k pro (7.9)
meike s35 cine 25mm, 35mm, 50mm, 75mm
resolve studio 17.4.6
mini panel
speed editor
desktop video 12.1
intensity pro 4k
atem extreme (8.6.1)
Offline

RogersReel

  • Posts: 7
  • Joined: Sun Feb 13, 2022 1:12 am
  • Real Name: Jeff Rogers

Re: BMPC 6k Pro Switching Resolutions upon connection to ATE

PostMon Jun 20, 2022 10:13 pm

Thanks for that suggestion, but I think there is a way to correct this problem between the two units without any additional attachments. Both products are made by Blackmagic and are supposed to work together. I shouldn't have to cancel out any HDMI CEC info. I'm guessing there is a setting either on the camera or in the ATEM that will correct this problem, I'm just asking people who use this setup regularly to tell me what to change.

Thanks again!
Offline

Howard Roll

  • Posts: 1674
  • Joined: Fri Jun 03, 2016 7:50 am

Re: BMPC 6k Pro Switching Resolutions upon connection to ATE

PostTue Jun 21, 2022 12:48 am

RogersReel wrote:I'm guessing there is a setting...


Guess all you like, it won't change the outcome, Mark is correct.

Good Luck
Offline

RogersReel

  • Posts: 7
  • Joined: Sun Feb 13, 2022 1:12 am
  • Real Name: Jeff Rogers

Re: BMPC 6k Pro Switching Resolutions upon connection to ATE

PostThu Jun 23, 2022 5:20 am

So the question then is why can I connect the 6k Pro via the same HDMI cable to a Atomos Ninja V and all the resolution options remain available, but when connected to the ATEM, a product also made by Blackmagic, the resolution options become limited? Anyone have a guess to that great mystery of the universe?
Offline

Cybershadow

  • Posts: 27
  • Joined: Tue Mar 09, 2021 10:14 pm
  • Location: Germany
  • Real Name: Jens Willmroth

Re: BMPC 6k Pro Switching Resolutions upon connection to ATE

PostThu Jun 23, 2022 9:46 am

I can only guess the the reason could be limited processing power that can either be used for the color corrector (when connected to an ATEM) or processing intensive video compression algorithms.
Greetings from Hamburg, Germany
Jens Willmroth

Return to Live Production

Who is online

Users browsing this forum: CptCurk and 16 guests