ATEM Mini Problems by beginner

Questions about ATEM Switchers, Camera Converter and everything live!
  • Author
  • Message
Offline

ShleeOZ

  • Posts: 2
  • Joined: Sat Jan 11, 2020 3:15 pm
  • Real Name: Ashley Hull

ATEM Mini Problems by beginner

PostSat Jan 11, 2020 3:21 pm

Hey,
I've found myself with two problems.

1) My PS4 Pro doesn't seem to work. I've tried all of the HDMI ports with different HDMI cables. Has anybody else tested their Playstation?

2) The HDMI 1 port visuals seem to be green as well. same issue at here viewtopic.php?f=4&t=105327
I've noticed in the software, I can trigger the hdmi 1 direct as output and it'll work. but goes back to green effect by default. I assume this is on purpose, but how do I make all of the HDMI1-4 just regular inputs?

Thanks.
Offline

rboerner

  • Posts: 8
  • Joined: Fri Jan 03, 2020 3:34 pm
  • Real Name: ROBERT BOERNER

Re: ATEM Mini Problems by beginner

PostMon Jan 13, 2020 6:00 pm

In regard to item #1, the Atem Mini does not appear to support the ingestion of video that is protected by HDCP. If you turn off HDCP in the PS4 does that help? I would post a link to the PS4 manual that shows how to do this, however since I am new to forum I am unable to post links. A quick web search for 'disable HDCP PS4' should take you to the Sony manual with the relevant information.
Offline

Gary Adams

Blackmagic Design

  • Posts: 1006
  • Joined: Sat Aug 25, 2012 6:14 am

Re: ATEM Mini Problems by beginner

PostMon Jan 13, 2020 6:20 pm

Hello Ashley. All ATEM switchers will not pass HDCP protected video. It is important to note that input #1 on the ATEM Mini is unique since it has the direct capability bypassing internal processing.

Regards, Gary
Gary Adams
Blackmagic Design
Offline

ShleeOZ

  • Posts: 2
  • Joined: Sat Jan 11, 2020 3:15 pm
  • Real Name: Ashley Hull

Re: ATEM Mini Problems by beginner

PostTue Jan 14, 2020 8:09 am

The PS4 problem makes perfect sense. I'll investigate the HDCP.

Regarding the green HDMI1 channel. If I plug my device into HDMI2-4 it works without issue, then back to green on 1. Any idea?

I'm going to try a bunch of different hardware in HDMI1 and see if it's universal.

Return to Live Production

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 15 guests