ATEM Software Control 2 Instances ?

Questions about ATEM Switchers, Camera Converter and everything live!
  • Author
  • Message
Offline

vivoices

  • Posts: 301
  • Joined: Sun Apr 22, 2018 9:15 am
  • Real Name: Udo Jansen

ATEM Software Control 2 Instances ?

PostSat May 23, 2020 10:11 am

I have both an ATEM Mini Pro and an ATEM Mini connected to my laptop.

Is it possible to open 2 instances of ATEM Software Control to work on both ATEMs via the same laptop?
Udo Jansen

Win 10 Pro 1909, Resolve Studio 16.2.4, Dual 6 core Xeon @ 3.5GHz (24 threads), 96 GB ECC RAM, Nvidia Quadro P4000 (8GB VRAM) 451.77 NSD, 17TB SSDs, Intensity Pro 4K | Nuendo, Wavelab, RX
Offline

AndyMcHardy

  • Posts: 140
  • Joined: Sun Oct 08, 2017 11:11 am
  • Location: UK

Re: ATEM Software Control 2 Instances ?

PostSat May 23, 2020 10:14 am

On a Mac you can only run one instance of the ATEM software so you would need a second computer, not 100 sure on Windows.
The other option would be to look at something like bitfocus companion which can control multiple devices from a single interface.
Flypack 1: ATEM 1M/E 4K | Studio Converter | Camera Converter | Hyperdeck Studio Pro | 12x12 Cleanswitch | SmartScope Duo 4K | Teranex 2D
Flypack 2: ATEM TVS HD | Hyperdeck Studio Mini | SmartView Duo
Office: ATEM Mini
Offline

vivoices

  • Posts: 301
  • Joined: Sun Apr 22, 2018 9:15 am
  • Real Name: Udo Jansen

Re: ATEM Software Control 2 Instances ?

PostSat May 23, 2020 10:25 am

I tried to open a 2nd instance on Windows without success.

But why?
Each ATEM has its own unique IP address on the net, so there shouldn't be any conflicts while running 2 or more instances.
Udo Jansen

Win 10 Pro 1909, Resolve Studio 16.2.4, Dual 6 core Xeon @ 3.5GHz (24 threads), 96 GB ECC RAM, Nvidia Quadro P4000 (8GB VRAM) 451.77 NSD, 17TB SSDs, Intensity Pro 4K | Nuendo, Wavelab, RX
Offline
User avatar

Roman Pytkin Pekarek

  • Posts: 1602
  • Joined: Tue Oct 30, 2012 1:11 pm
  • Location: SVK

Re: ATEM Software Control 2 Instances ?

PostSat May 23, 2020 10:42 am

Udo : Its really complicated .. Why not use free Companion ? Buy streamdeck to it and U will be happy .. U can add 10 atems , if u need .. and control it ..

https://www.thomann.de/cz/search_dir.html?sw=streamdeck

Image
http://www.media-planet.sk
http://www.stonepp.tv
http://tally.pytkin.sk
Offline

vivoices

  • Posts: 301
  • Joined: Sun Apr 22, 2018 9:15 am
  • Real Name: Udo Jansen

Re: ATEM Software Control 2 Instances ?

PostSat May 23, 2020 8:20 pm

A Streamdeck is on the list anyways, Roman.
Companion is running already and can be used without a Streamdeck as well.

But still having as many instances of ATEM Software Control on the same machine as there are ATEMs connected would make life much easier.
Udo Jansen

Win 10 Pro 1909, Resolve Studio 16.2.4, Dual 6 core Xeon @ 3.5GHz (24 threads), 96 GB ECC RAM, Nvidia Quadro P4000 (8GB VRAM) 451.77 NSD, 17TB SSDs, Intensity Pro 4K | Nuendo, Wavelab, RX
Offline

Frank Engel

  • Posts: 505
  • Joined: Thu May 17, 2018 11:09 pm
  • Real Name: Frank Engel

Re: ATEM Software Control 2 Instances ?

PostSun May 24, 2020 2:16 am

Either that or allow one instance to open additional windows with each pointing to a different ATEM...

Return to Live Production

Who is online

Users browsing this forum: phayez and 36 guests