How to set ATEM Mini to DHCP

Questions about ATEM Switchers, Camera Converter and everything live!
  • Author
  • Message
Offline

GLWESTON

  • Posts: 4
  • Joined: Mon Sep 21, 2020 11:05 pm
  • Real Name: George Weston

How to set ATEM Mini to DHCP

PostMon Sep 21, 2020 11:13 pm

My mini seems to be working using a fixed IP but I would like to set it to DHCP but can't figure out how.

George
Offline

Jim Simon

  • Posts: 22854
  • Joined: Fri Dec 23, 2016 1:47 am

Re: How to set ATEM Mini to DHCP

PostTue Sep 22, 2020 3:27 pm

I don't recall anything about this from the manual.
Offline

GLWESTON

  • Posts: 4
  • Joined: Mon Sep 21, 2020 11:05 pm
  • Real Name: George Weston

Re: How to set ATEM Mini to DHCP

PostTue Sep 22, 2020 4:37 pm

I posted because several other posts suggested setting a Mini to DHCP to solve a problem but didn't say how. In the configure screen DHCP is not a choice that I could find while manual is.
I know the Pro defaults to DHCP.

George
Offline

Michael_Andreas

  • Posts: 1672
  • Joined: Sat Jan 05, 2019 9:40 pm
  • Real Name: Michael Andreas

Re: How to set ATEM Mini to DHCP

PostTue Sep 22, 2020 6:55 pm

Take a look in the Manual, pages 90 - 91.
_________________________________________________
DR Studio 17.4.1 Win10Pro 21H1/19043.1320 - i7-6700K@4GHz, 32GB RAM
RTX 2070 8GB, "Studio" driver 472.39
OS,Library: 1TB SSD - Project: 1TB SSD - Cache: 1TB NVMe
Offline

GLWESTON

  • Posts: 4
  • Joined: Mon Sep 21, 2020 11:05 pm
  • Real Name: George Weston

Re: How to set ATEM Mini to DHCP

PostTue Sep 22, 2020 7:03 pm

OK, but I still don't see any reference to DHCP and the Mini (not Mini Pro).
Offline

floh79

  • Posts: 292
  • Joined: Thu Dec 17, 2020 10:45 am
  • Real Name: Florian Erfurth

Re: How to set ATEM Mini to DHCP

PostTue Jul 19, 2022 9:25 pm

Hi, I want to know if ATEM Mini doesn't have DHCP-Client. I didn't find a setting so the ATEM Mini will get IP by DHCP.

Best regards
Floh
Offline

Dave Del Vecchio

  • Posts: 1603
  • Joined: Mon Nov 25, 2013 10:25 am

Re: How to set ATEM Mini to DHCP

PostWed Jul 20, 2022 12:32 am

The original ATEM Mini only supports using a static IP address, which is the same way all of the earlier ATEM models worked. The ATEM Mini Pro was the first ATEM model to support DHCP and this feature was also carried over to the ATEM Mini Extreme.

There is a note about these differences on pages 103-104 of the ATEM Mini manual:
https://documents.blackmagicdesign.com/ ... 3980810000
ATEM Mini connects to ATEM hardware panels and your network using a fixed IP address which
is set to a default address during manufacture. ATEM Mini Pro, ATEM Mini Extreme and ATEM
hardware panels can use a fixed IP address or DHCP.
Offline

floh79

  • Posts: 292
  • Joined: Thu Dec 17, 2020 10:45 am
  • Real Name: Florian Erfurth

Re: How to set ATEM Mini to DHCP

PostFri Jul 22, 2022 9:18 pm

Thank you! Didn't know the difference between the Mini and Mini Pro/Extreme in regard to DHCP-settings.

Return to Live Production

Who is online

Users browsing this forum: nnjrewzas112 and 19 guests