Wont boot up - ATEM Television Studio Pro 4K UHD Live Pro

Questions about ATEM Switchers, Camera Converter and everything live!
  • Author
  • Message
Offline

JesseMaitland

  • Posts: 8
  • Joined: Mon May 30, 2016 5:42 am
  • Location: California

Wont boot up - ATEM Television Studio Pro 4K UHD Live Pro

PostThu Dec 17, 2020 11:30 pm

Blackmagic Design ATEM Television Studio Pro 4K UHD Live Production Switcher, 8x 12G-SDI Inputs

When powering this lighting used switcher on, it sometimes takes 2-10min to fully turn on. The "panel" buttons dont activate and the "set" button remains lit in red. Eventually it will turn on and function normally, but i suspect the product is failing. Have only used it for 5 or 6 productions so im thinking a defect.

The light doesn't blink, so its not going into a recovery mode. And firmware wasn't recently changed or anything. I keep my 7 switchers ALL up to date and matching.
Jesse Maitland -
ATEM Production Studio 4k
Micro Studio 4K
and other awesome blackmagic gear
Offline

mcdigital

  • Posts: 1
  • Joined: Wed Dec 23, 2020 7:15 pm
  • Real Name: BINENE MODESTE

Re: Wont boot up - ATEM Television Studio Pro 4K UHD Live Pr

PostWed Dec 23, 2020 7:39 pm

I have the same trouble on ATEM Television Studio HD Pro and ATEM Television Studio Pro 4K UHD Live Pro.
Help me please.
Attachments
20201223_203357.jpg
20201223_203357.jpg (113.84 KiB) Viewed 205 times
20201223_203010.jpg
20201223_203010.jpg (18.73 KiB) Viewed 205 times
Offline

Rowdger

  • Posts: 1
  • Joined: Mon Feb 22, 2021 1:01 pm
  • Real Name: Roger Dore

Re: Wont boot up - ATEM Television Studio Pro 4K UHD Live Pr

PostMon Feb 22, 2021 1:21 pm

Good day
I believe it’s something to do with software update.
Have sorted the issue or you still facing the same problem?
Offline

RTuinte

  • Posts: 2
  • Joined: Sun Dec 09, 2012 7:57 pm

Re: Wont boot up - ATEM Television Studio Pro 4K UHD Live Pr

PostTue Feb 23, 2021 9:08 pm

We've the same problem. When we connect the switcher by USB and update the firmware 2 times, it was working again. We also have a problem that the audio connected to the 2 XLR's isn't working. When we turn the switcher off and on. It wont boot and we've to go through the firmware update process again.

Return to Live Production

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot], Google Feedfetcher and 43 guests