Intensity Shuttle USB 3.0 Blackscreen

Questions about ATEM Switchers, Camera Converter and everything live!
  • Author
  • Message
Offline

Dan Risser

  • Posts: 1
  • Joined: Tue Aug 19, 2014 1:10 pm

Intensity Shuttle USB 3.0 Blackscreen

PostTue Aug 19, 2014 1:34 pm

Hi.

We purchased an Intensity Shuttle USB 3.0 and I have gotten it to work with Windows 8.1 on a Dell Optiplex 3020 with Media Express. Ultimately we want to output video and audio from a camera connected to the shuttle using HDMI into Zoom (zoom.us) for a class that has remote students. The shuttle shows up as a video option however it only displays a black screen on the computer, the video pass through does display what the camera is capturing just like it does when I use media express. I have also tried with Skype and ManyCam with the same results. I have also connected everything Surface Pro with the exact same results. The camera’s video mode matches what is set in the control panel options.
Have anyone else experienced something similar and have found a fix or workaround?

Thanks!
Dan Risser
Offline

Adam Simmons

  • Posts: 5510
  • Joined: Thu Apr 04, 2013 4:21 pm
  • Location: UK

Re: Intensity Shuttle USB 3.0 Blackscreen

PostWed Aug 20, 2014 5:54 am

If you have it working in Media Express and can see a picture on the capture window then it's working. I know that certain versions of Skype don't work as MS changed the way it sees certain devices, I can only assume that he other software is either set up wrong or is not able to communicate with the Shuttle properly.
DVC Built Clevo P775DM3-G Laptop with UHD screen, 7700K CPU@4.9Ghz, Geforce GTX 1060 6GB GPU, G-Sync UHD screen, 500GB M.2 Primary, 1x 480GB SSD, 1x1TB M.2, 1x 2TB Video drives.
Building Bespoke Video Editing systems for over 16 years
Offline

dspencer

  • Posts: 1
  • Joined: Sun Dec 22, 2019 4:21 am
  • Real Name: Deron Spencer

Re: Intensity Shuttle USB 3.0 Blackscreen

PostSun Dec 22, 2019 4:27 am

I have the same problem. I think the issue is somehow directly between zoom and the HDMI aspect of the driver software for the Intensity Shuttle. If I use composite input it works fine. Also I've gotten the HDMI to work by using OBS Studio and the virtual camera plugin which I then select in zoom. Does anyone else know how to get this to work without using some kind of middleman software? For my purposes I'd much rather having the option to go without OBS Studio, even just for the simpler setup. The issue should be consistently reproducible as I've had the same problem on multiple computers and with different cameras all attempting HDMI input through the Intensity Shuttle to zoom. Would really appreciate some feedback on this.

Return to Live Production

Who is online

Users browsing this forum: cristtiah and 16 guests