Intensity Pro Shuttle and Dell XPS 15z

Getting started with a Blackmagic product? Ask questions here about setup and installation.
  • Author
  • Message
Offline

jcl132

  • Posts: 5
  • Joined: Wed Sep 05, 2012 5:00 am

Intensity Pro Shuttle and Dell XPS 15z

PostWed Sep 05, 2012 5:06 am

I was wondering whether the black magic intensity pro will work with my dell xps 15z laptop. The laptop says it has USB 3.0, so I was wondering whether it could support capturing.
Offline

Mike Squires

  • Posts: 830
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 4:58 pm

Re: Intensity Pro Shuttle and Dell XPS 15z

PostWed Sep 05, 2012 4:02 pm

What brand of USB 3.0 controller is it using? Look in Device Manager to find out.
Offline

jcl132

  • Posts: 5
  • Joined: Wed Sep 05, 2012 5:00 am

Re: Intensity Pro Shuttle and Dell XPS 15z

PostWed Sep 05, 2012 4:17 pm

It says Renesas Electronics USB 3.0 Host Controller, or Intel(R) Series/c200 Series Chipset Family USB Enhanced Host Controller 1c26 and 1c2d.
Offline

Mike Squires

  • Posts: 830
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 4:58 pm

Re: Intensity Pro Shuttle and Dell XPS 15z

PostWed Sep 05, 2012 8:45 pm

It should work, just make sure you're using the latest Reneas drivers and firmware.

They can be found here:
http://www.station-drivers.com/page/renesas.htm
Offline

jcl132

  • Posts: 5
  • Joined: Wed Sep 05, 2012 5:00 am

Re: Intensity Pro Shuttle and Dell XPS 15z

PostWed Sep 05, 2012 11:00 pm

I have heard from various customers like on the amazon website http://www.amazon.com/Blackmagic-Design-Intensity-Computers-Professional/product-reviews/B003WSQTWU/ref=cm_cr_dp_see_all_btm?ie=UTF8&showViewpoints=1&sortBy=bySubmissionDateDescending that the shuttle will only work with certain motherboards and I'm very worried that once I buy the shuttle it will not work with my laptop, like all these people have said. I'm still unsure as to whether I should get this even if the usb 3.0 works.
Offline

Mike Squires

  • Posts: 830
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 4:58 pm

Re: Intensity Pro Shuttle and Dell XPS 15z

PostThu Sep 06, 2012 2:19 pm

Yeah, it's kind of hit and miss. My laptop actually has a Fresno controller in it (not Reneas), and it works with it. I may have just gotten lucky.

I guess you could always try it, and if it doesn't work, send it back. Or try to find someone in your area that has one, for you to test.

Return to Getting Started

Who is online

Users browsing this forum: Google Feedfetcher and 11 guests